(27) kommenttia

Svenska Yle: Kirkkonummen vanha pappila on asumiskelvoton miljoonaremontin jälkeen − edes pientä aikaa ei voi olla sisällä

Kirkkonummen vanha pappila remontoitiin muutama vuosi sitten perusteellisesti. Tällä hetkellä talossa ei asu kukaan.

Pappilanmäellä Kirkkonummen keskustassa olevan kirkkoherran virka-asunnon remontissa muutama vuosi sitten näyttää jokin menneen pahasti pieleen. Talo on nyt asumiskelvoton.

Lähes 200 vuotta vanha pappila remontoitiin vuosikymmenen alussa. Pitkään jatkuneet korjaustyöt valmistuivat vuonna 2014. Työt maksoivat runsaat 800 000 euroa.

Pappila on Kirkkonummen ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherran virka-asunto. Svenska Ylen mukaan kirkkoherra muutti pois rakennuksesta jo yli vuosi sitten sisäilmaongelmien takia.

Arvorakennuksen kunnosta ei ole julkisesti puhuttu, ja asia on ollut vain pienen piirin tiedossa.

Rakennuksessa on tehty kuntokartoitus hiljakkoin. Svenska Ylen tietojen mukaan raportti suosittaa, ettei rakennuksessa oleskeltaisi edes lyhyitä aikoja.

Talosta on löytynyt laajoja mikrobivaurioita ja jonkinlainen remontti - ehkä kalliskin - on taas edessä, jotta taloa voitaisiin käyttää.

Ongelmien syystä ei ole varmuutta. Kellarin koneellista ilmanvaihtoa arvellaan kosteusvauroiden aiheuttajaksi.

Kirkkonummen vanha pappila on Suomessa enää harvoja kirkkoherran virka-asuntoja, joissa viranhaltijan edellytetään asuvan. Pappilat ovat yleensä seurakunnilla muussa käytössä.

Kun pappilan remontti valmistui, kiisteltiin pitkään kirkkoherran maksamasta vuokrasta. Vuokraa jouduttiin laskemaan ennen kuin kirkkoherra suostui muuttamaan virkataloon. (Lue: Viisykkönen 28.2.2014)

Läs: Prästgård från 1820-talet renoverades för nästan en miljon – nu kan ingen bo där

(27) kommenttia

Kommentit (27)

Sivut

Näin siinä käy kun ottaa sen halvimman tarjouksen.
Anonyymi
Eikö
kenelläkään ole tietoa mikä firma toteutti remontin ??
-haluamme itse välttää ko. firman palvelut , joten tieto on tärkeä

Oliko seurankunnan entinen työntekijä tuossa firmassa töissä ?
Kuka teki ?

Seurakunnan rakennusten kunnossapitämisestä vastaava henkilö ei taida olla
oikeassa virassa, kun tälläinen moku on päässyt käymään ?

Kertokaapa nyt mikä firma toteutti virheellisen remontin, että tiedetään varoa. Eihän tehneellä firmalla ole kytkyjä seurankuntaan ?
Vastuuhenkilöt ja yhtöt esiin
Tuollaiset mikrobirakennukset on ydinjätteeseen verrattavaa ongelmajätettä. Ainoa oikea korjaustapa on pyytää palokunta poistamaan ongelma turvallisesti.
kipinästä se lähtee
Tosi surullista, miten yleensäkin rakennetaan ja korjataan, eikä sitten voida käyttään. Julkiset ranennukset, kuten kouluja on suljettu sadoittain. Nykyään uusia alettu rakentamaan entiaikojen tyyliin puusta, jopa hirsisiä. Ne ovat oikein kauneita ja pitkään käyttökelpoisiakin.
Vanhan pappilan tilalle hirsifirman toimittamana, avaimet käteen pastorille uusi asunto.
Korjaus yritykset ja työmaanvalvojat, joita on paljon, eivät yleensä ole vastuussa mistään ja silloin kun kyseessä niinsanottujen oppirahojen maksusta. Kannataisi maksajan pitää silmänsä auki mihin rahansa laittaa, eli seurakuntalaisten.
Tarkenpaa silmällä pitoa

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx