(5) kommenttia

STT: Dronet häiritsivät lentokoneita − Kirkkonummelta ohjattu lennokki oli lähes 3 kilometrin korkeudessa

Vappuna Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä havaittiin useita droneja, jotka olivat vaarallisen lähellä lentokoneita.

STT:n mukaan lentoliikennettä keskiviikkona häirinneitä droneja oli lähetty muun muassa Kirkkonummelta ja Suomenlinnasta.

Kirkkonummelta lennätetty drone oli Traficomin mukaan jopa lähes kolmen kilometrin korkeudessa. Lennokki havaittiin Kirkkonummen yllä aamuyöllä kello puoli viiden aikoihin.

Lennokeista ilmoittivat Vantaalta nousseiden koneiden lentäjät.

Kaupasta saatava tavanomainen drone voi nousta hyvinkin korkealle, mutta kolmeen kilometriin nousu vaatii todennäköisesti jonkinlaista viritystä ja tehon nostoa. Suurin sallittu korkeus droneille on 150 metriä.

Lennokit ovat niin pieniä, etteivät ne näy Helsinki-Vantaan lennonjohdon tutkissa.

Poliisi ei ainakaan vielä ole saanut luvattoman korkealla lentäneistä lennokeista rikosilmoitusta.

Droneista kertoi muun muassa Helsingin Sanomat.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

On kyllä ikävää kun muutama älykääpiö tekee hallaa hyvälle harrastukselle. Tämähän ei nyt koske pelkästään drone lennätystä, vaan myös kaikkia RC-laitteita ylipäätänsä.
Tietämättömyyden piikkiin ei kyllä enää voi tällaisia tapauksia laittaa, varsinkin dronet ovat jo niin yleisiä että säännöt pitäisi olla aika selkeitä kaikille jotka sellaisen hankkii.
Varsinkin sellaisen millä ollaan tuollaisia etäisyyksiä lennetty.

Asutusten ym lähelläkin saa kyllä lentää, ongelma on sitten kuvaaminen. Maisemakuvia saa ilmasta ottaa, mutta et saa sitten kuvata ketään henkilöä (ilman lupaa) hänen omalla pihallaan. Menee salakuvauksen piiriin.

Lentoalueet on ihan selkeästi määritelty, eli sen puolesta ei pitäisi olla mitään epäselvää.
droneja ilmaan vaan
Kannattaa ilmoittaa niistä, jos pörräävät asutusten yms. lähellä. Ota kuva, jos mahdollista.
Kuria
Pääsiäismaanantaina retkeilin Linlon ulkoilusaaressa Kirkkonummella. Evästaukoani häiritsi pitkään pääni yläpuolella pörräävä drooni. Luvanvaraisiksi nämä vehkeet.
Voi taivas
kyllä näihin droneihin pitää saada joku järki toihan ihan älytöntä luvanvaraiseksi jos menee tuohon koska siinä voi mennäkin vaikka satoja ihmishenkiä kun lentokone tippuu ja niillähän on rikollisten tms. pahoilla olevien ihmisten helppo seurata esim. yritysten ja muiden liikkeitä
tuulia
Valitettavaa vastuuttomuutta. Onko typerällä lennättäjällä ollut ajatus ottaa vastuulleen pahimmassa tapauksessa pudonnut matkustajakone kuolleineen ja loukkaantuneineen? Maksaisit loppuikäsi korvauksia ja muistelisit tappamiasi ihmisiä ja aiheuttamaasi vahinkoa. Mitä tällaiset nerot ajattelevat vai ajattelevatko mitään? Häirinnästäkin tulee jo tuomio.
Eiku

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx