(11) kommenttia

Tälle alueelle voisi mahtua runsaasti pientaloja ja 500 uutta asukasta − kaavoitustyö alkaa

Tolsanjärven asemakaava-alue on rajattu punaisella. (kartta: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen kunta ottaa suunnittelun alle noin 250 hehtaarin alueen, jolle on tarkoitus kaavoittaa uusia pientalokortteleita. Alue on lähes kokonaan yksityisomistuksessa.

Suunnittelunalueen nimenä on Tolsanjärven asemakaava-alue, mutta se tunnetaan myös nimellä Drusibacken.

Alueella on vanhaa pientaloasutusta ja asukkaita noin 300. Eteläreunassa on Peuramaan laskettelu -ja golfkeskus.

Kirkkonummen kunta omistaa maata suunnittelualueella vain noin 19 hehtaaria.

Suunnittelun tavoitteena on tehostaa Tolsan asemanseudun lähialueen maankäyttöä. Liikenneyhteydet ovat erittäin hyvät.

Suunnittelun alkuvaiheessa on arvioitu, että uusia asukkaita voisi tulla uusia tontteja kaavoittamalla noin 500.

Tavoitteena on myös selkeyttää olemassa olevaa kylärakennetta, toteuttaa uusia virkistysalueita- ja reittejä sekä säilyttää maisemallisesti tärkeät peltoalueet viljelykäytössä.

Keskiajalta peräisin oleva vanha Porkkalantie kulkee alueen läpi. Alueella on useita kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia kuten Vanhan Porkkalantien varrella sijaitseva Tolsan koulurakennus.

Tolsanjärven asemakaavatyö on aloitettu laatimalla osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka kuntatekniikan lautakunnassa 25.4.

Varsinainen asemakaavaehdotus on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden syksyyn mennessä.

Ennen kuin kaava on lopullisesti hyväksytty, tarvitaan kunnan ja maanomistajien kanssa maankäyttösopimukset, joilla sovitaan kustannustenjaosta ja tonttimaan mahdollisesti arvonnoususta.

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Kaikinelaisia prosesseja kuvaa se että kun jotain valmistuu, niin pitää aloittaa jotain uutta tai prosessilta loppuu työt... Nyt mm. Juhlakallion ja Tolsanmäen kaavat ovat jo ihan loppumetreillä ja piakkoin tulossa kunnanvaltuustoon hyväksyntää varten - niin pitänee jotain uutta myös aloittaa.

Tämä hanke on jopa Kunnanvaltuuston (3.9.2018 §72) hyväksymässä kaavoitusohjelmassa hyväksytty aloitettavaksi tänä vuonna. Joten ihan suunnitelman mukaan edetään.


Linkki kunnavaltuuston päätökseen kaavoitusohjelmasta:
http://kirkkonummi.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Kunnanvaltuusto/Kokous_392018/Kaavoitusohjelman_hyvaumlksyminen_vuosil(14465)
Jerri Kämpe-Hellenius
Mitä tuossa alueessa on sellaista, jotta nyt pitäisi käynnistää ja valjastaa resurssit johonkin suunnitteluun?
Alue on sijaintinsa nähden sopusuhtainen ja toimiva nykyiselläänkin ja voi olla tuollaisena vielä pitkään.
Resurssit on käytettävä paremmin eikä hyppiä siellä täällä kyseenalaisilla "hankkeilla" saamatta mitään valmiiksi.
Saman voi todeta vesitorninmäen tehdystä kaavasta. Mikä ihmeen hoppu oli senkin kanssa, kun kerrostaloja ei sinne tarvita eikä ole painetta sinne rakentaa, tuskin koskaan. Kirkkonummen keskustaa on kehitettävä, jotta muuttovirta saadaan kääntymään, eikä pilata lisää alueita, joilla on sitä vetovoimaa.
äly hoi johto
Ilmaston kannalta kannattaisi kaavoittaa vain viljelysmaita asunto- ja virkistyskäyttöön, metsiä käyttää hiilinieluina. Laajat viljelysmaat rumentavat maisemaa ja vaikuttavat luonnonmoninaisuuteen haitallisesti. Niistä aiheutuu yhteiskunnalle suuria taloudellisia kustannuksia. Meillä oli nämä ilmastovaalit ja vihreät olivat vaalien suurin voittaja.
Nimim. groen nedersetting/peka
Eiköhän tässä nyt taas ole käynyt niin, että asiasta on päättänyt poliitikot, joista 90% ei ymmärrä yhtään mitään näistä asioista, vielä luultavasti ajaneen hyvän kaverin maat myytävään kuosiin. Sitten painostetaan virkamiehiä pistämään vauhtia juuri tähän, koska ja plaaplaaplaa.. Eli antaisivat virkamiesten purkaa sumaa järjestelmällisesti vanhimmasta vähemmän vanhempaan ja vasta sitten kun on tilaa niin nostetaan uusi alue esiin. Resursseja lisäämällä saattaisi vauhdittua valmiiksi saattaminen, mutta taas tullaan siihen käsittämättömään johtamiseen mikä kunnassa on, niin eihän tänne saada juurikaan ketään.
Äänestäjä
Lisää asuntoja suunnitteilla vaikka kunnasta pois muutto kasvaa tasaiseen tahtiin??? Kirkkonummesta on tullut slummialue missä kukaan ei enään halua asua. Kuka täysjärkinen päästäisi lapsensa käymään koulua kunnassa missä koulut on homeessa? Tai laittaisi lapsensa päiväkotiin kun nekin on homeessa! Me siirsimme lapset kunnan ulkopuolelle tarhaan ja kouluun ja asunto on myynnissä.
Pian onneksi pääsee pois

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx