(11) kommenttia

Tällaiset olisivat uudet pisaraliittymät 51:ltä Kirkkonummen keskustaan – katso kuvat ja video, näin liittymässä ajetaan

Video: Finnmap Infra Oy

Kirkkonummen keskustan kohdalle Munkkullan liittymään on ruuhkien helpottamiseksi suunniteltu uudentyyppisiä pisaraliittymiä eli puolikkaita liikenneympyröitä.

Pisaraliittymiä on rakennettu jonkin verran ympäri Suomea, mutta useimmille autoilijoille ne lienevät vielä aika tuntemattomia.

Munkkullan liittymä ruuhkautuu aamun ja iltapäivän työmatkaliikenteen aikana.

Liikenne on kasvanut moottoritien valmistumisen jälkeen ja ennustetaan kasvavan edelleen.

Pisaraliittymät mahtuisivat aika hyvin nykyiseen liikenneympäristöön eikä siltaa tarvitsi uusia.

Maapohja on paikalla erittäin hankala. Se on hyvin pehmeää ja kaikenlainen rakentaminen vaatii kalliita pohjatöitä.

Kustannusarviota ei suunnitelmalle ole laskettu, mutta ELY-keskuksen mukaan kysymys on miljoonista.

Liittymän ruuhkiin esitetään alkuvaiheessa todennäköisesti liikennevalojen pystyttämistä.

> Lue lisää: Paha pullonkaula 51:n liittymässä: Ratkaisuksi ehdotetaan pisaraliittymiä – ensi hätään kuitenkin liikennevalot


(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Ensimmäinen ratkaisu asiaan tulisi olla stop-merkin poistaminen ja muuttaminen kärkikolmioksi. Näin saataisiin risteykseen huomattavasti enemmän joustavuutta ruuhka-aikoihin kun kaikki ei pakkopysähdy risteyksessä.
Pena
Juuri niin suurinosa autoilijoista ei osaa ajaa kiertoliittymissä ja miten väistämisvelvollisuus toimii.Stop merkin voisi poistaa Espoon suunnalta tulevilta ja laittaa kolmiontilalle.Siuntiosta tulevat edelleen stopmerkin takaa, sillä pyörä-jalankulku on silläpuolen turvallisuus kysymys.
Vesimies
Esitetty pisararatkaisu vaikuttaa hyvältä, näin saadaan liikenne sujumaan. Liikennevaloissa on se huono puoli että niissä joutuu aina joku/jotkut pysähtymään ihan turhaan.
Keskustan liikennevalot pois, tilalle pieni ympyrä ja oikealle kääntyville omat poistumiskaistat. Espoossa, väliaikaisen Lippulaivan lähellä, voi käydä katsomassa mallia, ympyrä ei välttämättä vaadi isoa tilaa ja toimii.
liikenteen pitää liikkua eikä seisoa
Liikennevalot olisi varsin hyvä, toimiva ja eritoten edullinen tapa toteuttaa nykyinen liikennekaaos joka muodostuu kuitenkin vain tiettyinä aikoina. Ei kannata sijoittaa rakentamiseen suuria rahoja vain ajoittaisten ruuhkien takia...?
Uffe
Ei missään nimessä liikennevaloja, nissä koko liikenne seisoo kilometritolkulla, minkä voi havaita keskustan liikennevaloissa. Edotan vaikkapa tilapäistä kierto/pisaraliittymää joka kyllä saadaan mahdutettua käytössä olevaan tilaan, pienellä suunnittelulla.
JÄRJEN KÄYTTÖ SALLITTUA.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx