(22) kommenttia

Suurkoulu ja päiväkoti valmistuvat saman katon alle, muuttopäivät on päätetty – katso kuvat!

Jokirinteessä odottavat jo päiväkodin liikuntatilat pikkukäyttäjiä. (kuvat: SRV)

Kirkkonummen kunnan suurhanke Jokirinteen oppimiskeskus on viimeistelyä vaille valmis. Keskukseen siirtyy yhteensä 1 500 oppilasta, päiväkotilasta ja henkilökuntaa.

Oppimiskeskus valmistuu aikataulussa. Päiväkoti on jo vastaanotettu kunnalle ja koulutiloissa tehdään loppusiivousta ja viimeistelytöitä.

Jokirinteeseen muuttaa Kirkkoharjun koulu ja Finnsbackan päiväkoti, joka on vuosia toiminut väistötiloissa pääkirjaston vieressä. Myös vuorohoitoryhmä muuttaa tiloihin.

Päiväkodin muutto tapahtuu ensimmäisenä 7.1. Koulun vuoro on heti talviloman jälkeen viikolla 9.

− Muuttoa on odotettu ja siitä on unelmoitu. Lapset ja henkilökunta odottavat innokkaina uusia tiloja ja ovat jo käyneet retkeilemässä Jokirinteen lähiliikuntapaikassa ja varhaiskasvatuksen kodalla useaan kertaan, kertoo päiväkodinjohtaja Elina Utriainen.

− Vuosien odottamisen ja säästämisen jälkeen pääsemme nykyaikaisesti varusteltuihin tiloihin. Myös ulkoympäristön mahdollisuudet ovat monipuoliset, iloitsee puolestaan Kirkkoharjun koulun rehtori Maarit Mäkäläinen.

Jokirinteeseen valmistuu myös kuntalaisten käyttöön uusi liikuntahalli isolla katsomolla. Hallissa voidaan järjestää erilaisia tapahtumia ja otteluita viimeinkin Kirkkonummella kunnollisissa tiloissa.

Jokirinteen oppimiskeskuksessa toimii jatkossa peruskoululuokat 1-9, joissa on 1 100 oppilasta. Varhaiskasvatuspaikkoja on päiväkodissa 240. Henkilökuntaa koko oppimiskeskuksessa on noin 160.

Oppimiskeskuksen on urakoinut SRV Rakennus Oy. Keskus maksaa noin 40 miljoonaa euroa. Summaan sisältyy 10 vuoden ylläpitosopimus, jolla SRV vastaa kiinteistöstä ja sen huollosta.

SRV rakentaa parhaillaan oppimiskeskuksen lähistöllä uutta hyvinvointikeskusta kunnalle. Sama yhtiö urakoi loppuun myös pääkirjaston.

> Oppimiskeskuksen työmaalla juhlittiin − Kirkkonummen suurin rakennushanke ja suurempia on vielä tulossa (Viisykkönen 4.4.2019)

(22) kommenttia
Kommentit (22)

Kommentit (22)

Toivottavasti kaikki oppimistilat eivät ole monitoimitiloja! Lapset eivät saa parasta oppimiskokemusta hälisevässä ympäristössä (evätkä myöskään oppimistuloksia), onhan erityisen tuen lasten tarpeet huomioitu?
Olisi tosiaan kiva nähdä kuvia varsinaisista opetustiloista..
Alakoululaisten huolestunut vanhempi
Tuolla jos missään on lasten hyvä ja turvallinen olo opiskella...
Tympee Janne
Onko kaikissa uusissa Suomen kouluissa sama rakentaja ja kuvapankki? Aina kuvissa räikeän vihreää, säkkituolit ja monitoimioleskeluportaikkoja.
Haukotus
Mie-Nimimerkki oikeassa: liikenteellinen pussinperä. Samaan sumppuun uimahallin, kolmen ison koulun (Gesterby, Jokirinne ja Ruotsinkielinen koulukeskus) ja Jokirinteen päiväkodin liikenne. Päiväkotiin tuodaan lapset pääosin henkilöautolla. Lisäksi ko yksiköiden työntekijöiden liikenne. Ja ihan lähitulevaisuudessa vielä ison hyvinvointikeskuksen liikenne!
Ruuhkahuippu
Mitehän tuo liikenne Jokirinteessä kun hyvinvointikeskuskin joskus aukeaa. Miten sinne kuljetaan? Tullee ahdasta?
Mie
Kiitos kaikille jotka ajoivat liikuntahallia!! On häpeä et täs kunnassa on todella surkeat liikuntatilat, vaikka toiminta on täyttä timanttia monella eri lajilla. Kuvista näkee et hallissa on säästelty. Käykää Espoossa kattomassa niitten vastaavia. Mites toi kirjasto? Kulttuuriväki saa täs kunnassa ihan kaiken. Mut ei se mittään. Me liikkujat ollaan ilosia nyt uudesta hallista! Toivottavasti keskustaan toinen samanlainen kohta.
Kyl ne oppilaat koulussa saa opiskella aivan täyspainosesti vaik hallia käytetään iltasin. Ei murhetta.
Kiitos ja kumarrus hallista
Vaikuttaa varsin vakuuttavalta työltä tuo lopputulos....
Olli, rakennuspäällikö
10 vuoden ylläpitosopimus on todella hyvä idea! Kannattaa ehdottomasti lisätä vastaava pykälä muihinkin hankkeisiin. Parina ensimmäisenä vuotena ne isoimmat ongelmat tulee aina esiin ja kun on tuollainen sopimus niin ei tarvitse reklamoida vaan hommat hoituu.
Hyvältä näyttää ja hyvä soppari
Mitä sinne knummen keskustaan jää kun koulukin poistuu. Pari räkäkuppilaa, tori ja öykkäröivät ihmiset. Ei siitä kyllä näkymä enää kaunistuisi vaikka saataisiin vesiputouslähteeseen vesi takaisin
Käy tunturilla koilinen
Sählyporukan tarpeet meni sivistyksen ohi. Hävettää tämä kunnan poliitikka. mutta ei ihme, kouluja ei olla paljon käyty. ja sen huomaa
Noloa
Miksi varsinaisista opetustiloista ei ollut kuvia? Onhan kyseessä koulu! Ja toisekseen, toivottavasti tämän rakennuksen käyttäjiltä kerätään runsaasti palautetta, jota hyödynnetään seuraavien koulujen suunnittelussa.
M
1500 henkilöä lomaviikon jälkeen yhteen tilaan? Saadaan Kirkkonummi isosti koronakartalle!

Ja viiden vuoden päästä todetaan että josko seuraava sukupolvi pelastettaisiin ja luotaisiin rauhallinen oppimisympäristö rakentamalla luokkiin seinät.

Sitä vielä mietin että annetaanko lapsille pidemmät välitunnit jotta kerkeävät Citymarkettiin (eikö koulu saa oppilaita kuriin?) vai huomaako kukaan että 100 nuorta luuhaa kylillä koulualueen sijaan?
Anonyymi
Jo täällä joku negaatioklovni odottaa, että koulukeskukseen saataisi sisäilmaongelma, varmaan, että pääsisi lällättelemään "mitä minä sanoin, taas meni rahat hukkaan".

Eikö sinulla ole mitään muuta tekemistä?

Tässä on rahan sijaan pääpaino lasten koulutuksessa.

Hyvä asia tämä on, saadaan lapset ja aikuiset väistötiloista pois, ja piristää se oppilaitakin, kun pääsee tuliterään oppimisympäristöön. Palloiluhalli laajentaa keskuksen käyttöä iltoihin ja viikonloppuihin, se, että nuoret ja aikuiset harrastavat liikuntaa ja pitävät itsestään huolta, ei luulisi olevan keneltäkään pois.

Oikeaan suuntaan
Tällaiset avoimet oppimisympäristöt ovat jo menneet pois muodista. On huomattu, että enemmän kaivataan tiloja, joissa voidaan työskennellä rauhassa ja pienemmissä ryhmissä. Noin 10 vuotta sitten alkanut villitys on tullut tiensä päähän. Harmi, että Jokirinteessäkin varmasti joudutaan korjausratkaisuihin - kiinteisiin väliseiniin jne. Tosiasiahan lisäksi on, että koulupuoli on jo valmiiksi liian pieni ja ahdas. Varmaan osa koulusta jouruu jäämän parakkeihin keskustaan, vai? Säkkituolit ja oleskeluportaat eivät vaan muutu käyttöneliöiksi.
Oppia ikä kaikki
Liikuntatilan koolla ei onneksi ole mitään tekemistä muiden tilojen mm. opetustilojen kokojen kanssa. Koulu olisi toki pärjännyt pienemmälläkin salilla, mutta liikuntatilat tulee toteuttaa myös ilta- ja viikonloppukäyttöäkin varten. Yli 40t asukkaan kunnassa tulee olla ainakin yksi iso liikuntatila ja on hienoa että se nyt viimein rakentuu. Edellinen täysimittainen käsipallokenttä valmistui kuntaan 1996 eli ei tässä ihan hirveästi ole tapahtunut tässä välissä. Toivottavasti tähän kuntaan saadaan urheilumafia, joka huolehtii lasten ja nuorten fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista.
Hari Arinen
Kuinka suuri lasku tästä talosta jtulee kunnalle ja kauanko kestää ennenkuin sisäilman takia aletaan remontoimaan?
Tuskin oli näin helppo juttu
Ehdotan että Fck:n treenit siirtyvät halliin kun Masalan kuplaa ei saada ylös.
Pk
Varsinkin näin tautisina aikoina 1500 ihmisen yksikkö tuntuu hullulta.

Jos 400 oppilaan koulussa mm. kiusaamista ja "viidakon lakeja" on vaikeaa saada kitkettyä, miten tällaisessa jätissä?

Värimaailma vaikuttaa kuvien perusteella raskaalta. Toivottavasti luonnon valoa on oikeasti enemmän.
Mix
Sinappia ja ketsuppia...
Sisältä ihan hieno toki.
Mitä laitetaan
Hyvä juttu! Loppuu koululaisten ralli keskustan kaupoissa! Tänäänkin kymmenet mukelot ryysivät Cittarissa ilman mitään maskeja:(
Pois jaloista..
Kuvat luokkahuoneista kertoisivat todellisuuden tilanvöhyydestä, vai ovatko kuvien portaat niitä paljon puhuttuja avoimia oppimisympäristöjä? Palloiluhallissa on lämmin tunnelma koulun joulujuhlassa... sattuipa silmiini ylen artikkeli koulusta, johon kahden vuoden käytön jälkeen asennettin lasiseinät erottamaan luokat toisistaan ja antamaan työrauha. Mutta tuo hallihan se on se juttu. Sinne pääsevät Rangers ja Kyif, mutta muuta iloa kokonkompleksista ei taida ollakaan.
Anonyymi
Ensikommentteja henkilöstöltä. Koulu- ja varhaiskasvatustilaa on aivan liian vähän. Kuntapolitiikan sählymafia onnistui ujuttamaan taloon massiivisen liikuntahallin. Koulu olisi pärjännyt hyvin paljon pienemmällä.
Loppu sähläykselle

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx