(2) kommenttia

Suomen Asuntomessut mukana ex-rallitähden rakennushankkeessa − tavoitteena "miniasuntomessut" Inkoossa

Uutta asuinaluetta kaavaillaan Inkoo keskustassa kuvassa oikealla sijaitsevalle tyhjälle ranta-alueelle.

Osuuskunta Suomen Asuntomessut tuo tietotaitonsa Inkoon keskustan ranta-alueen kehittämiseen, joka on inkoolaisen ex-rallikuljettaja Marcus Grönholmin hanke.

Grönholm on jo muutaman vuoden kehitellyt omistamansa kauppakeskuksen laajentamista ja viereisen rakentamattoman ranta-alueen kehittämistä uudeksi asuinalueeksi.

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Grönholmin yhtiö ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Inkoon keskustan kehittämisestä.

Asuntomessut tulee mukaan kehittämään yhdessä Inkoon kunnan ja Grönholmin kanssa uudenlaisia keinoja, joilla pienestä taajamasta saadaan vetovoimainen asuinpaikka.

Tavoitteena on, että neljän vuoden kuluttua kesällä Inkoon keskustaan on noussut asuinalue, johon pääsee tutustumaan messutapahtumassa. (sijainti, katso myös kartta alla)

Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo, että ajatuksena on järjestää viikon tai kahden yleisötapahtuma, jossa uusiin asumisen muotoihin voi tutustua.

Tapahtuma aiotaan järjestää vuonna 2022 kesän alussa, jotta se ei mene päällekkäin varsinaisten Asuntomessujen kanssa.

Vuoden 2022 Asuntomessujen kohdetta ei ole vielä päätetty. Vuotta aiemmin 2021 Asuntomessut järjestetään Lohjalla.

− Inkoossa, kuten koko Suomessa, ikärakenteen muutos asettaa nykyisen asuntokantamme kovan muutospaineen alle. Tällä uudella toimintamallilla pystymme auttamaan yhä useampia pienempiä kuntia Suomessa asumisen haasteiden ratkaisemisessa, Tuomaala kertoo.

Asuntomessut on Suomen kunnissa erittäin haluttu tapahtuma, joka tuo paikkakunnalle pitkälti yli 100 000 kävijää.

Kirkkonummellakin on tehty valtuustoaloite asuntomessujen saamiseksi. Kohde voisi olla esimerkiksi Kantvikissa.

> Suomen Asuntomessujen tiedote


(2) kommenttia

Kommentit (2)

Hieno homma, että joku yrittää tuoda Inkooseen vipinää. Toivottavasti tämä toisi jollain keinoilla myös ympärivuotista sutinaa ja imua mukanaan. Kesällä kunnassa on kyllä elämää, mutta talvella paikka käytännössä kuolee pystyyn, eikä palveluita(kahvilat ym.) ole järkeä pitää auki. Tässä on toki meillä asukkaillakin vastuuta, jos emme käytä palveluita, ei ne kylällä pysy. Ei kukaan hyvää hyvyyttään persnettoa tee. Tällä hetkellä voisi melkein laittaa puomin 51:n risteykseen ja kyltin "Inkoo suljettu 1.10-30.4 välisenä aikana".
Rannikon talvihorros
Asuntomessut toisivat hyvää pöhinää kuntaamme. En tiedä, mitä tässä oikein pelätään, kun erinomainen, yli puoluerajat ylittävä aloitteemme etenee hitaasti. Uudelle kunnan kehittämisjaostolle tästä mielenkiintoisia hommia!
Raija Vahasalo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx