(3) kommenttia

Tämä kopteri voi tulla vastaan Porkkalan vesillä – ei ihan tavallinen drone, toimintasäde jopa 200 km

Kopteria kokeiltiin jo viime vuonna vaitioalus Turvalla. (kuva: Schiebel Corporation)

Rajavartiolaitos on saanut käyttöön uuden miehittämättömän ilma-aluksen, jota on viime viikosta lähtien testattu Kirkkonummen Porkkalan merivartioasemalta käsin.

Merivalvonnassa kokeillaan uutta tekniikkaa rannikkovartiostotoimintaan Suomen merialueilla.

Ammattikäyttöön ja vaativiin olosuhteisiin suunniteltu ”kopteri” on saatu testattavaksi Euroopan meriturvallisuusvirastolta. Vastaavia järjestelmiä kokeiltiin jo viime vuonna vartiolaiva Turvalla.

Porkkalassa kokeiltava Camcopter S-100 on valmistajan mukaan kykenevä päivä- ja yölentotoimintaan myös haastavissa sääolosuhteissa ja suoran näköyhteyden ulkopuolella jopa 200 kilometrin päässä maalla ja merellä, kirjoittaa ilmailun uutisportaali Lentoposti.fi.

Lakikorkeutta kopterille luvataan jopa 5 500 metriä ja se voi kuljettaa 34 kilon hyötykuormaa noin 10 tunnin ajan. Toimintasäde ulottuu 200 kilometriin.

Kopteri on polttomoottorikäyttöinen. Se pystyy nousemaan pystysuoraan ja operoimaan 8x8 metriä kokoiselta "kentältä".

 

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Juu, kyllä menee aivan oikei, se on oikeaa miehen puhetta. Dronet ovat kunnon koneita ja niitä vaan sitten lisää. Lentäjien koulutusta ja itseopiskelua lentäjäksi.
Isiksen miehiä ja muutenkaan ulkomaalaisia ei tule kelpuuttaa laivueisiin, ei upseereiksi, kuin miehistöönkään.
Tuotantokin kannatta aloittaa dronien Suomessa, laadusta tulee olla tiukkana, todellakin, laatu on tärkeä.
Anonyymi
Hyvähän se täällä rajoja valvoa ku jengi pääsee tallustelemaan laittomasti eu:n läpi ilman papereita ja turhaa valvoa muutenkaan kun isisläisetkin oikeen lennätetään tänne. Yhtä tyhjän kanssa varustautua millään tollasilla hintavilla jutuilla kun ei ne auta muutakun siihen että voidaan vaan kauempaa havaita ja toivottaa tervetuloa lisäkuluksi vaatimaan sitä tänne mitä olet itse lähtenyt karkuun eikä kelpaa länsimaalainen elämän tyyli vaikka sen perään moni tuleekin.
Järkee 0
Ihan hyvä, että on miehittämätön....
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx