(12) kommenttia

Tämä on kierrätyspiste − joillekin se on kaatopaikka ja silloin syyllistytään rikokseen

Lapinkylän kierrätyspiste. Sohva ja muut jätteet evät sinne kuulu. (lukijan kuva)

Kierrätyspisteet muuttuvat aika ajoin kaatopaikoiksi. Näin on käynyt Lapinkylässä, jossa pisteeseen on tyhjennetty jo asunnon irtaimistoa.

Lapinkylän kierrätyspisteeseen alkoi ilmestyä aluksi roskapusseja. Ne eivät kuulu sinne, koska Kirkkonummella ei ole sekajätteen keräyspaikkoja. Kaikkien kiinteistöjen pitää hoitaa jätehuoltoasiat itse.

Muutaman roskapussin jälkeen kasa alkoi vain kasvaa ja lopulta kierrätyspisteen viereen ilmestyi sohvakin.

Ilmiö on tuttu pistettä hoitavan Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n aluepäällikölle Jari Koivunen.

− Joku jättää jätteitä ja sitten joku toinen katsoo oikeudekseen tehdä samoin, Koivunen sanoo.

Kierrätyspisteiden kuten paperin, metallin, lasin ja pahvin keräyssäiliöt tyhjentää sopimuksen mukaan HSY:n alueella RINKI.

Pisteitä tyhjennetään Koivusen mukaan vilkkaimmilla paikoilla jopa useasti viikossa, mutta pienemmissä pisteissä tyhjennysväli voi olla neljäkin viikkoa.

Jos pisteeseen ilmestyy jätteitä, niille joudutaan tilaamaan nouto erikseen urakoitsijalta.

Lapinkylän siivottomasta pisteestä on tieto ja Koivunen kertoo, että auto tulee hakemaan jätteet pois huomenna keskiviikkona (3.7.).

Kustannukset jäävät pakkauskierrätysfirman omaan piikkiin, mutta pitkässä juoksussa tietysti kaikkien kuluttajien maksettavaksi.

Koivunen korostaa, että Suomessa ainakin 99,5 prosenttia ihmisistä kierrättää asiallisesti ja asiat hoituvat mallikkaasti.

− Sitten on joukossa joku, joka päättää säästää 10 euron maksun Sortti-asemalla, ja jättää jätteensä muiden hoidettavaksi.

Koivunen muistuttaa, että jätteiden jättäminen kierrätyspisteeseen on ympäristörikos. − Jos meillä on todisteita kuten valokuva autosta, joka jäteitä tuo pisteeseen, teemme siitä rikosilmoituksen.

Kierrätyspisteiden hoidosta voi olla yhteydessä RINKIn asiakaspalveluun.

(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Valvontakamerat :)
todistaja
Ilmoitus siivottomasta pisteestä ei aiheuta mitään reaktiota firmassa. Piste tyhjennetään ilmeisesti tietyn aikataulun mukaan vaikka tiedossa olisi millainen ympäristörikos tahansa. Jos paikka on suosittu pitäisikö tyhjennysaikataulua tarkistaa ettei tällaista tapahdu tai ainkin poistaa asiakaspalvelusta automaattivastaus että asialle tehdään pian jotain. Tässä tapauksessa ilmoituksesta kului toista viikkoa ennenkuin paikka siivottiin. Jos piste pidetään siistinä myös pisteen käyttäjät toimisivat toisin.
Senja vakiokäyttäjä
Se on myös jännä että kierrätysjätteet on saatu tuotua asiallisesti kierrätyspisteeseen, hienoa, mutta sitten ei osuta astian reikään vaan roskia lentelee pitkin pusikoita kun jätetään niitä (myös tahallaan) ulkopuolelle eikä pudonneita viitsitä nostaa ylös.
Ei ole kaatopaikka
siuntiossa tuotu kaikkea auton tuulilasista lähtien mikä meitä ihmisiä vaivaa kameravalvonta ja tuntuvat sakot tällaisille jotka eivät välitä
sampo
Missä ihminen siellä ongelma.Ei ole ihmistä tyhmempää,tällä planulla.
Terminator

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx