(12) kommenttia

Tällaisia muutoksia olisi ehdolla bussilinjastoon − suoria vuoroja Matinkylään tulisi lisää

Kirkkonummen liityntälliikenteen linjaston runko pysyy ennallaan, mutta joitakin muutoksia on luvassa vuoroihin. (kartta: HSL)

HSL on laatinut Kirkkonummen bussilinjaston muutoksista luonnoksen, jossa on lisätty suoria vuoroja moottoritietä pitkin Matinkylään.

Linjastomuutosta on tehty "kevyellä" budjetilla, sillä Kirkkonummi on ollut valmis pistämään lisärahaa joukkoliikenteeseen 300 000 euroa ensi vuonna, mikä on viitisen prosenttia kunnan tuesta HSL-liikenteeseen.

HSL:ssä tehdyssä luonnoksessa suurin muutos nykyiseen olisi se, että suoria bussivuoroja Matinkylän ja Kirkkonummen välillä ajettaisiin myös päivällä hiljaiseen aikaan sekä iltaisin ja viikonloppuisin.

Bussit (Z) vuorot ajaisivat samaa reittiä kuin nytkin eli moottoritietä pitkin Matinkylän ja Tolsan välin.

Nopeita vuoroja saataisiin lisää laajentamalla nykyinen 173Z-linja Upinniemen ja Matinkylän välillä myös päivä, -ilta -ja viikonloppuaikoihin.

Ruuhka-aikoina Z-vuoroja olisi 15 minuutin välein ja muulloin tunnin välein.

Toinen oleellinen muutos olisi Kantvikin ja Matinkylän välillä liikennöivän linjan 172 reitissä.

Siitä jäisi Ravalsin ja Lindalin -kierros pois, jolloin koko välillä matka-aika nopeutuisi runsaat viisi minuuttia.

HSL toivoo palautetta luonnoksesta 9.12. mennessä. Kommentteja voi jättää blogissa.

> HSL kysyi Kirkkonummella mielipiteitä − 1.000 vastausta luettiin, mutta päätoiveelle sanottiin jo nyt "ei" (Viisykkönen 7.11.)

(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Juu. Käykää Porvoossa tutustumismatkalla. Dom skulle tycka att dom är riktig galna där i Kyrkslätt, när de åker runt i buskarna hela dagen.
Onksjärkee?
Juu, samaa mieltä , ei tarttis 173 käydä koukkaamassa sokeritehtaalla. Siinä jo tulee 10 min aikaa lisää matkaan. Yksi syy olla julkisia käyttämättä, ei ole aikaa kierrellä kaarella. Upinniemen tiellä pitäisi olla oma linja.
Tim
Juurikin näin, tuo 173:n kierros Kantvikissa on jokseenkin hassu sillä väki voisi vallan hyvin kävellä päätien varteen sillä matka on maksimissaan sen rapiat kilometrin verran...
Anonyymi
173z pitäisi mennä kulkematta Kantvikin kautta. 172 on Kantvikilaisille. Upinniemen suunnasta tulijoille on liikaa kierroksia joka puolella!
Aikaa kuluuuuuuu
Ehdotus: HSL voisi päästää muut Länsi-uudenmaan liikennöitsijät kun Pohjolan Liikenne
kääntymään Kirkkonummen matkakeskusen kautto.
Täten saataisiin nykyiset suorat linjat KAMPPIIN ,jotka muutenkin nykysin ajavat moottoritietä.
Liikenöitsijöden mukaan HSL on tätä ratkaisua vastaan ??????? (kartelli)
vanha kirkkonummelainen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx