(12) kommenttia

Tässä oli joku aika sitten latu − tilanne on harvinainen, tulviin saa varautua ainakin viikon eteenpäin

Jerikonmäki-Peuramaa -latu on tulvan takia poikki. (kuva: Ari Paganus)

Lämpöaalto ja poikkeuksellisen paksu lumipeite saavat nyt pihoja ja teitä tulvimaan. Samanlainen sää jatkuu ennusteiden mukaan ainakin viikon.

Kirkkonummen keskustan lähellä oleva Jerikonmäen yhdyslatu Peuramaalle on jäänyt veden alle. Tulvakohdalla on hyvin alavaa maata ja vesi lähtee nousemaan herkästi.

Ylipäätään hiihtokelit jatkuvat kuitenkin vielä varmuudella.

− Muutoinhan latu on ollut ja oli nytkin erinomaisessa kunnossa, kiitos siitä, kertoi Jerikonmäen ladulla aamulla hiihdellyt Ari Paganus.

Latukartan mukaan Kirkkonummen kunnan hoidossa olevista laduista kaikki muut ovat hiihtokunnossa paitsi Kyrkvallan latu.

Latukelejä edesauttaa poikkeuksellisen paksu lumikerros. Paljas maa ei tule ihan heti vastaan.

Tulvia on luvassa moni paikoin. Lumivallit estävät sulamisvesiä valumasta pois ja lumivalleista ja -penkoista riittää sulamista.

Seuraavan viikon ajaksi on ennustettu Kirkkonummelle päivisin lämpöasteita, mutta yöllä on luvassa pakkasia, joten aamuisin voi olla liukasta. Jopa plus 8 asteen lämpötiloja on ennustettu.

(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Tuon alueen kunnostamiseen pitäisi olla rahoja, ja kunnalla niitä ei ikävä kyllä taida olla. Jonkinlainen kansalaiskeräys varojen haalimiseen voisi olla varsin hyvä vaihtoehto tuon kohteen perusteelliseen korjaamiseen?
Uffe
Haakelperkillä on kaivuri, Penalla on bensaa ja Jopella on lapio. Mitä tässä enää odotellaan?
Joppe Joutomies
Tässä jutussa, kuten muissakin medioissa, taivastellaan mm "poikkeuksellisen paksu lumikerros". Siis poikkeus mihin?. Esim Talvina 2010, 2011 ja 2012 oli Kirkkonummen seudulla n. 10cm enemmän lunta kun tänä talvena enimmillään.
medialiioittelua
Niinpä, huomioiden maan nousu veden pitäisi virrata yhä reippaammin, mutta kun joen pohja nousee nopeammin valumista kertyneestä letteestä johtuen. Ruoppausta siis tarvittaisiin. Samasta syystä Sundetin tulvat ovat Jorvaksenpuistossa. Sundet:ia on sentään ruopattu/aukikaivettu myöhemmin kun Estbynjoki.
mistä joku anoo rahaa ruoppauksissa?
Maa nousee edelleen merestä n. 35senttiä sadassa vuodessa Kirkkonummella. Parenteesin jälkeen on noussut melkein 20senttiä.
mittatikku kädessä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx