(28) kommenttia

Suojatie rakennetaan uudestaan − tie on poikki vajaan viikon

Kirkkonummen keskustassa rantaradan eteläpuolella suljetaan Munkinmäentie ensi viikolla suojatien uusimisen takia.

Ajoneuvoliikenne Luostarinrinteen ja Munkinmäentien risteyksessä lännen suuntaan katkaistaan väliaikaisesti.

Ajoneuvoliikenne ohjataan kiertäen Luostarinportin ja Munkinkujan kautta.

Prismalle ja sieltä pois ajaminen onnistuu Kirkkonummentielle normaalisti, koska kääntyminen Luostarinrinteeltä Munkinmäentielle kohti Prismaa on sallittu koko työmaan ajan.

Korotetun suojatien rakentaminen ei vaikuta merkittävästi kevyeen liikenteeseen.

Ajoneuvoliikenne siirtyy kiertotielle 22. - 26.7. väliseksi ajaksi.

Kohteen pääurakoitsijana toimii Oy Göran Hagelberg Ab.

(28) kommenttia
Kommentit (28)

Kommentit (28)

Mikä liikennesääntö sanoo että jalankulkijalle "pitää antaa tietä"? Suojatiesääntöähän pitää noudattaa, osaako kaikki säännöt?
Tämä nykypäivän, joidenkin autoilijoiden harrastama yhä kasvava trendi että pysähdytään jos nähdään jalankulkija jossakin lähistöllä, on tosi vaarallinen ja harhaanjohtava. Jos jalankulkija selvästi seisoo ja odottaa hän viestittää sillä että hän odottaa. Ei liikenteessä voi ruveta laajemmin improvisoimaan, opittujen sääntöjen mukaan on mentävä muuten ei tiedetä mitä toinen on tekemässä.
Suojatielle ryntääminen on erittäin vaarallista, ikävä kyllä jotkut opettavat lapsiaankin tälläiseen.
sosialisuutta liikenteeseen
Suojatie on just kuten pitääkin olla, korotettu ja muhkuraisen tuntuinen, että ajaminen suojatien kohdalla nopeasti ei enää ole mahdollista. Suojatietä käyttää pienet koululaiset ja tyypillisessä suomalaisessa ajokulttuurissa kävelijöille tien antaminen ei kuulu tapoihin. Siksi korotettuja suojatietä tulee entistä enemmän kaikkialle.
TPT
Kovin on muhkurainen se uusi suojatie. Kaikki näyttää menevän kunnalle läpi.
Perunapelto
Työn aloittaminen onkin urakoitsijan kannalta tärkeätä, koska silloin voidaan nopeasti laskuttaa ensimmäiset maksuerät joilla voidaan myös rahoittaa muuta toimintaa. Mitä isompia alkupään maksuerät ovat sitä parempaa. Jokiniityn koulun ja koko sen pellon katujen kohdalta käytiin viime kesän alussa puskemassa multaa pois ilmeisesti juuri tämäntakia. Sitten työmaa oli seis koko kesän ja vasta syksyllä alkoi verkkaisesti jotain tapahtua.
rahoitus kunnossa
Tuo rantatien alikulkutyömaa on Kirkkonummen kunnan työmaa, joten on jo alustapitäen varmaa että se ei tule sujumaan ongelmitta, aikataulussa, kustannuksissaan jne jne.
Kunnan työmaat eivät ole vuosikausiin onnistuneet ongelmitta.
Näin se Kirkkonummella vain on,
mutta kukaan ei tee asialle mitään
Suojatie melkein valmis...
Rantatien tunnelin tai kaivannon rakentaminen on sen verran edistynyt, että lauantaina miehet siirsivät rautakaiteita , seurauksena se, että väliaikainen tie on yhdestä kohtaa entistä kapeampi ja hankalampi ajaa.
Tänään ei ollut ketään töissä....mikähän on rakentamisen aikataulu?
KUSKI
Hyvin meni työaika viikko mut kesken jäi.
Anonyymi
Hagelbergille paikallisena ei tule päiväraha, matka ja yöpymiskustannuksia työntekijöille.
Pientä säästöä
Tienkorjaus on tehty ja liikenne kulkee taas. Hyvä se !!
Hyvä
Kyllä on kunnalla ylimääräistä rahaa juuri asvaltoitu hyvä tie pilattiin moisilla kivillä onko kunta sanut uuden kivipomon
Voi tota rahankäyttö
JK ihan vaan tiedoksi että muutama vuosi sitten kunta otti " halpa " urakoitsija tekemään liikennevaloristeys kuntoon mutta meni vuosi ja homma meni penkin alle joten Hagelberg teki uudestaan koko homma.
Ei tuo Hagelberg ole varmastikaan maailman halvin mutta kyllä he työnsä osaa kestää vaan niin pirun kauan. Työ kun työ kestää aina se 2 vuotta vaikka se voisi valmistua vuodessa.
Hidas mutta hidas.
Olen suhteellisen tuoreena kuntalaisena vain pistänyt merkille ja ihmetellyt, että suurin osa maanrakennusurakoista näyttää menevän G. Hagelbergille.
Ei tässä mistään perikateudesta ole kyse vaan siitä jotta meidän veronmaksajien rahoja käytettäisiin mahdollisimman tehokkaasti.
Mutta, jos Hagelberg on kilpailutuksissa todettu parhaaksi ja edullisimmaksi niin olkaamme vain tyytyväisiä tilanteeseen.
JK
Rahaa laitetaan kaikkeen paskaan, mutta tiet Masalan, Porkkalan alueella aivan hengenvaaralliset......-
Mallu
Minusta on aivan oikein että oman kunnan firma on esillä työ mailla.

Haagelbek on koti kunnan urakoitsija rahat jää koti kuntaan
Tv Kaukonen
Kaukonen
Miksi ei voisi ajatella että tämä väliaikainen reitti olisikin lopullinen? Sehän toimii ja liikenne vähenee suojatiellä.
Vaan kun aina on ollut niin ???
Eihän GH ole tehnyt mitään väärää,osaa vain systeemin tarvitseman taidon.Ei ole aivan sama kuka tekee,pitää olla myös taitoa ja tahtoa,sitähän ko.firma on osoittanut jo vuosien ajan.Vastuullista toimimista kunnan päättäjiltä edes joissakin asioissa.Ei näitä päätöksiä tehdä sukulaissuhteilla,tai käy niinkuin Vantaalla taannoin.Urakkatarjoukset ovat avoimia ja niihin voi osallistua kukavain tarvittavat resurssit omaava,kenttä on vapaa yrittämään kenen vain.Suomalainen perikateusko tässäkin nostaa päätään,se on minulta pois jos tuo nyt menestyy.
voi voi
Eiköhän joittenkin projektien venyminen johdu siitä että rahoitus on venytetty kolmelle vuodelle. Näihän homma tuntuu halvalta?
Ihmettelevä
Kyllä liikennejärjestelyt ja kulkuväylien rakentaminen suunnitellaan jollakin tavoin ensin, ennen rakentamista. Jonkinlaiset rakennusohjeet ja lakien pohjalta värkätään. Kaiken pitäisi sujuapaperilla, kuin luomisen työn, myöskin rakennusvaiheessa, aikataulut ja muut pitää. On paljon ollut vaikeasti rakennettavia töitä ja erikoisosaamista vaativia. Liikenneympyrät kukkaistutusineen, katukivetykset ja suojatiet ennenkaikkea, korotetut, joita rakennetaan taidolla ja hartaasti paljon, kuin taiteilijat monumentteja, rahaa on, todella kalliisti ja varsinaisten teiden kunnostamiseen ei muka ole varaa, siis jätetään ne hungingolle, hyviä urakoita vain sukulaissuhteessa järjestellään. Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa, onkan kyseessä vielä oikeusvaltiokin ja rahatavia tuomareitakin syntyy, kuin sieniä sateella.
nimim. naiten hommia, mikä laulaen tulee, se viheltäen menee
Hagelbergillä on kunnan rahoitus, johtuen pitkistä rakennusajoista ja etupainotteisista maksuerätaulukoista vuosi toisensa perään, siksi voi useimmiten antaa halvimman tarjouksen. Aikatauluosaamisessa kunta on täysin tuuliajolla ja virkamiehiä ei kiinnostakaan, saa olla paremmin rauhassaan, urakoitsijat määräävät aikataulut.
Läpinäkyvää touhua, jos ymmärtää mitä näkee
Ainakin Hagelbergin tomaatit ja kurkut ovat olleet noin niinkuin lähituottajalta varsin hyviä....
Uffe
Onko G. Hagelberg sukua jollekin kunnan asioista päättävälle henkilölle? Vai annetaanko ne tälle yritykselle suoraan ilman mitään kilpailutusta?
Pistää kysymään tätä kun muita ei oteta töitä tekemään
Mihin näillä ihmisillä on kiire....kaikki valmistuu joskus ajallaan, joskus ei, mitä sitten. Ei maailma siihen kaadu jos se muutaman viikon pitempään kestää.Jos GH on halvin niin sehän on vain meidän veronmaksajien etu hillot jää kotikuntaan ja hemmot saa töitä kaikki voittaa.Kunnan luottofirma,kaikki toimii ei käy niinkuin kirjaston työmaalla.Aikataulu on aina vain ohjeellinen,pitihän Olkiluotokin olla valmis jo 10 vuotta sitten ja vieläkin on epävarmaa milloin alkaa sähköä valmistua.
hosumalla ei tule kuin...
Miksi kaikki kunnan urakat tuntuu menevän G. Hagelbergille?
Onkohan halvin vai mistä mahtaa olla kyse. Urakat ainakin valmistuvat todella verkkaisesti.
JK
Eikö ole mitään muuta firmaa tekemään tieremonttia kun tuo Hagelberg.. Monopoli asema.. ja kukahan hyötyy.
Monopoli
Ja nyt harjoitetaan aseman ympäristö sitten tältäkin puolelta ja vaarannetaan jalankulkijoiden reitit. Eikö se nyt riittänyt että aseman puoli on vieläkin kuin peruna pelto ja alikulkutunneli on kaukana valmistumisesta? Senkin piti olla valmis jo toukokuun loppuun mennessä mutta tuskin on sitä vielä ensi kesänäkään. Miten tämä tallainen puolihuolimattomasti rakentaminen ja korjaaminen on näin jatkuvaa Kirkkonummella koko ajan? Minkäkaisen koulutuksen nämä ihmiset ovat oikein saaneet jotka näistä asioista kunnassa päättävät? Ja sama koskee näitä firmoja joita otetaan töitä tekemään. Onko nämä jotain sukulaisia näille päättäjille vai mikä ihme siinä oikein on ettei mikään kohde koskaan valmistu silloin kun se on luvattu valmistuvan?
Hölmöläisten touhuu jatkuu ja jatkuu
Koska Kirkkonummi, niin tässäkin kohtaa on varmaan iso monttu ainakin ensi talveen asti. Urakoitsijana kukapa muukaan kuin G. Hagelberg - mitenkähän muuten se keskustan alamäen kaivanto etenee? Ei ole hirveästi näkyvää työtä ainakaan tapahtunut.
Anonyymi
Tuo vasemmallekääntyminen voisi sulkea kokonaan. Joka päivä siinä on joku epävarma kuski joka ei uskalla kääntyä kun tuolla 100metrin päästä tulee joku auto. Ja se tekee ruuhkaa vaikka autoja ei ole kun muutama.
Kieltomerkki siihen.
Kahteenkertaahan täällä on melkein kaikki rakennettu.Rahaa tuntuu riittävän.
Nih.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx