(10) kommenttia

Sundsbergiin avattiin uusi kaksikielinen päiväkoti, joka toimii hirrestä rakennetussa talossa

Pilke-päiväkoti Kaste Sundsbergissa. (havainnekuva)

Sundsbergissä on avattu torstaina uusi yksityinen päiväkoti, joka toimii vastavalmistuneessa hirsirunkoisessa talossa.

Uuden päiväkodin toiminnasta vastaa Pilke-päiväkotiketju, jolla on jo päiväkodit myös Kirkkonummen Sarvikissa ja Brossa.

Päiväkotiin haetaan palveluseteliä Kirkkonummen kunnalta. Päiväkodin asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa kirkkonummelaisille perheille.

Uuden päiväkodin toiminta on tiedepainotteista ja leikkitilat ovat sellaisia, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun.

Päiväkotiin tulee erillinen tutkimusleikkitila, jossa lapset voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Kaikki kyllä tietää - voi ei olet niin oikeassa miten osuitkaan ihan naulan kantaan, itse olen asunut vuosia sellaisella paikalla josta asunnon myyntikin oli kiven takana ja hinta sen mukainen miten paljon saisikaan aikaan jos ihmiset lyöttäytyisivät yhteen ja tekisivät yhdessä alueen hyväksi jotain konkreettista voidaan vaikka valita joku henkilö edustamaan esim. kunnanvaltuustoon juurikin näitä ihmisiä jos vain sellainen löytyy päättäjät unohtavat aina ne ketkä eivät pidä ääntä vaan tyytyvät osaansa niin se menee ja häiriköt rällästää ja mekastaa ja pilaa ns. normaalien perheiden arjen ja elämän suurin ongelma on juuri vuokra-asunnoissa siellä asuu paljon ihmisiä jotka eivät välitä säännöistä tai määräyksistä heidät pitäisi laittaa samaan paikkaan asumaan niin olisi paljon helpompaa koska ovat niin samankaltaisia.
totuus ei pala tulessakaan
Nyt jo yli kolmikymppiset poikani tutkivat ja seikkailivat päiväkodissa kymmeniä vuosia sitten. Suurennuslasit, luupit ja pipetit käytössä jo silloin. Ihan vaan kunnallisessa päiväkodissa. Itse kiinnittäisin tällaisten "myyntipuheiden" sijasta huomiota mm henkilöstömitoitukseen, sijaiskäytäntöihin ja ulkoiluun/liikkumiseen. Aika ja tarvittaessa syli suurennuslasin sijasta tärkeintä.
Pian pappa
Tomi Viding voi kun ihanaa mutta meillä tavallisilla pulliaisilla ei taida saldo riittää vaan asutaan täällä ns. huonomaineisilla paikoilla voitaisiin vaihtaa paikkaa joksikin aikaa saisi kerrankin tuntea miltä tuntuu asua tuollaisella paikalla missä ei joka yö ole jotain meteliä, poliisit laukkaa hakemassa ja hoitelemassa asuinaluetta, ambulanssit eivät kävisi vähän väliä, parkkipaikalla autot saisivat olla rauhassa ja ennenkaikkea saisi edes mahdollisuuden tuollaiseen valmiiseen kyläyhteisöön ymmärrän että viihdytte teillä on hyvä tuuri tulisikohan meidänkin Kirkkonummen yhteen paikkaan asumaan joku kunnan päättäjistä joksikin aikaa niin saisimme mekin tänne jotain hyvää ja kaunista ja lapsille ihanan ympäristön elää ja olla no rahalla saa ja hevosella pääsee niin se menee ja suomi on vapaa maa on ihan oikeassa joihinkin sitä rahaa vaan valuu sitä ei varmaan kukaan voi kiistää ns. häiriköt eivät varmaan palloile siellä Sundsbergissa tiedän sen koska tunnen sieltä ihmisiä....
kaikki kyllä tietää
Vai voi Pilkkeessä tutkia pipeteillä ja luupeilla. Omat lapseni ovat ovat olleet kunnallisissa päiväkodeissa yhteensä 8 vuotta (täällä Kirkkonummella) ja jokainen heistä on päässyt tutkimaan pipeteillä, luupeilla, tekemään kemiallisia kokeita, kiikaroimaan, kasvattamaan - ja mitä kaikkea vielä, en edes muista. Kunnallinen päivähoito on ollut aina Kirkkonummella superluokkaa ja hekilökunta erittäin osaavaa.
iskä
Suomi on vapaa maa kommentoijalle, tiedoksi, että täällä Sundsbergissa ollaan normi kuntalaisia ilman elitismiä. Asuinpaikkana voin suositella.
Tomi Viding
Sundsbergissa taitaa asua eliittiporukkaa kun kunnan varoja laitetaan sumeilematta vain yhteen paikkaan ja en tarkoita kaikkia asukkaita vain niitä jotka päättävät asioista muut alueet ovat ilman rahaa ja panostusta
Suomi on vapaa maa
Kirkkonummi on muuttovoittokunta ja hyvä että palvelut kehittyy mukana. Nyt vain kunta kaavottamaan Majvikin, Porkkalan-niemen ja muun merenranta alueen rakentamista, niin saadaan myös toivottuja hyviä veronmaksajia kuntaan.
Suunta oikea
Störsvik on Siuntiossa ja sielläkin oli kyllä yksityinen toimija, Touhula, päiväkotia pyörittämässä - ei kunta.

51:n kirjoitti aikanaan Touhulan lakkauttavan 2 päiväkotia Kirkkonummella ja Störsvikin Siuntiossa. https://www.viisykkonen.fi/uutiset/talousvaikeuksiin-ajautunut-p%C3%A4iv%C3%A4kotiketju-lopettaa-kaksi-p%C3%A4iv%C3%A4kotia-kirkkonummella
Jerri Kämpe-Hellenius
Voisiko joku Pilkkeestä/kunnalta kertoa, miksi Störsvikin uudessa päiväkodissa ei ole toimintaa. Kunnallinenkin lakkautettiin.
En golffaa tms.
Hyvä että päivähoitopaikkoja tulee lisää. Pisteet kunnalle.
Antti

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx