(2) kommenttia

Tällainen on varusmiesten uusi tupa, ikiaikainen järjestys muuttuu − Upinniemeen ensimmäinen uusi kasarmi

Tulevaisuuden tupa (kuva: Senaatti-kiinteistöt)

Jokaisen armeijan käyneen mieliin on syöpynyt kasarmin tupa, varusmiehen koti. Ennen pitkää vanhoista tuvista on vain muisto.

Puolustusvoimat ja Senaatti-kiinteistöt ovat suunnitelleet varuskuntien tiloihin mittavan  uudistuksen, joka kestää ainakin parikymmentä vuotta.

Ensimmäinen uudistettu kasarmi kokonaan uudella tilakonseptilla on näillä näkymin valmis Kirkkonummen Upinniemessä vuonna 2020.

Kasarmien tuvat kaappeineen ovat olleet samanlaisia vuosikymmenet, mutta uudistus lupaa tupamiljööseen täydellisen muutoksen.

Tulevaisuudessa varusmiesten tuvat suunnitellaan monikäyttöisiksi, ja niitä voidaan hyödyntää paitsi nukkumiseen myös oppimisympäristönä.

Sängyt järjestellään toisin kuin nykyisin, ne ovat seinänsuuntaiset. Nukuttaessa pää pistetään pieneen syvennykseen, joten pientä omaa rauhaa tulee jokaiselle. 

Toinen iso muutos on varusteiden säilytyksessä. 

Harjoituksissa käytettävien varusteiden säilytys on tuvissa eriytetty omaan tilaansa, jotta likaisia ja märkiä varusteita ei tuoda enää oleskelutiloihin.

Puolustuvoimilla on käytössään koko massa  yli 70 kasarmia, joita aiotaan peruskorjata muutama vuodessa.

Uusi tilakonsepti käsittää tupien lisäksi myös koulutus -ja toimistotilat.

> Katso video uudesta tuvasta

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Jossain lasten päiväkodissa on samalla tavalla rakennetut sängyt, olisiko malli otettu niistä?
Anonyymi
Eräs hyvin suuuuri mittava uudistus on .. ETTÄ uudessa kiinteistössä on SISÄILMA sellainen,että varusmiehet eivät sairastele niin paljoa, kuin nyt huonon sisäilman vuoksi.

Paljon on korjattavaa, KUN halutaan Suomessa varusmiesten olot sellaisiksi, että ei terveydellisiä ikävyyksiä tule.
Pahempi asia, kun jo heti alokas aikana joutunut useita viikkoja sairastamaan. Ja kun pääsee luonnon tilaan pidemmäksi aikaa, niin oireet poistuvat ja taas kun joutuu sisätiloihin, niin alkaa oireilu / sairastelu.
Upinniemellä on sisäilmaongelmia ollut hyvin kauan ja jos nyt vihdoin viimein ajateltaisiin nuorten ihmisten terveyttä.
Puhdas sisäilma

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä