(8) kommenttia

Suuren hoivalaitoksen tyhjiä tiloja otetaan käyttöön – aluksi ikäihmisten päivätoimintaa ja työllistämisyksikkö

Killinmäen opaskyltti ajoilta, jolloin alueella toimi Helsingin kaupungin omistama vammaisten palveluasuntoyksikkö.

Kirkkonummen kunta ryhtyy ottamaan Killinmäen entisen keskuslaitoksen tiloja käyttöön. Alueella on tässä vaiheessa viisi rakennusta, joihin tulee kunnan omaa toimintaa.

Kirkkonummen valtuusto hyväksyi maanantai-iltana Killinmäen hankesuunnitelman.

Helsingin kaupungilta ostetulla alueella on 10 rakennusta ja bruttoneliöitä yli 6 000, joten tiloja olisi moneen tarpeeseen.

Rakennusten kunto vaihtelee, ja osa niistä saanee purkutuomion, jos muuta käyttöä ei ole.

Killinmäkeen muuttaa hankesuunnitelman mukaan ikäihmisten päivätoiminta Volsista.

Lisäksi tiloihin keskitetään kunnan oman työllistämisyksikön Toimarin kaikki toiminnot, jotka ovat tällä hetkellä hajallaan.

Kunta ottaa myös Killinmäen tiloja teknisen toimen käyttöön. Myös mahdolliselle Kierrätyskeskukselle on katsottu tiloja.

Remonttikustannuksiin seuraavien 10 vuoden aikana varataan 1,5 miljoonan euron määräraha.

Kiinteistön ostamisen yhteydessä ja sen jälkeen on puhuttu paljon Volskodin siirtämisen Killinmäkeen ja tilojen kunnostamisesta ympärivuorokautiseen hoiva-asumiseen.

Volskodin tulevaisuutta mietitään edelleen, ja päätöksiä on luvassa ensi kuussa.

> Volskodin lopettamiseen valmistaudutaan, mutta päätökset tehdään joulukuussa – palvelujen ostamisesta neuvotellaan (23.10.)

> Valtuusto virittäytyi joulumielelle – lähes 70 hehtaarin maakauppa syntyi täysin yksimielisesti (Viisykkönen 16.12.2019)

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Hyvä Arto.
Te ja Me
Ettei vaan taas sysätä vanhuksia hometaloon ku lapsia sinne ei olla saatu. Omaiset.niillä kenellä niitä on.....huutakaa..
Arto
Alueella on jo nyt toimintaa joka ei vastaa asemakaavan mukaista toimintaa. Kirkkonummen rakennusvalvonta on ilmeisesti etätöissä, kun ei puututa kaavan vastaiseen toimintaan. Toiminta on aloitettu tiloissa ilman asianmukaista rakennuslupaa. Alueella suoritetaan jo nyt jätteen käsittely johon siihenkin pitäisi olla lupa. Yhdenvertaisuuden nimissä tontille ei saa sijoitta muuta kun kaavan mukaista toimintaa. Kunnalla on nyt ryhdistäytymisen paikka, kun sen hallintokunnille annetaan vapaat kädet toimia vastoin vahvaa asemakaavaa.
Ettämitä
Nm. Ihme porukka on oikeassa. Summan kun jakaa vielä 10 vuodelle, niin jäljelle ei käytännössä jää mitään. Kyseessä on kuitenkin pääosin huonokuntoiset rakennukset.
Äyripää
Toi 1,5 miljoonaa ei riitä mihinkään.
Ihme porukka
On rohkeaa tehdä juuri nyt sosiaali- ja terveystoimen investointeja. Sote-uudistuksen tuoma uusi hyvinvointialue voi panna kuviot kokonaan uusiksi. Mitä tehdään jos hyvinvointialue ei esimerkiksi ota itselleen kokonaisuudessaan rakenteilla olevaa uutta hyvinvointikeskusta. Poliitikkojen toive, että Siuntio ja Inkoo tulevat mukaan, on epävarmalla pohjalla. Ehkä Lohja houkuttaa niitä enemmän.
Sotepuoskari
Toimari keskustaan!
Peukku
Pellen touhua. Toimari hujan hajan kirkkonummea. Mitä sitten, niin jokainen työssä käyvä joutuu menemään sinne sun tänne töihin. MUTTA meidän ikä-ihmiset siis meinataan hajauttaa tutuista ja turvallisista kanssa asujistaan ja hoitajistaan. Kylillä paljon isoja liikehuoneistoja/toimitiloja tyhjänä. Toimari sinne vaan ja volskoti Killinmäkeen.
Harmistunut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx