(1) kommentti

Tähän syntyy Kirkkonummen uusi ”purjehdusareena”

Jollarantaan tulee parkkipaikka ja pieni uimarantakin.

PM-kisat
Kirkkonummella
20.-26.7.

Kantvikin purjehtijoiden käytössä oleva Jollaranta on kokenut talven mittaan täydellisen muutoksen. Aluetta valmistellaan kesän junioripurjehduksen PM-kisoihin.

Jollaranta päätettiin kunnostaa viime kesänä, kun Kantvikin purjehtivat saivat järjestettäväkseen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ensi heinäkuussa.

Kilpailut ovat Kirkkonummen suurin urheilutapahtuma ainakin vuosikymmeniin. Kisojen saamisen ehtona oli, että kunnolliset kisapaikat pystytään takaamaan.

Kirkkonummen kunta omistaa Fiskartorppet-nimisen kiinteistön Pikkalanlahden rannalla (katso kartta alla). Purjehtivat ovat käyttäneet viereistä Helsingin kaupungilta vuokrattua rantaa pienten purjeveneiden säilytykseen ja tukikohtana. Rannasta pääsee hyvin purjehtimaan jo varsin avoimille vesille.

Talven ja kevään aikana rannasta on raivattu sakea metsä ja rantaa on ruopattu. Rantaan tulee uusia veneenlaskupaikkoja ja pieni uimarantakin.

Alueelle on ajettu kivimurskaa ja muotoiltu loivaan rinteeseen parkkipaikka noin 80 autolle.

Pysäköintiongelma ratkaistu

PM-kisojen järjestäjät ovat joutuneet miettimään pysäköintiä, koska autopaikat eivät riitä alkuunkaan yleisölle esimerkiksi tulevissa kilpailuissa. Lisäksi tie on alueelle erittäin kapea.

Pulma on ratkaistu siten, että läheisellä teollisuusalueella on runsaasti tilaa pysäköintiin, ja sieltä pääsee polkua pitkin metsän läpi Jollarantaan. Matkaa tulee noin 300 metriä.

Kirkkonummen kunta päätti viime kesäkuussa rakentaa ja kohentaa Jollarantaa ja pienvenesatamaa Hupisaaressa 132.000 eurolla.

Pursiseuralla on tarkoitus järjestää Kirkkonummella jatkossakin ainakin kansallisen tason purjehduskilpailuja.

Sekä Jollaranta että Kantvikin pienvenesatama Hupisaaressa ovat kaikille avoimia kunnan omistamia alueita.  Pienvenesatamassa toimii myös rantakahvila.

Junioripurjehduksen PM-kilpailut järjestetään Kirkkonummella 20.-26.7.

Kilpailujärjestelyistä ja –ohjelmasta lisää viikonvaihteessa Viisykkösessä.

> Sata vapaaehtoista työstää K-nummen suurinta urheilutapahtumaa

> 51-Arkisto (20.6.2014) PM-kisoihin tarvitaan 132.000 euron rakennustyöt
> 51-Arkisto (3.6.2014) Kirkkonummi sai purjehduksen PM-kisat
> 51-Arkisto (8.6.2014) Nyt pääsee merenrantaan kahvilaan


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Milloinkahan me Siuntiossa päästään eteenpäin purjehdustoiminnan alueella ja pois tästä käsipallodiktatuurista? Siuntio on poistanut nuorisopurjehduksen avustuksetkin kokonaan 40-vuotisjuhlan kunniaksi. RKP:n ja SDP:n ryhmät taas vauhdissa?
kari vierinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä