(13) kommenttia

Sundsbergiin on "tuotu" uusi ruokakauppa − kauppias tulee naapurista ja ryhtyy pyörittämään kolmatta myymälää

Keskolla on pitkään ollut Sundsbergissa tyhjä tontti, jolle avataan väliaikainen kauppa. Pihalle tulee myös kierrätyspiste.

Kirkkonummi saa kahden viikon kuluttua uuden lähikaupan, kun Sundsbergissa avataan K-Market Kartanonranta. Alueella on odotettu kauppapalveluja jo vuosia.

Uutta K-Markettia ryhtyy pitämään 15 vuotta Masalassa kauppiaana ollut Jani Varjonen, jolla on myös Tolsan K-Market.

Keskolla on ollut Sundsbergissa eli virallisemmin Kartanonrannassa tyhjä tontti pitkään. 

Alueelle laaditaan parhaillaan uutta asemakaavaa. Sitä odotellessa Kesko päätti alkuvuodesta tuoda paikalle siirrettävän myymälän, joka on ennen toiminut Espoon Suurpellossa ja sitä ennen Suomenlinnassa. (Lue: Viisykkönen 11.4.)

Kauppapaikkapäällikkö Harri Salovaara Keskolta kertoo, että Kartanonrannan myymälälle on nyt viiden vuoden väliakainen lupa.

Keskolla on suunnitelmissa Salovaaran mukaan jossain vaiheessa rakentaa samalle tontille suurempi kauppa eli K-Supermarket.

Kartanonrannan uusi kauppa on tiloiltaan pienehkö, runsaan 300 neliön myymälä.

Rakennus on tuotu paikalle palasina, mutta kaikki sisustus ja kalusto on Varjosen mukaan uutta ja tiloihin avatuu moderni ja kätevä pikkukauppa, josta saa kaiken tarpeellisen.

Myymälässä kokeillaan myös uutta tekniikkaa. Varjonen kertoo, että hyllyihin tulee digitaaliset hintanäytöt kaikille tuotteille.

Varjosen kolmessa kaupassa tulee olemaan yhteensä yli 30 työntekijää.  − Nuoria ihmisiä on meillä paljon töissä ja pyrimme kouluttamaan heitä ammatissaan eteenpäin.

Itse kauppiaalle Sundsberg-Kartanonranta on tutttua seutua, koska perhe on aiemmin asunut alueella.

Sundsbergissa ei ole aiemmin ollut mitään kaupallisia palveluita ravintolaa lukuun ottamatta. Uusi kauppa avataan 27.9.

Keskolla on Masalassa suunnitelmissa myös kaupan laajennus noin 500 neliöllä nykyisen runsaan 800 neliön jatkeeksi.

Kauppatontilla on asemakaava hyväksytty. Laajennusta ei Salovaaran mukaan ole vielä kuitenkaan aikataulutettu.

Myös S-ryhmällä eli Varuboden-Oslalla on kaavailuissa perustaa Masalaan uusi S-market Masalantien varteen alueelle, johon parhaillaan tehdään katuja ja kunnallistekniikkaa. Päätöksiä ei ole vielä tehty.

   

 

 

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Aika kiva, että saadaan tänne meillekin ruokakauppa, varmasti on tarvetta. Ennen joutunut lähteä aina hirveän kauas kauppaan niin kiva, että tulee lähikauppa. Vaikuttaa vielä kivan modernilta, jos tulee kaikki digitaaliset <a href='https://www.zetadisplayfinland.fi/fi/info-tv/' >infonäytöt</a> ynnä muut vastaavat!
Eetu
"Ihmettelen tätä Sundsbergin juttua paikka on pellolla ei mitään luontoa, merta, järveä tms. ympärillä vaan taloja kiinni toisissaan niin että näkee mitä naapuri aamuisin syö. Meteliä tulee tieltä ja pakokaasuja eli ei mikään puhdas ilma kasvattaa lapsiaan jne."

Heh. Ihan hyvää huumoria, mutta jos olet puoliksikaan tosissasi, niin suosittelen, että käyt joskus itse paikan päällä. Meri ihan vieressä, samoin ikimetsä luontopolkuineen. Liikenne hyvin rauhallista. Oikein mukava asuinalue. Sundbergilaiset (keskitulolla mitattuna muuten kunnan hyvätuloisin postinumeroalue) maksavat kyllä hyvinkin oman osuutensa kunnan verotuloista - ja vähän muidenkin puolesta - joten ei tarvitse pelätä muiden joutuvan maksumieheksi alueen palveluiden suhteen.
Tervetuloa K-market
Kauppa perustetaan sinne missä on ostovoimaa, se ei ole lakisääteinen peruspalvelu joka perustuu tasa-arvoon. Pohdintaan siitä kuka maksaa kulut vastaus on että yrittäjä maksaa liiketoimintaansa liittyvät kulut, jotka hän toivottavasti saa katettua liiketoiminnallaan.
S.N
Sarvviikkiin vasta pitäiski kaikki tulla! Sundsbergiläiset voi mennä Masalaan!
Anonyymi
Ihmettelen tätä Sundsbergin juttua paikka on pellolla ei mitään luontoa, merta, järveä tms. ympärillä vaan taloja kiinni toisissaan niin että näkee mitä naapuri aamuisin syö. Meteliä tulee tieltä ja pakokaasuja eli ei mikään puhdas ilma kasvattaa lapsiaan jne. Espoossa kun puhutaan ns. paremmista asuinalueista ne todella ovat sitä vaikka esimerkkinä Westendit jne. siellä on todella upeita taloja ja paikkoja joita voi vain kuolata ja hinnat ovat sen mukaiset. Joten turhaa kateutta. Sinne vain vuokrataloja joukkoon niin muuttuu alue paljon paremmaksi ja viihtyisämmäksi ja kulttuurieroja tulee myös mukaan minusta pitäisi olla sellainen kunnan tahtotila jo että alue on monipuolinen ja kaikille mahdollinen niin työttömille, sossun varoilla eläville, maahanmuuttajille ja jne. nyt kun siellä on kaupat, päiväkodit ja koulut nehän on tehty meidän veronmaksajien varoilla joten kaikille yhteinen.
veromarkat yhteiseen käyttöön
Romanow sinne ei niin vain muuteta koska ovat kalliita asuntoja ja tietääkseni siellä asustaa myös kunnan virkamiehiä/naisia joten siksi ehkä alueen kehitys on noin korostettua. Itse toivoisin että panostettaisiin juuri näihin alueisiin joissa on niitä sinun sanomiasi työkkärin ja sossun rahoilla eläviä on uskomatonta että alueet ryhmitetään parempi ja huonompi tämä oravanpyörä jatkuu ja ihmisetkin rupeavat ajattelemaan niin olisi kohtuullista kunnan varojen käyttöä että näitä "huonompiosaisten" alueita kehitettäisiin itse asun tällaisella alueella en tunne itseäni yhtään sen huonommaksi ihmiseksi mutta ei täällä paljon panosteta viihtyvyyteen eikä asumisoloihin rahaa ei vain laiteta näille alueille. Mielestäni olisi ihanaa kun Sundsbergiin sijoitettaisiin maahanmuuttajia jotta hekin näkisivät tällaisen paremman alueen asumisen ja se rikastuttaisi myös Sundsbergin asukkaita nähdä muutakin. Se olisi tasa-arvoa parhaimmillaan. Joten kunnan päättäjiltä vain ratkaisu rakentaa myös vuokrataloja tälle alueelle olisi aivan bueno minä muuttaisin sinne kyllä sitten mielelläni ja olisihan se hyvää pr:ää kaikkiin kuntiin ja yrityksiin jne.
mee too
Tottakai Sundsbergiin kannattaa perustaa palveluita. Alueen asukkaista minimaalinen osa elää tulonsiirroilla (selkokielellä: työkkärin ja sossun rahoilla) ja on sanomattakin selvää että sekä kaupalliset toimijat, kuten Kesko, että kunta on kiinnostunut panostamaan alueeseen. Toivottavasti sinne saadaan myös kirjasto ja kattavasti muita kunnan palveluita. Jokainen voi äänestää jaloillaan ja muuttaa Sundsbergiin jos uusi koulu ja konttikauppa ovat heille tärkeitä asioita. Itse viihdyn Brossa myös ilman palveluita - kahden aikuisen perheessä kolmella autolla siellä pärjää erinomaisesti.
Romanow
Toivottasti kaupasta saa lähiruokaa, kalaa suoraan Espoonlahdelta sekä kasviksia ja marjoja kylän omilta tuottajilta...liha voi tulla mistä vaan.
Anonyymi
Tolsassa kesti vuosikausia saada kauppa ja tänne se sitten saadaan aikaiseksi samantien!
Tasaarvo on ihana asia kirkkonummella
Sunberg saa varmaan homeettoman koulunkin ja oman kunnantalon, jollei ole jo sitä saanut!
Niin Kirkkonummea taas
Hmmm.... mikähän Sundbergista tekee niin poikkeuksellisen alueen aika erikoista kas kun ei laiteta suojakupua alueen päälle jotenkin tuntuu erikoiselta että sinne tulee kaikkea ja alueesta tehdään "jostain syystä" muuta Kirkkonummea parempi. Vielä alko, kauppakeskus ja omat liikenneyhteydet hohhoijaa... niin ja poliisiasema, palokunta jne. Kuka muuten maksaa viulut? Sundbergilaiset itse kenties......
tasan ei käy onnenlahjat
Ihan hyvä, että tällekkin syrjäkylälle saadaan oma puoti...ja myytävän tavaran hinta on ihan sivuseikka.
Jess:)
Super!
SLF

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx