(52) kommenttia

Syntyykö kova keskustelu? Tältä näyttää uusi kirjasto – katso tuoreet kuvat!

Kirjaston pääsisäänkäynti torille päin. (luonnoskuva: JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen pääkirjaston laajennuksen suunnittelu on edennyt ripeästi ja arkkitehtitoimistolta on tullut uusia luonnoksia pääkirjaston tulevasta ulkonäöstä. Luonnokset näyttävät aika rohkeilta.

Kirkkonummen kirjaston laajennus ja remontti alkavat tämä vuoden puolella. Laajennusosa tulee nykyisen kirjaston taakse, mutta samalla kirjasto saa kokonaan uuden ulkonäön ja uudet julkisivut.

Kirjastoa suunnittelee tunnettu arkkitehtitoimisto JKMM Oy, joka on suunnitellut muun muassa Turun kaupunginkirjaston ja Seinäjoen kirjaston laajennuksen.

Arkkitehtitoimisto esitteli ensimmäisiä luonnoksia Kirkkonummen kirjastosta jo viime marraskuussa. Nyt työ on edennyt ja hyväksyttäväksi on tullut pidemmälle tehtyjä piirustuksia.

Kirkkonummen pääkirjasto on kirkkonummelaisittain erittäin arvokkaalla paikalla keskiaikaisen kirkon muurin vieressä.

Arkkitehdit ovat huomioineet kirkon läheisyyttä ainakin isoilla ikkunoilla kirkon suuntaan. Kirjastosalista on erittäin hienot näkymät kirkolle ja kellotapulille.

Kirjaston laajennuksen ja remontin hinta-arvio on ollut yhdeksän miljoonan euron luokkaa. Valtio on luvannut kirjastoon noin 1,8 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta käsittelee kirjastosuunnitelmia 26.5. Samalla lautakunta tutkailee kirjastolaajennuksen kustannusarviota. 

> Maineikas arkkitehtitoimisto suunnittelee pääkirjastoa (Viisykkönen 16.4.2015) 

 

(52) kommenttia
Kommentit (52)

Kommentit (52)

Sivut

Tsernobylin sarkofagikin on kauniimpi kun tuo peltiviritelmä, kauniimpi oli myös paikalla aiemmin ollut Tuomikosken nakkikioski!
Toivottavasti työn arkkitehdiltä tilannut taho kunnassa astuu esiin ja kertoo tyhmille kuntalaisille minkä takia me Kirkkonummelaiset tarvitsemme tuollaisen rakennuksen.
Jotain on pahasti pielessä
Toihan on nyt ihan hirveetä paskaa. Oon asunu kirkkonummella koko ikäni ja mun mielestä mikään mitä tänne on tehty ei vaan sovi kirkkonunmmeen minkä minä tiedän.. Mutta eihän näitä kirkkonummen kunnan päättäjiä kiinnosta mikään, väittää myös että kirkkonummella ei ole huume ongelmaa, itse entinen käyttäjä sanonpa vaan ja ei vai!
Jede
Kamala! Miten voikaan olla ruma. Ei modernin tarvitsisi olla rumaa... Lasiseinä ainoa kivan näköinen juttu, mutta mitenköhän kuuma tulee aurinkoisella säällä?
Buuu
Waauuu, hieno! Sopii hyvin päiväkodin parakkeihin, nhän uhkaavat jäädä ikuisiksi ajoiksi kirjaston takapihalle. Mitäs jos rakennettaisiin kirjastoon sopivä päiväkoti samaan kompleksiin. Näyttäisi upealta, olisi hyvä sijainti ja lapset olisivat lähempänä sivistystä kuin jossain Jokiniityssä.
Jep
Perheessämme ei ole yhtään kotirouvaa tai työtöntä ja kaikki käytämme kirjastoa ahkerasti. Upea, uusi kirjasto!
älykkö
Ei voi ainakaan haukkua kauniiksi :'(
Trude
Jos olisin päättäjä antaisin arkkitedillle potkut
Äly Hoi päättäjät
Ettekö nyt toopet ymmärrä? Tässä ilmiselvästi säilötään entinen kaunis kirjasto tulevia sukupolvia varten erilaiset aseet kestävään bunkkerirakennukseen. Näin varaudutaan uuteen Porkkalan parenteesiin kaukonäköisesti.
Outsa
Voi hyvä luoja !!!! 9 miljoona euroa taloon missä käyvät vain kotirouvat ja työttömät !!! Mutta Överbyn kunnalistekniikkaan ei löydy raha !!! Meitä on täällä monta joka on hakenut rakennuslupaa mutta sitä ei myönetään koska ei ole jalankulkutie ja kunnan vesi + viemäri.
Vaan tuollaiseen turhuuteen löytyy kyllä raha!!
Muutan kyllä Muualle .
kirkkonummen kirjasto on mun mielestä ollut kaunis,,harmi ,että siitä tuleekin tommonen laatikko :(
acs
Parkkitalot paraatipaikoilla, parakkipäiväkoti, kunnantalon rumilus ja nyt tämä musta peltilato. Peli on menetetty. Eikä tietty edes kasveja tule ympärille kuten ei kunnantalossakaan (jossa yhdellä puolella rikkakasvien peitossa olevat maanpeitekasvit ja muuten ei mitään).
Mitähän vielä
Pahvilaatikko! Arkkitehti on varmaan vetänyt isot eurot lasten laatikkotuunauksesta. Meillä 10-vuotiaskin saa samanlaatisia aikaan saksilla.
Päivi Lindqvist
Voi musta murhe! Synkkää ja ahdistavaa tuollainen suuri tumma laatikkomainen massoittelu. Elävämpää ja raikkaampaa ilmettä voisi hakea muutoin mahdollisesti hyvinkin toimivaan ratkaisuun.
Minna Koskinen
Oikeesti? Huhhuh. Mutta Kirkkonummen sekamelskaan täydellinen.
Le Corbusier
Nyt pitäisi muistaa ,Kirkkonummella tuskin olisi varaa ns. Berliinin tai Kööpenhamina tyylisiin kirjastoihin . Pitäisi löytyä muutama milli lisää budjettiin . Siis myös tuleva kirjasto seuraa hyvin nykyistä suoraviivaista linjaa , mitä on tori ja ssen ympärillä olevat rakennukset. Voin visuaalisesti kuvitella tämän rakennuksen , juurikin sopivaksi tälle kohdalle ja tyyliltään sopivaksi . Ikkunat avautuvat miellyttävään suuntaan .

Joten odotan innolla uutta kirjastoa !!
Ulla nimetön
Todellakin hieno ! innolla odotan .
Ulla
Miksi aina pitää tehdä nykyaikainen. Kirkon kellotapulissa jos otettaisiin värit ja tyyli kirjastoon ja malli ikkunoihin niin voisi tulla "ainutlaatuinen, omaperäinen, moderni" ja mitä kaikkea hienoa, mitä aina uuden pitää olla. Voitais vaihteeks tehdä vanhanaikainen...
Vanhassa vara parempi
Aivan kauhea! Nyt menee pilalle maisema. Ei sovi kauniin kirkkon vierelle. Pitäisihän sitä keskustan ulkonäköä ja kokonaisuutta miettiä.
Ei kiitos
Miten tämä on edes mahdollista. Eihän vanhan kauniin kirkon viereen voi rakentaa peltiboxia, eihän? Olisiko hyvä, jos koko alueesta olisi suunnitelma ja se olisi yhtenäinen, joka myös sopisi edes jollain tavalla yhteen kirkon kanssa?
Minna Pettersson
Kirkkonummi on muutenkin onnistunut pilaamaan keskustan...tämä rumilus vaan lisää sitä.Jos rakennetaan uuttaa,eikö voisi mukailla ympäristöä edes jollakin lailla.Ristiriita vanha kirkon ja uuden rakennuksen välissä on KIRKUVA!
Anonyymi
Julkisia rakennuksia suunnitellessa tulisi pohtia koko rakennuksen tarkoitusta ja toimivuutta. Tämän pitäisi näkyä myös julkisivussa: miten rakennus kertoo olevansa asukkaiden kohtauspaikka, miten kutsuu luokseen ja miten mahdollistaa ajanviettämisen? Kirjasto ei ole nykyisin pelkkä kirjasto, se on kaikkien kuntalaisten yhteinen tila ja kohtauspaikka. Luontevasti tätä kohtauspaikan ominaisuutta voisi tukea sillä, että kirjaston sisääntulon lähellä olisi kahvilatila/lehtilukusali, joka aukeaisi torin suuntaan isoina ikkunoina ja kesäaikaan jopa fyysisesti torin suuntaan katettuna terassina. Museoiden ym. julkisten tilojen yhteydessä olevat kahvilat lisäävät tilan käyttöä ja tuovat paikkaan elämää: tekevät sen helpoomin lähestyttäväksi myös ihmisille, jotka eivät kirjastossa ole tottuneet käymään. Nyt suunnitelma on vaikuttaa lähinnä muun maailman ulossulkevalta linnakkeelta. Sama virhe toteutui jo kunnantalossa. Olisiko jo lopulta Kirkkonumellakin aika kuunnella asukkaiden mielipidettä yhteisen miljöön suunnittelussa?
Toimivuus on kauneinta arkkitehtuuria
Että voikin olla ruma!!! Mikä siinä on, että keskusta täytyy täyttää hirveän näköisillä laatikkomaisilla hökötyksillä! Miksei oteta mallia kauniista vanhoista rakennuksista? Niin surullista...
Pettynyt
Eihän nyt ole aprillipäivä. Torinpuoleinen julkisivu on parhaita taideteoksia mitä meillä on, jatkakaa samaan tyyliin.
Professori Ola Hansson osasi työnsä, eikä lähtekö pilaamaan hyvää työtä.
Petterqvist
No tuota...eikös keskustan ilmeen kehittämisessä ollut tarkoitus hankkiutua eroon niistä ruman värisistä laatikoista mitä siinä torin varrella on? Joten ei nyt sitten rakennettaisi tilalle samanlaisia!
Kuntalainen
Ennen vanhaan taloissa oli räystäät, ettei sade pääsisi sisään seinän ja katon yhtymäkohdasta.
Vesivahinko
Eihän tuo nyt kauneudellaan hurmaa. Toisaalta, eihän kukaan enää liiku keskustassa, koska siellä ei ole edes sitä jäätelökioskia. Mutta seiniä tärkeämpää on, ettei uusitusta kirjastosta tule samanlaista älämölökeskusta kun esim Leppävaaran kirjasto.
Joppe joutomies
Miksi tämä Kirkkonummi on niin suuri pettymys monella tapaa : (
oivoi
Näyttää teollisuushallilta. No se kyllä sopii jo keskustan muutenkin kaurismäkiläiseen tunnelmaan. Oevoe taas.
DDR rules
Tämä ehdotus kunnioittaa mielestäni kirkkoa, jonka kuitenkin pitää olla keskustassa se keskeisin rakennus. Onko lopullinen väritys tämä? Oli tai ei niin tämä saa ainakin minun hyväksynnän.
Lukutoukka
Toivottavasti tuohon rakennelmaan tulee muutakin palvelua kuin pelkkä kirjasto, hyvä ravintola tai burger-baari nyt ainaskin?
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä