(52) kommenttia

Syntyykö kova keskustelu? Tältä näyttää uusi kirjasto – katso tuoreet kuvat!

Kirjaston pääsisäänkäynti torille päin. (luonnoskuva: JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen pääkirjaston laajennuksen suunnittelu on edennyt ripeästi ja arkkitehtitoimistolta on tullut uusia luonnoksia pääkirjaston tulevasta ulkonäöstä. Luonnokset näyttävät aika rohkeilta.

Kirkkonummen kirjaston laajennus ja remontti alkavat tämä vuoden puolella. Laajennusosa tulee nykyisen kirjaston taakse, mutta samalla kirjasto saa kokonaan uuden ulkonäön ja uudet julkisivut.

Kirjastoa suunnittelee tunnettu arkkitehtitoimisto JKMM Oy, joka on suunnitellut muun muassa Turun kaupunginkirjaston ja Seinäjoen kirjaston laajennuksen.

Arkkitehtitoimisto esitteli ensimmäisiä luonnoksia Kirkkonummen kirjastosta jo viime marraskuussa. Nyt työ on edennyt ja hyväksyttäväksi on tullut pidemmälle tehtyjä piirustuksia.

Kirkkonummen pääkirjasto on kirkkonummelaisittain erittäin arvokkaalla paikalla keskiaikaisen kirkon muurin vieressä.

Arkkitehdit ovat huomioineet kirkon läheisyyttä ainakin isoilla ikkunoilla kirkon suuntaan. Kirjastosalista on erittäin hienot näkymät kirkolle ja kellotapulille.

Kirjaston laajennuksen ja remontin hinta-arvio on ollut yhdeksän miljoonan euron luokkaa. Valtio on luvannut kirjastoon noin 1,8 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta käsittelee kirjastosuunnitelmia 26.5. Samalla lautakunta tutkailee kirjastolaajennuksen kustannusarviota. 

> Maineikas arkkitehtitoimisto suunnittelee pääkirjastoa (Viisykkönen 16.4.2015) 

 

(52) kommenttia

Kommentit (52)

Sivut

Tsernobylin sarkofagikin on kauniimpi kun tuo peltiviritelmä, kauniimpi oli myös paikalla aiemmin ollut Tuomikosken nakkikioski!
Toivottavasti työn arkkitehdiltä tilannut taho kunnassa astuu esiin ja kertoo tyhmille kuntalaisille minkä takia me Kirkkonummelaiset tarvitsemme tuollaisen rakennuksen.
Jotain on pahasti pielessä
Toihan on nyt ihan hirveetä paskaa. Oon asunu kirkkonummella koko ikäni ja mun mielestä mikään mitä tänne on tehty ei vaan sovi kirkkonunmmeen minkä minä tiedän.. Mutta eihän näitä kirkkonummen kunnan päättäjiä kiinnosta mikään, väittää myös että kirkkonummella ei ole huume ongelmaa, itse entinen käyttäjä sanonpa vaan ja ei vai!
Jede
Kamala! Miten voikaan olla ruma. Ei modernin tarvitsisi olla rumaa... Lasiseinä ainoa kivan näköinen juttu, mutta mitenköhän kuuma tulee aurinkoisella säällä?
Buuu
Waauuu, hieno! Sopii hyvin päiväkodin parakkeihin, nhän uhkaavat jäädä ikuisiksi ajoiksi kirjaston takapihalle. Mitäs jos rakennettaisiin kirjastoon sopivä päiväkoti samaan kompleksiin. Näyttäisi upealta, olisi hyvä sijainti ja lapset olisivat lähempänä sivistystä kuin jossain Jokiniityssä.
Jep
Perheessämme ei ole yhtään kotirouvaa tai työtöntä ja kaikki käytämme kirjastoa ahkerasti. Upea, uusi kirjasto!
älykkö

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx