(27) kommenttia

Svenska Yle: Kirkkonummen vanha pappila on asumiskelvoton miljoonaremontin jälkeen − edes pientä aikaa ei voi olla sisällä

Kirkkonummen vanha pappila remontoitiin muutama vuosi sitten perusteellisesti. Tällä hetkellä talossa ei asu kukaan.

Pappilanmäellä Kirkkonummen keskustassa olevan kirkkoherran virka-asunnon remontissa muutama vuosi sitten näyttää jokin menneen pahasti pieleen. Talo on nyt asumiskelvoton.

Lähes 200 vuotta vanha pappila remontoitiin vuosikymmenen alussa. Pitkään jatkuneet korjaustyöt valmistuivat vuonna 2014. Työt maksoivat runsaat 800 000 euroa.

Pappila on Kirkkonummen ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherran virka-asunto. Svenska Ylen mukaan kirkkoherra muutti pois rakennuksesta jo yli vuosi sitten sisäilmaongelmien takia.

Arvorakennuksen kunnosta ei ole julkisesti puhuttu, ja asia on ollut vain pienen piirin tiedossa.

Rakennuksessa on tehty kuntokartoitus hiljakkoin. Svenska Ylen tietojen mukaan raportti suosittaa, ettei rakennuksessa oleskeltaisi edes lyhyitä aikoja.

Talosta on löytynyt laajoja mikrobivaurioita ja jonkinlainen remontti - ehkä kalliskin - on taas edessä, jotta taloa voitaisiin käyttää.

Ongelmien syystä ei ole varmuutta. Kellarin koneellista ilmanvaihtoa arvellaan kosteusvauroiden aiheuttajaksi.

Kirkkonummen vanha pappila on Suomessa enää harvoja kirkkoherran virka-asuntoja, joissa viranhaltijan edellytetään asuvan. Pappilat ovat yleensä seurakunnilla muussa käytössä.

Kun pappilan remontti valmistui, kiisteltiin pitkään kirkkoherran maksamasta vuokrasta. Vuokraa jouduttiin laskemaan ennen kuin kirkkoherra suostui muuttamaan virkataloon. (Lue: Viisykkönen 28.2.2014)

Läs: Prästgård från 1820-talet renoverades för nästan en miljon – nu kan ingen bo där

(27) kommenttia
Kommentit (27)

Kommentit (27)

Näin siinä käy kun ottaa sen halvimman tarjouksen.
Anonyymi
Eikö
kenelläkään ole tietoa mikä firma toteutti remontin ??
-haluamme itse välttää ko. firman palvelut , joten tieto on tärkeä

Oliko seurankunnan entinen työntekijä tuossa firmassa töissä ?
Kuka teki ?

Seurakunnan rakennusten kunnossapitämisestä vastaava henkilö ei taida olla
oikeassa virassa, kun tälläinen moku on päässyt käymään ?

Kertokaapa nyt mikä firma toteutti virheellisen remontin, että tiedetään varoa. Eihän tehneellä firmalla ole kytkyjä seurankuntaan ?
Vastuuhenkilöt ja yhtöt esiin
Tuollaiset mikrobirakennukset on ydinjätteeseen verrattavaa ongelmajätettä. Ainoa oikea korjaustapa on pyytää palokunta poistamaan ongelma turvallisesti.
kipinästä se lähtee
Tosi surullista, miten yleensäkin rakennetaan ja korjataan, eikä sitten voida käyttään. Julkiset ranennukset, kuten kouluja on suljettu sadoittain. Nykyään uusia alettu rakentamaan entiaikojen tyyliin puusta, jopa hirsisiä. Ne ovat oikein kauneita ja pitkään käyttökelpoisiakin.
Vanhan pappilan tilalle hirsifirman toimittamana, avaimet käteen pastorille uusi asunto.
Korjaus yritykset ja työmaanvalvojat, joita on paljon, eivät yleensä ole vastuussa mistään ja silloin kun kyseessä niinsanottujen oppirahojen maksusta. Kannataisi maksajan pitää silmänsä auki mihin rahansa laittaa, eli seurakuntalaisten.
Tarkenpaa silmällä pitoa

Seurakunnassa kaikki hyvin ?
Nyt kannattanee työn tilaajien nostaa kädet pystyyn ja sanoa että meillä ei ole ammattitaitoa toimia seurakunnassa vastaamassa kiinteistöjen hoidosta. Tämä on kirkollisveronmaksajien varojen tuhlausta.

Hyssyttely pitää loppua
seurakuntalainen
Kaikesta Kirkkonummella rakentamisen ja rakennusvalvonnan yhteydessä tapahtuneista virheistä ja virheiden peittely-yrityksistä päätellen taitaa pahiten "homeessa" olla kunnan rekrytoijat ja poliittiset päättäjät!
Rukiveer
Rahassa mittaamattoman arvokasta ja korvaamatonta!
Nykyään ihmiset alkavatkin olla kaikelle allergisia. Väärin suritettu työ, eli rakentaminen, riittämätön tietämys rakentamisesta ja koulutuksesta, auktoriteetin puuttuessa.
Kalliiksi käy. Tuo kahdeksansataatuhatta euroa pelkästään epäonnistuneesta korjauksestakin, noin pienestä, kohteesta tuntuu turhankin ylelliseltä. Ajatellen, jos entinen olisi purettu ja rakennettu uusi. Uudetkaan eivät ota onnistuakseen?
Museovirasto seuraa kuin luonnonsuojelijat konsanaan mittaamattoman arvokkaita kohteita.
Arvokkaille kohteille haetaan myös kalliisti, niinsanottua täysarvovakuutusta, mahdollisen tulipalonkin varalta.
Kaikki on katoavaista.

Nyt tarvitaan julkinen tieto:

1) kuka toimi remontin vastuullisena rakennesuunnittelijana ?


2) kuka teki remontin tehdyn rakennesuunnitelman mukaan ?

(tai laiminlyötiinkö noudattaa siä ?)


3) kuka valvoi remontin ? ja hyväksyi ?

Virheentekijät pitää kertakaikkiaan saada alalta pois ja
heidän tulee korvata jo tämä tehty vahinko seurakunnalle

Tätä ei pidä hyväksyä
Seurakuntatalossa saa tosiaan oireita jo pienen oleilun jälkeen.
Surullista.
todellakin!
Myös Kirkkonummen seurakuntakeskus homeongelmissa! Seurakuntakeskuksen tiloissa on ongelma jatkunut vuosia ja tilanne huonontuu jatkuvasti. Asia on tullut esille jatkuvien sairauspoissaolojen johdosta. Työterveyshuolto on tilanteen huomioinut ja myös työsuojeluvaltuusto on asiaa tutkinut. Ilmeisesti tutkimus tuloksia on vähätelty ja osoitettu rakennuksen terveisiin kohteisiin. Kenellä vastuu seurakuntakeskuksessa asioivilla ja siellä työskentelevän henkilökunnan terveydellä?

Jamo
Urakalla ollut vastuuhenkilö saatava korvaamaan tuo, vai meneekö taas asia unholaan niin kuin muutkin kirkkonummen
rakennusprojektit jotka ovat pieleen menneet..
Täti Kukka Hatussa
Kyllä se on tuo koneellinen ilmanvaihto mikä monessa tapauksessa koituu kohtaloksi. Olen noita peruskorjattuja historiallisesti tärkeitä kiinteistöjä korjannut useamman ja aina juurisyy ollut sama. Laitetaan koneellinen ilmanvaihto sekä samalla tiivistetään ja lisäeristetään kohdetta. Ei taida sellaista taikuria olla suomessa, joka saisi tuon yhtälön toimimaan kunnolla. Monesti 3-5 vuoden jälkeen revitty kaikki auki, vaihdettu ja putsattu ongelmakohdat sekä poistettu tiivistykset ja palattu mahdollisuuksien mukaan painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Saa nähdä löydänkö itseni tuolta työmaalta...
Perinnetimpuri
Koneellista ilmanvaihtoa ei kannata haukkua jos ei ymmärrä sen oikeanlaista toimintaa.
Koneellinen ilmanvaihto (huom ei ilmastointi, se on toinen asia) toimii oikein tehtynä hyvin, ei mädätä yhtään taloa jos se pidetään päällä niinkuin on suunniteltu ja säädetty, eikä mennä koheltamaan ja muuttamaan toimintaa ymmärtämättä seurauksia.
tiet ja autot eivät myöskään aiheuta onnettomuuksia
Toivottavasti kuntoarvio on puolueettoman tekemä. Kyllä tässä haisee mätä. Muistatteko mitä Epanalle kävi..
Outoa toimintaa Kirkkonummella
Kyllä on rakentaminen lapsen kengissä jos ei kestä 3vuotta ja on jo mätä kyllä luulis olevan rakentajalla joku vastuu mutta taitaa olla jo konkassa ei kyllä kannata maksaa kirkollisveroja.
Mätää touhua
Kylläpä energiatehokkuussäännöstö niittää taloja toisensa perään. Ja ymmärtämättömät valvojat ja mestarit tekevät mitä säännöstöt sanovat vaikka tietävät miten käy. 200 vuotta piti tuonkin kestää muutamine sotineen ja sitten tulee rakennusviranomainen ja mädättää arvokkaan talon perustuksia myöten. Olisi kannattanut olla koskematta tähänkään, niin olisi säilynyt toiset 200 vuotta.
Näin sitä mennään.
Nykyvaatimukset vanhan peruskorjauksessa ovat aivan vääränlaiset. Jo pitäisi päästä eroon tuosta koneellisen ilmastoinnin vaatimuksesta. Pitäisi kunnioittaa sitä rakennustekniikkaa, jolla talot on rakennettu, ja ne kestäneet sen 200 v.
paula vainikka
Näinpä ne asiat menee. Riittää kun kunnalle maksetaan veroja, jotka menee hukkaan. Onneksi en ole 25 vuoteen seurakunnalle rahojani lahjoittanut!
Uskomatonta korjaamista
Seurakunta purkaa talon ja voi sen jälkeen rakentaa sinne mäelle molemminpuoliin kerrostaloja jotka voi myydä tai vuokrata kovalla rahalla. Onhan siinä nyt tilaa kun rivaritkin purettiin.
Uutta tilalle varmaan.
Jännää, että talo on ollut parisataa vuotta käyttökunnossa ilman koneellista ilmanvaihtoa. Olisiko tässä ihan se syy huonoon tulokseen remontissa
mummo
EI VOI OLLA TOTTA!!!

TAAS Kirkkonummella yksi kalliilla rahalla remontoitu kohde on täysi susi!

Eikö Kirkkonummelta löydy yhden ensimmäistä oikeasti ammattitaitoista ihmistä joka tietää miten tällaisia hommia kuuluu tehdä???? tai yhden ensimmäistä ihmistä jolla on ammattitaitoa päättää siitä miten sitä rahaa kulutetaan, kunnan tai seurakunnan...

Ja miten tällainen on mahdollista?
" Arvorakennuksen kunnosta ei ole julkisesti puhuttu ja asia on ollut vain pienen piirin tiedossa."

Ja sitten kunta haluaa saada kyläänsä lisää asukkaita!

Herää iso kysymys.... Kuinkahan moni asia kirkkonummella on vain pienen piirin tiedossa??????
VAIN KIRKKONUMMELLA
Kun puuttuu maalaisjärki näitä taloja remontoidessa, niin jälki on juuri tämän näköistä.

Tämä taas on kyllä osittain Suomalaisen koulutuksen suru näyte, jossa nähdään millä tasolla on kokonaisuuksien ymmärtäminen Suomessa tänäpäivänä.
Kritiikinpaikka
Tuolla remonttisummalla olisi rakentanut jo uuden pappilan. Onneksi seurakunnalla on rahaa...
Anonyymi
Näin maallikkona tulee mieleen, että onko koneellisella ilmanvaihdolla saatu aikaan liian kova alipaine, joka imee rakenteista ja maaperästä mikrobeja ja homemyrkkyjä sisältävää ilmaan huonetiloihin.
Sepänkannaksen tähystäjä
Ei kai seurakunta siellä mitään ole tehnyt. Luulisi remontin suunnittelijoilla, valvojilla tai tekijöillä olevan joninlainen vastuu lopputuloksesta.
Ihmettelevä kuntalainen
" Arvorakennuksen kunnosta ei ole julkisesti puhuttu ja asia on ollut vain pienen piirin tiedossa."
Parempi olla vain hiljaa... näin Kirkkonummella on tapana tehdä ja vielä vähätellä asiaa.
Voi, Voi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx