(3) kommenttia

Tällainen on varusmiehen uusi ”koti” – tupajärjestys muuttui uuden ajan kasarmissa Upinniemessä

Uusittu tupa Upinniemessä. Alareunassa perinteinen tupa ja sen järjestys. (kuvat: Senaattiikiinteistöt ja puolustuvoimat)

Upinniemen varuskunnassa on otettu käyttöön puolustusvoimien ensimmäinen täysin uudistettu kasarmi. Muun maussa ikiaikaiset rautasängyt on korvattu uusilla pidemmillä sängyillä.

Tupien kalustus ja varustus on suunniteltu vastaamaan nykyisiä tarpeita ja mahdollistamaan tupien monipuolisemman käytön.

Kalustuksen uusimisen myötä muun muassa perinteiset metallisängyt korvautuvat aiempaa pidemmällä versiolla, jossa on enemmän näkösuojaa sekä hylly ja pistorasia laitteiden lataamiselle.

Tupien lisäksi kaikki muutkin kasarmin tilat on suunniteltu ja rakennettu uusiksi. Uudet opetus- ja koulutustilat on muutettu vastaamaan nykyisiä tarpeita.

Sisäilman laadun kannalta olennainen uudistus on, että harjoituksissa käytettyjä likaisia ja märkiä varusteita ei enää viedä majoituskerroksiin.

Teltat kuivataan suuressa kuivaamossa, jossa nostetaan ne kattoon. Märät ulkovarusteet ripustetaan omiin kuivatuskaappeihin.

– K19-kasarmi on ensimmäinen uuden konseptin mukainen kasarmi ja se on samalla lähtölaukaus koko alueen tilojen ja toimintojen uudistumiselle, sanoo Rannikkoprikaatin huoltopäällikkö komentajakapteeni Mika Karvonen.

Kasarmin peruskorjausprojektissa 1960-luvulla rakennettu kasarmirakennus purettiin käytännössä runkoon saakka ja rakennettiin tilat ja toiminnallisuudet uuden konseptin mukaisiksi.

Senaattikiinteistöt ja puolustusvoimat uudistavat ajan mittaan kaikki kasarmit, joita on varuskunnissa yhteensä yli 70.

>Tällainen on varusmiesten uusi tupa, ikiaikainen järjestys muuttuu − Upinniemeen ensimmäinen uusi kasarmi (Viisykkönen 24.10.2018)

> Naisia ja miehiä majoitetaan samaan tupaan myös Upinniemessä – Merivoimissa idea ei ole aivan uusi (29.12.2020)

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Vihdoinkin on sisäilma toivon mukaan sellainen että siel voi olla sairastamatta. Moni sairastanut hyvin pitkiä aikoja kun niissä homeisissa kasarmeissa ovat joutuneet olemaan.
Sisäilma
Hmm.. näyttää vastaavan ihan hotellitasoa, mutta onhan tuo sotaväki nykyään muutoinkin puitteiltaan paljolti maan suurin päiväkoti....
Anonyymi
Hyvä! Nuoremme ovat tilansa ansainneet. Tuo osaltasn myös armeijaviihtyisyyttä.
Vihdoin

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä