(15) kommenttia

Sotea on Suomessa väännetty vuosikausia – nyt se toteutuu Kirkkonummella

Kunnan ja urakoitsijan edustajat tekivät ensimäiset symboliset lapionpistot hyvinvointikeskuksen tontilla. Kuvassa Jaana Koskela (vas.), Jukka Tammi, Kim Åström, Saku Kosonen (SRV) ja Anna-Kaisa Kauppinen.

Kirkkonummen kunnan ehkä monivaiheisin rakennushanke saatiin keskiviikkona välimaaliin, kun kunta allekirjoitti rakentajien kanssa hyvinvointikeskuksen urakkasopimukset.

Keskuksen rakentaminen alkaa vielä ennen joulua uimahallin ja Jokirinteen oppimiskeskuksen naapurissa. Kunta ottaa urakkasopimuksen mukaan keskuksen vastaan kesällä 2022.

Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela kuvaili allekirjoitustilaisuutta jopa nostalgiseksi, niin monivaiheinen ja pitkä hanke on ollut.

Hyvinvointikeskus on kunnan tähän saakka suurin rakennushanke. Sen kustannusarvio on 44,5 miljoonaa euroa.

Keskuksen pääurakoitsija on SRV, joka rakentaa myös oppimiskeskusta ja kirjastoa parhaillaan Kirkkonummella.

Hyvinvointikeskukseen siirtyvät lähes kaikki kunnan terveys-ja sosiaalipalvelut eri pisteistä lukuun ottamatta Veikkolan ja Masalan terveysasemia sekä vanhustenhuollon hoivapalveluita.

Kunnantalolta siirtyy myös koko perusturvan henkilöstö hyvinvointikeskukseen, jossa työskentelee kolmen vuoden kuluttua yhteensä 340 henkilöä.

− Kirkkonummen hyvinvointikeskuksessa toteutuu palveluiden integraatio eli kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut ovat saman katon alla. Voisi sanoa, että meillä Kirkkonummella sote toteutuu, Koskela totesi.

> Hyvinvointikeskukselle valittiin rakentajat ja hinta nousi – SRV sai kolmannen ison urakan Kirkkonummelta (Viisykkönen 24.10.)

> Rakentamista riittää vuosiksi – valtuusto hyväksyi kaksi hanketta, toinen on kunnan historian suurin (Viisykkönen 11.11.)

Varatoimitusjohtaja Juha Toimela kertoi allekirjoitustilaisuudessa, että SRV ei yleensä osallistu kilpailuihin, joissa tavoitellaan vain halvilta hintaa.

Kirkkonummelle yhtiö halusi Toimelan mukaan kahdesta syystä.

− Meillä on kokemusta Kirkkonummen kunnan kanssa. Kunnan rakennuttajatoiminta on ammattitaitoista ja yhteistyö sujuvaa. Lisäksi SRV:llä on vastaavista terveyskeskus- ja sairaalahankkeista paljon kokemusta.

SRV on toteuttanut muun muassa Helsingin kalasatamaan sote-keskuksen, joka on hyvin samantyyppinen hanke kuin Kirkkonummen.

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Tehdään nyt talo ensin valmiiksi,kyllä ne hoitsut sitten Thaimaasta saadaan.Ei Suomi-neidoista kuitenkaan tulevaisuudessa ole noihin hommiin.
Kohti parempaa
Jäikö rahaa palkata riittävästi tekijöitä että palvelut toimii? Vai onko vaan hieno talo ilman tekijöitä niinkuin Sote-aloilla tuppaa olemaan? Enpä usko että apua tarvitseva tästä paljoakaan hyötyy.
Koska alkaa homma oikeesti pelittää
Tämä oli hyvä uutinen. Vihdoinkin aika laittaa stoppi venkoilulle ja tarttua toimeen.
terve työpaikka kauan sitä odottaneille
Mikähän siinä paikassa on vikana jos olisi taas jonkun viisaan ehdotus että jorviin sehän on ollut tapana.
Hyvä paikka
kummallista on porukka , ensin osa valittaa kun ei oo ajanmukaista terkkuu , osa on sitämieltä, että kunan verorahat pitää kantaa Espooseen , osa sitämieltä , että vanha on hyvä , eli eivät selkeesti joudu työskentelemään siellä . Ainahan se niin on , että toiselle kun kumartaa , niin toiselle pyllistää , oltaisiinko vain tyytyväisiä , että omalla kylällä on asianmukainen palvelu?
minä vaan

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx