(4) kommenttia

Tässä jonotetaan Suomen halvinta bensaa?

Nesteen asemalle Upinniementiellä muodostuu usein jono. Asema on yksi Suomen vilkkaimmista.
Toimittaja: 

Bensiinin hinta vaihtelee Kirkkonummen sisälläkin melkoisesti. Tarjolla on jopa Suomen halvinta bensaa, kun taas Pohjois-Kirkkonummella hinta voi olla Helsingin seudun kalleimmasta päästä.

Kirkkonummen keskustan kohdalla 51:n varrella on Nesteen ”kylmäasemalla” usein jono. Niin keskiviikkonakin (23.7.) puolenpäivän aikoihin. Asemalla on neljä tankkauspaikkaa, sisääntulotiellä on jonossa pisimmillään kuusi-seitsemän autoa.

Asemalla on 95-oktaanisen hinta 1.529 euroa. Hinta voi hyvinkin olla sillä hetkellä Suomen halvin ysiviishinta. Polttoaine.net-sivuston mukaan alle Kirkkonummen Nesteen hinnan ei näyttäisi mikään asema myyvän bensaa.

Toisella puolella 51:tä Teboil myy samaan aikaan ysiviitosta sentin kalliimmalla. Ilmiö on tuttu, lähellä olevat asemat myyvät polttoaineensa yleensä aika samoilla hinnoilla. Samaa esiintyy toreilla, perunan hinta ei voi olla kovin eri viereisillä myyntipisteillä.

Bensiinin hinta on vaikea seurata. Hintoja saatetaan kilpailutilanteessa muuttaa monta kertaa päivässä. Lisäksi mitään ”virallista” seurantajärjestelmäähän ei ole. Polttoaine.net-sivusta on varsin kattava, mutta sekin perustuu autoilijoiden ilmoituksiin.

Veikkolassa selvästi kovemmat hinnat

Hintakilpailu bensiinissä ei näyttäisi Pohjois-Kirkkonummella olevan kovin rajua. Hintaero ysiviitosessa Etelä-Kirkkonummen asemiin oli keskiviikkona keskipäivällä jopa 16 senttiä litra. Ison auton tankkaaminen voi siis maksaa Veikkolassa yli viisi euroa enemmän kuin Kirkkonummen keskustassa.

Veikkolan Nesteen ja ST1:n hinnat ysiviitosesta ovat viime päivinä pyörineet jopa lähempänä 1.690 euroa. Kyseiset hinnat ovat Helsingin seudun kovimpia litrahintoja.

Omassa hintaluokassaan olivat ainakin 21.7. polttoaine.netin mukaan Espoon puolella Mankin ST1 ja Kauklahden Shell. Molemmissa oli ysiviitonen 1.699 euron hintaista.

Espoon puolen hinta on maagisella rajalla. Sitä on vaikea enää hiukkaakaan nostaa, koska 1.7… - litrahinta näyttää pahalta autoilijan silmissä. Syrjäisimmillä seuduilla toki tällaisiakin hintoja on yleisesti.

Kirkkonummella vähän bensa-asemia

Etelä-Kirkkonummella on tätä nykyä bensiiniasemia aika harvakseltaan. Moottoritien rakentaminen vei kaksi vanhaa asemaa eikä uusia ole vielä syntynyt.

Asemien puute ei näytä kuitenkaan nostavan hintoja, koska 51:n varrella myydään usein maan halvinta bensiiniä.

Kirkkonummen keskustaan on tulossa uusi bensiinin jakeluasema. Prisman parkkipaikalle ryhdytään pystyttämään kylmää asemaa heti, kun lupa-asiat ovat selvät.

Nesteen Upinniementien asema on myynniltään yksi Suomen suurimmista. Sen voi hyvin todeta myös autojonosta, joka syntyy asemalle useita kertoja päivässä.

Arkisto (25.2.) Vain viiden bensa-aseman kunta

Polttoaine.net

 

     

 

 

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Onneksi Veikkolassa on ST1:llä aina huomattavasti halvempi kuin ryöstö-Nesteellä, suht samoja hintoja useasti kuin esim. Lommilan asemilla. Tietysti kylmä on kylmä, mutta jos tarkoituksena on ostaa polttoainetta, niin hintahan ratkaisee eikä se että saako samalla kupposen kaffia.
st1 pelastaa veikkolalaisen!
Eräänä päivänä Neste ilmoitti taulullaan bensan hinnaksi 1.549 ja kun hieman myöhemmin oli takoitus mennä tankkamaan, olikin siinä juuri tankkauspiteelle käännyttäessä kyltti, jossa teksi... KIINNI huoltotyön vuoksi. Siellä koneet paikalla ja nauhat estämässä alueelle pääsyn.
Kun oli tankattu TB:llä ja käyty Prismassa ja lähtiessä huomasimme,. että Neste olikin muuttanut sillä välin hintaa tauluunsa... se oli 5.599.
Tällaista palvelua Nesteellä.
Tankkaaja
Niin sitä sanotaan sivistyneeksi tavaksi. Esim.postissa on että yksi jono ja siitä sitten kaikki mene joustavasti niinkuin nesteellälkin. Mutta sinä BMW kuski sitten kiilaat rohkeasti ja varmasti käyttäydyt muutenkin liikenteessä idioottimaisesti
VOLVO & AUDI
on siinä jono joo kun jäädään sisääntulotiellä jonottamaan vaikka tankkaus paikkoja on 4 sinne mahtuu 16-20 autoa 3-5 jonoon en oo missään muualla suomessa nähnyt et jonotetaan tiellä pääsyä huoltoasemalle oikein hölmöläisten touhua samaa kun odottaisi prisman edessä jos halua teboilille tankkamaan tankkaan itsekin välillä nesteellä mutta ajan jonon ohi ja jonkun perään tankkauspisteelle jonottamaan
BMW

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä