(12) kommenttia

Tältä näyttää K-nummen uusi bussilinjasto

Kirkkonummen bussiliikenteessä tapahtuu runsaan kuukauden kuluttua suuria muutoksia. Koko linjasto uudistuu, ja erityisesti haja-asutusalueelle tulee lisää vuoroja.

Näkyvin muutos on bussien linjanumeroiden vaihtuminen. Nykyisestä yli sadan reittiversion määrästä tulee parinkymmenen numeron järjestelmä. Toinen merkittävä muutos on se, että Kirkkonummen bussiliikenteeseen tulee matalalattiabusseja.

Palvelutaso kohenee erityisesti haja-asutusalueilla, missä bussiliikenne palvelee jatkossa kaikkina arkipäivinä.

Pääreitti Helsinkiin kulkee Ravalsin, Gesterbyn, Masalan ja Sarvvikin kautta. Ruuhka-aikoina ajetaan myös suoraan Länsiväylää. Ruuhka-aikoina molemmilla reiteillä on 15 minuutin vuoroväli.

Ruuhka-aikojen ulkopuolella ajetaan vain pääreittiä. Vuoroväli on arkisin päivällä puoli tuntia, iltaisin ja viikonloppuisin tunti.

Viimeiset lähdöt Helsingistä ovat maanantaista torstaihin klo 1.45, perjantaisin ja lauantaisin klo 2.45 ja sunnuntaisin klo 0.45. Vilkkaina öinä kuten uudenvuodenaattona ja vappuna ajetaan pidennettyä yöliikennettä.

Uusi linja Kauklahteen

Espoon ja Kirkkonummen väliset yhteydet paranevat, kun Espoon sisäinen linja 87 muuttuu linjaksi 243, jonka reitti jatkuu Kolmirannasta Veikkolaan.

Lisäksi aloittaa uusi linja 911 Kauklahti - Masala - Kirkkonummi. Linja liikennöi aluksi arkisin tunnin välein. Jos Luoman seisake lopetetaan, linja alkaa liikennöidä myös viikonloppuisin.

Hirsalaan, Porkkalaan ja Hilaan ajetaan tunnin välein työ- ja koulumatkaliikenteen aikoina. Työmatkaliikennettä ajetaan myös kesällä.

Kirkkonummen ja Veikkolan väliä bussi kulkee työ- ja koulumatkaliikenteen aikoina puolen tunnin välein. Työmatkaliikenteen aikaan ajetaan myös kesällä puolen tunnin välein.

Kauhalasta ajetaan työ- ja koulumatkaliikenteen aikoina tunnin välein Masalaan, Luomaan ja Veikkolaan. Näitä linjoja ei ajeta kesällä.

Muutokset astuvat voimaan 11.8., jolloin Kirkkonummen bussiliikenteen järjestelyvastuu siirtyy HSL:lle. Järjestelmä on sama kuin koko pääkaupunkiseudulla. Kirkkonummella liikennöi edelleen pääsääntöisesti Pohjolan Liikenne.

Kirkkonummen bussien uudet aikataulut löytyvät HSL:n reittioppaasta heinäkuun puolesta välistä alkaen.

Arkisto (11.2.) Matalalattiabussit tulevat Kirkkonummelle

HSL:n tiedote

 

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Upinniemen suunnalta Helsinkiinpäin joutuu jatkossa kiertelemään koko keskustan ympäri Ravalsin-Gesterbyn kautta. Paluumatkalla toisinpäin. Matka-aika todellakin pitenee ja paljon. Lisäksi bussit ei mene edes vaihtaen asemalla suoraan Munkinmäen sillalta ruuhka-aikanakaan. Aivan järjetön uudistus! Toiveessa kun olisi, että kaikki bussit ei kävisi edes Kantvikissa...
Ojango
Kohta kun tulee ajankohtaiseksi tämä asia.

Kylläpä palvelu taas huonontui Kirkkonummella! Yksikään linja ei aja suoraan matkakeskukselta helsinkiin. Kaikki ajaa Heikkilän tai Masalan kautta. Miksi palvelut huononee? Matalalattiabussit on hyvä asia.
Huonosti menee
Nimimerkille Lapinkyläläinen: Linja oli suunitelmissa monen muun linjan tavoin vaan kunta ampui itseään jalkaan tässä projektissa. Rahat loppuivat ja yt-neuvottelut aloitettiin, budjetti koskien linjastoa leikattiin parilla miljoonalla ja tässä on lopputulos.

Ensin luvattiin maat ja taivaat ja nyt koko suunnitelma on täysi susi. Onnea Kirkkonummi - mitään ei saavutettu, korkeintaan vedetään euroja viemäristä alas.
OsuiJaUppos
linja 902 pikkala- kirkkonummi- porkkala on hieman outo. lähtöajat kirkkonummelta ovat iltapäivällä 13.40, 14.40, 15.40 jne. Koululaisilta, jotka lienevät kyseisten vuorojen pääasialliset käyttäjät, koulutyö taas loppuu tasalta, 13, 14, tai 15. mitä ne koululaiset sitten sen 40 minuuttia tekee? vähän turhan pitkä aika odottamiseksi moiselle joukolle
linja 902 on mätä
Koko kartta löytyy hsl.fi-sivuilta
Paavo Rantalainen
Tuossa kuvassahan ei näy bussilinjaa Kantvikista eteenpäin illenkaan. Miten on entisten Upinniemen ja Strömbsbyn vuorojen laita? Luulisi Upinniemeenkin pääsevän sujuvasti!
Obbnäs
Mitä nyt pikaisesti vertailen niin 5 minuuttia tulee matka-aikaa lisää Kirkkonummen matka-asemalta Kamppiin. Masalan kautta ja Sarvvikin puistotietä ajavat bussit ovat jatkossa n. 55min (nyt 50 min) ja Z-bussit 45min (nyt n. 40min jos bussi menee Munkkullan risteyssillan kautta). Taitaapi junien suosio kasvaa (nopeampi...), kun vielä aikatalut saadaan paremmin sopimaan yhteen.

Mutta vaikka kuinka olen yrittänyt kuvaa katsoa niin mikäs 17XX bussi ajaa (on keltainen viiva) Gesterbyntietä Överbyntien ja Vilhokummuntien välillä? (Eli uimahallin ja Winellska skolanin edestä?) Kun kerran 174Z kiertää Lindal, Ravals & Finssbacka asemalle…

Keskusta-alueelta taitaa juuri Gesterby hävitä ajallisesti eniten kun entinen 5min keskustaan on uusilla linjoilla 15min keskustaan + 5 min Helsinkiin…

Lapinkyläläinen: Veikkola-Kauklahti-Matinkylä linja on muistaakseni suunniteltu aloittavan kun metro Matinkylään avataan...
Jerri Kämpe-Hellenius
"Ruuhka-aikoina ajetaan myös suoraan Länsiväylää. "

Tämä ei pitä paikkansa vaan käsittääkseni jokainen linja kiertää Tolstasta Vanhalle Rantatielle. Vanhalla Ratatiellä on pysäkki noin 100m välein ja kun yksi ihminen nousee kyytiin tai jää kyydistä jokaisella pysäkillä ja sitten vielä jonotetaan liikennevalot, niin väitän, että matka-ajassa hävitään 10min oikeasti SUORAAN reittiin matkakeskuksesta Hangontielle (jota siis nykyään ajetaan harvakseltaan ruuhka-aikoina).
anonyymi
Onko bussien aikataulut vihdoin synkronoitu junien aikatauluihin? Ainakaan tähän saakka ei Kantvikista ole aamulla päässyt sujuvalla vaihdolla junaan, vaan aina on myöhästynyt muutaman minuutin ja joutunut odottamaan puolikin tuntia. Bussilla kun ei vieläkään pääse Kirkkonummelta Leppävaaraan tai Pasilaan, on juna ainoa järkevä vaihtoehto.
Anonyymi
Miten palvelutaso muka kohenee? Se, että tyhjä vuoro ajaa haja-asutusalueelle joka tunti, ei ole palvelun kohentamista. Suurimmat häviäjät taitavat olla Gesterbyn koulukeskuksen oppilaat, harva vuoro kulkee enään suoraan kouluun. Pitääpä laskea koulumatkan kesto, paukkuuko lain sallima kuljetusaika yli... Linjakartta ei muutenkaan ihan taida täsmätä reittien kuvauksien kanssa. Taitaa olla moni eksynyt kolulainen elokuussa...
Anonyymi
milloin bussilinja K:nummelta Jorvin sairaalaan???
Hilalainen
Edelleen puuttuu linja Veikkolasta Kaulahteen, eikö niin? Koskahan tulee?
Lapinkyläläinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx