(0) kommenttia

Tällainen on Kirkkonummen järvien tila – rannikkovedet ovat Espoon puolella paremmassa kunnossa

Asteikossa vihreä on hyvä, keltainen tyydyttävä, ruskea välttävä ja punainen huono. (kuva: Syke)

Kirkkonummelta löytyy uusimpien tietojen mukaan laadultaan monenlaisia järviä. Pintavesien tila vaihtelee huonosta hyvään, erinomaisia ei ole yhtään.

Suomen ympäristökeskus julkisti viime viikolla tuoreimmat tiedot pintavesien tilasta. Seurantaa on tehty pitkään koko maassa.

Kirkkonummella pintavesiseurannassa on ollut suurimmat järvet. Arviointiasteikko on viisiportainen erinomaisesta huonoon.

Huonoksi pintavesien tila on luokiteltu Haapajärvessä, Heparissa, Loojärvessä ja Lapinkylänjärvessä.

Välttävän arvosanan saa Kalljärvi ja Petäjäjärvi.

Tyydyttäväksi ekologisessa luokittelussa on todettu pintavedet Veikkolan Perälänjärvessä ja Lamminjärvessä sekä Vitträskissä ja Niittylammessa, joka sijaitsee lähellä Upinniemeä.

Hyvän luokitusarvosanan saa Humaljärvi, Meiko, Finnträsk, Juusjärvi ja Storträsk, jonka toinen osa Bakträsk Evitskogissa on todettu tyydyttäväksi.

Rannikolla luokittelujako on mielenkiintoinen. Kirkkonummen, Siuntion ja Inkoon rannikko kauttaaltaan on luokiteltu astetta huonommaksi pintavesien laadussa kuin Espoon ja Helsingin rannikkovedet.

Kirkkonummen puolella mukaan lukien koko Espoonlahti pintavedet on laadultaan välttäviä, kun taas Kivenlahdesta Lauttasaareen saakka pintavedet ovat tyydyttävässä kunnossa.

> Pintavesien tilaa voi tarkastella Syken sivuilla

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx