(1) kommentti

Sp-säätiö sijoittaa vuokra-asuntoihin – uusi talo nousee hoivakodin naapuriin

Uutta taloa rakennetaan parhaillaan. (kuva: Betoco Oy)

Kirkkonummen Säästöpankkisäätiö sijoittaa varallisuuttaan uusiin vuokra-asuntoihin Kirkkonummen keskustassa. Säätiö osti kahdeksan asuntoa palvelutalon lähelle nousevasta kerrostalosta.

Wohlsin kartanon kunnostajana tunnettu varakas säätiö haluaa sijoittaa varallisuuttaan kotipaikkakunnalleen ja tarjota esimerkiksi vanhuksille vuokra-asumismahdollisuuden palvelujen vieressä.

Orivedellä pääpaikkaansa pitävä Betoco Oy rakentaa parhaillaan Lehmuskartanon hoivakodin taakse uutta vapaarahoitteista kerrostaloa, johon tulee 29 omistusasuntoa. Säästöpankkisäätiö on siis ostanut asunnoista kahdeksan vuokrattavaksi edelleen.

Talo valmistuu ensi keväänä. Säätiön ostamat asunnot ovat 50 neliön kaksioita ja yksi kolmio. (sijainti, katso kartta alla)

Säätiö ei ole kertonut kauppasummaa, mutta kysymys on 1,5 miljoonan euron suuruusluokan kaupasta.

Sparbankstiftelsen jakaa vuosittain avustuksia kirkkonummelaisille yhteisöille ja yhdistyksille. Haku on parhaillaan käynnissä.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik Jankes kertoo, että nyt tehty asuntokauppa ei vaikuta avustusten jakoon, vaan säätiö jakaa samalla kokonaissummalla avustukset kuin ennenkin.

Kyrkslätt Sparbanksstiftelsen perustettiin vuonna 1993, kun paikalliset säästöpankit muodostivat yhdessä Aktia-pankin ja paikallisista säätiöistä tuli uuden pankin omistajia.

> Säätiön nettisivut
> Hoivakodin naapuriin uusia asuntoja (Viisykkönen 18.6.2015)
> Säätiö kunnostanut Volsin kartanoa 1,8 miljoonalla eurolla (Viisykkönen 8.9.2015)

 


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Tämä kiinteistö todellakin nousee hoivakodin lähelle.
Onkohan rajasta se 5 metriä ??? Siis on olemassa se 5 metrin sääntö.
Ei taida olla. Kiinteistö on aivan liian lähellä hoivakodin kiinteistöä.
Tehokas määnkäyttö

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä