(21) kommenttia

Tässä ensimmäisiä kuvia Kirkkonummen uudesta hyvinvointikeskuksesta − saman katon alla palveluita vauvasta vaariin

Havainnekuva uudesta hyvinvointikeskuksesta Gesterbyntieltä päin. (Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy)

Kirkkonummen uutta hyvinvointikeskusta on suunniteltu pitkin talvea, ja Suomen parhaimmaksi terveys-ja sosiaalikeskukseksi tavoiteltu rakennus alkaa saada lopullisen muotonsa.

Hyvinvointikeskuksen suunnittelusta on vastannut tamperelainen pitkänlinjan arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, joka on toteuttanut useita sairaala-ja terveyskeskushankkeita kuten Järvenpään uuden terveyskeskuksen.

Jokiniittyyn tyhjälle tontille suunniteltuun hyvinvointikeskukseen on tarkoitus kerätä kattavasti kaikki Kirkkonummen sote-palvelut. Sairaansijoja ei keskukseen tule.

Rakennukseen on sijoitettu normaalit terveyskeskusksen toiminnot, hammashoitola, neuvolat, kuntoutusyksikkö, sosiaalipalveluita ja ikäihmisten erilaisia avopalveluita. 

Suunnitelmat on niin pitkällä, että tavoitteena on jättää rakennuslupa hankkeesta touko-kesäkuun vaihteessa.

Sitä ennen kunnan on hyväksyttävä piirrustukset ja myös uusi kustannusravio, joka on noussut huomattavasti.

Vajaat kolme vuotta sitten laskettiin, että rakennushanke maksaisi noin 27 miljoonaa euroa ja kalustaminen lisäksi noin 3 miljoonaa.

Tämän hetken arvio rakennuskustannuksista on noin 43 miljoonaa euroa. (Lue lisää: Viisykkönen 4.4.)

Jos hyvinvointikeskusta päästään rakentamaan ensi vuoden alussa, rakennus voisi olla käytössä vuoden 2021 aikana.

Uusi hyvintointikeskus korvaa juna-aseman vieressä sijaistevan vanhan terveyskeskuksen, joka on tarkoitus purkaa ja kaavoittaa tontti uudelleen.


(21) kommenttia

Kommentit (21)

Sivut

tyylikäs pytinki
Anonyymi
Voi tsiisus, tuo näyttää aivan joltain konserttitalolta. Ollaanko kirkkonummelle tekemässä hyvinvointikeskusta vai konserttitaloa?
joku
Havainnekuvat ja suunnitelmat ovat valmiit, joko katto vuotaa ja kivijalka on homeessa??? Äkkiä vääntämään lisäbudjettia saneerauskustannuksiin, olettaisin miljoonan riittävän.
Rukiveer
Ja kuinka vähän tulee menemään aikaa siihen että tämäkin uudisrakennus on sitten homeessa, kärsii erilaisista sisäilma ongelmista tai vuotaa jostain kohdasta??? Kirkkonummella kun vain tällaisista asioista välitetä tuon taivaallista. Selityksiä aletaan varmaan suunnitella jo nyt etukäteen.
Onneksi on yksityiset lääkärit käytössä
Hienolta näyttää, mutta vanhalle paikalle kiitos.
Happysunshine

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx