(13) kommenttia

Sundsbergiin on "tuotu" uusi ruokakauppa − kauppias tulee naapurista ja ryhtyy pyörittämään kolmatta myymälää

Keskolla on pitkään ollut Sundsbergissa tyhjä tontti, jolle avataan väliaikainen kauppa. Pihalle tulee myös kierrätyspiste.

Kirkkonummi saa kahden viikon kuluttua uuden lähikaupan, kun Sundsbergissa avataan K-Market Kartanonranta. Alueella on odotettu kauppapalveluja jo vuosia.

Uutta K-Markettia ryhtyy pitämään 15 vuotta Masalassa kauppiaana ollut Jani Varjonen, jolla on myös Tolsan K-Market.

Keskolla on ollut Sundsbergissa eli virallisemmin Kartanonrannassa tyhjä tontti pitkään. 

Alueelle laaditaan parhaillaan uutta asemakaavaa. Sitä odotellessa Kesko päätti alkuvuodesta tuoda paikalle siirrettävän myymälän, joka on ennen toiminut Espoon Suurpellossa ja sitä ennen Suomenlinnassa. (Lue: Viisykkönen 11.4.)

Kauppapaikkapäällikkö Harri Salovaara Keskolta kertoo, että Kartanonrannan myymälälle on nyt viiden vuoden väliakainen lupa.

Keskolla on suunnitelmissa Salovaaran mukaan jossain vaiheessa rakentaa samalle tontille suurempi kauppa eli K-Supermarket.

Kartanonrannan uusi kauppa on tiloiltaan pienehkö, runsaan 300 neliön myymälä.

Rakennus on tuotu paikalle palasina, mutta kaikki sisustus ja kalusto on Varjosen mukaan uutta ja tiloihin avatuu moderni ja kätevä pikkukauppa, josta saa kaiken tarpeellisen.

Myymälässä kokeillaan myös uutta tekniikkaa. Varjonen kertoo, että hyllyihin tulee digitaaliset hintanäytöt kaikille tuotteille.

Varjosen kolmessa kaupassa tulee olemaan yhteensä yli 30 työntekijää.  − Nuoria ihmisiä on meillä paljon töissä ja pyrimme kouluttamaan heitä ammatissaan eteenpäin.

Itse kauppiaalle Sundsberg-Kartanonranta on tutttua seutua, koska perhe on aiemmin asunut alueella.

Sundsbergissa ei ole aiemmin ollut mitään kaupallisia palveluita ravintolaa lukuun ottamatta. Uusi kauppa avataan 27.9.

Keskolla on Masalassa suunnitelmissa myös kaupan laajennus noin 500 neliöllä nykyisen runsaan 800 neliön jatkeeksi.

Kauppatontilla on asemakaava hyväksytty. Laajennusta ei Salovaaran mukaan ole vielä kuitenkaan aikataulutettu.

Myös S-ryhmällä eli Varuboden-Oslalla on kaavailuissa perustaa Masalaan uusi S-market Masalantien varteen alueelle, johon parhaillaan tehdään katuja ja kunnallistekniikkaa. Päätöksiä ei ole vielä tehty.

   

 

 

(13) kommenttia

Kommentit (13)

Sivut

Aika kiva, että saadaan tänne meillekin ruokakauppa, varmasti on tarvetta. Ennen joutunut lähteä aina hirveän kauas kauppaan niin kiva, että tulee lähikauppa. Vaikuttaa vielä kivan modernilta, jos tulee kaikki digitaaliset <a href='https://www.zetadisplayfinland.fi/fi/info-tv/' >infonäytöt</a> ynnä muut vastaavat!
Eetu
"Ihmettelen tätä Sundsbergin juttua paikka on pellolla ei mitään luontoa, merta, järveä tms. ympärillä vaan taloja kiinni toisissaan niin että näkee mitä naapuri aamuisin syö. Meteliä tulee tieltä ja pakokaasuja eli ei mikään puhdas ilma kasvattaa lapsiaan jne."

Heh. Ihan hyvää huumoria, mutta jos olet puoliksikaan tosissasi, niin suosittelen, että käyt joskus itse paikan päällä. Meri ihan vieressä, samoin ikimetsä luontopolkuineen. Liikenne hyvin rauhallista. Oikein mukava asuinalue. Sundbergilaiset (keskitulolla mitattuna muuten kunnan hyvätuloisin postinumeroalue) maksavat kyllä hyvinkin oman osuutensa kunnan verotuloista - ja vähän muidenkin puolesta - joten ei tarvitse pelätä muiden joutuvan maksumieheksi alueen palveluiden suhteen.
Tervetuloa K-market
Kauppa perustetaan sinne missä on ostovoimaa, se ei ole lakisääteinen peruspalvelu joka perustuu tasa-arvoon. Pohdintaan siitä kuka maksaa kulut vastaus on että yrittäjä maksaa liiketoimintaansa liittyvät kulut, jotka hän toivottavasti saa katettua liiketoiminnallaan.
S.N
Sarvviikkiin vasta pitäiski kaikki tulla! Sundsbergiläiset voi mennä Masalaan!
Anonyymi
Ihmettelen tätä Sundsbergin juttua paikka on pellolla ei mitään luontoa, merta, järveä tms. ympärillä vaan taloja kiinni toisissaan niin että näkee mitä naapuri aamuisin syö. Meteliä tulee tieltä ja pakokaasuja eli ei mikään puhdas ilma kasvattaa lapsiaan jne. Espoossa kun puhutaan ns. paremmista asuinalueista ne todella ovat sitä vaikka esimerkkinä Westendit jne. siellä on todella upeita taloja ja paikkoja joita voi vain kuolata ja hinnat ovat sen mukaiset. Joten turhaa kateutta. Sinne vain vuokrataloja joukkoon niin muuttuu alue paljon paremmaksi ja viihtyisämmäksi ja kulttuurieroja tulee myös mukaan minusta pitäisi olla sellainen kunnan tahtotila jo että alue on monipuolinen ja kaikille mahdollinen niin työttömille, sossun varoilla eläville, maahanmuuttajille ja jne. nyt kun siellä on kaupat, päiväkodit ja koulut nehän on tehty meidän veronmaksajien varoilla joten kaikille yhteinen.
veromarkat yhteiseen käyttöön

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx