(15) kommenttia

Sotea on Suomessa väännetty vuosikausia – nyt se toteutuu Kirkkonummella

Kunnan ja urakoitsijan edustajat tekivät ensimäiset symboliset lapionpistot hyvinvointikeskuksen tontilla. Kuvassa Jaana Koskela (vas.), Jukka Tammi, Kim Åström, Saku Kosonen (SRV) ja Anna-Kaisa Kauppinen.

Kirkkonummen kunnan ehkä monivaiheisin rakennushanke saatiin keskiviikkona välimaaliin, kun kunta allekirjoitti rakentajien kanssa hyvinvointikeskuksen urakkasopimukset.

Keskuksen rakentaminen alkaa vielä ennen joulua uimahallin ja Jokirinteen oppimiskeskuksen naapurissa. Kunta ottaa urakkasopimuksen mukaan keskuksen vastaan kesällä 2022.

Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela kuvaili allekirjoitustilaisuutta jopa nostalgiseksi, niin monivaiheinen ja pitkä hanke on ollut.

Hyvinvointikeskus on kunnan tähän saakka suurin rakennushanke. Sen kustannusarvio on 44,5 miljoonaa euroa.

Keskuksen pääurakoitsija on SRV, joka rakentaa myös oppimiskeskusta ja kirjastoa parhaillaan Kirkkonummella.

Hyvinvointikeskukseen siirtyvät lähes kaikki kunnan terveys-ja sosiaalipalvelut eri pisteistä lukuun ottamatta Veikkolan ja Masalan terveysasemia sekä vanhustenhuollon hoivapalveluita.

Kunnantalolta siirtyy myös koko perusturvan henkilöstö hyvinvointikeskukseen, jossa työskentelee kolmen vuoden kuluttua yhteensä 340 henkilöä.

− Kirkkonummen hyvinvointikeskuksessa toteutuu palveluiden integraatio eli kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut ovat saman katon alla. Voisi sanoa, että meillä Kirkkonummella sote toteutuu, Koskela totesi.

> Hyvinvointikeskukselle valittiin rakentajat ja hinta nousi – SRV sai kolmannen ison urakan Kirkkonummelta (Viisykkönen 24.10.)

> Rakentamista riittää vuosiksi – valtuusto hyväksyi kaksi hanketta, toinen on kunnan historian suurin (Viisykkönen 11.11.)

Varatoimitusjohtaja Juha Toimela kertoi allekirjoitustilaisuudessa, että SRV ei yleensä osallistu kilpailuihin, joissa tavoitellaan vain halvilta hintaa.

Kirkkonummelle yhtiö halusi Toimelan mukaan kahdesta syystä.

− Meillä on kokemusta Kirkkonummen kunnan kanssa. Kunnan rakennuttajatoiminta on ammattitaitoista ja yhteistyö sujuvaa. Lisäksi SRV:llä on vastaavista terveyskeskus- ja sairaalahankkeista paljon kokemusta.

SRV on toteuttanut muun muassa Helsingin kalasatamaan sote-keskuksen, joka on hyvin samantyyppinen hanke kuin Kirkkonummen.

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Tehdään nyt talo ensin valmiiksi,kyllä ne hoitsut sitten Thaimaasta saadaan.Ei Suomi-neidoista kuitenkaan tulevaisuudessa ole noihin hommiin.
Kohti parempaa
Jäikö rahaa palkata riittävästi tekijöitä että palvelut toimii? Vai onko vaan hieno talo ilman tekijöitä niinkuin Sote-aloilla tuppaa olemaan? Enpä usko että apua tarvitseva tästä paljoakaan hyötyy.
Koska alkaa homma oikeesti pelittää
Tämä oli hyvä uutinen. Vihdoinkin aika laittaa stoppi venkoilulle ja tarttua toimeen.
terve työpaikka kauan sitä odottaneille
Mikähän siinä paikassa on vikana jos olisi taas jonkun viisaan ehdotus että jorviin sehän on ollut tapana.
Hyvä paikka
kummallista on porukka , ensin osa valittaa kun ei oo ajanmukaista terkkuu , osa on sitämieltä, että kunan verorahat pitää kantaa Espooseen , osa sitämieltä , että vanha on hyvä , eli eivät selkeesti joudu työskentelemään siellä . Ainahan se niin on , että toiselle kun kumartaa , niin toiselle pyllistää , oltaisiinko vain tyytyväisiä , että omalla kylällä on asianmukainen palvelu?
minä vaan
Näin sitä pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa rakennetaan.Veroeuroille tulee katetta ja palvelut saadaan omasta kunnasta.Huononminkin vois nuo rahat törsätä,vaikkapa koirapuistoihin ja lasten turhuuksiin puhumattakaan kulttuuritalosta.Se vain on hyvä, että raha liikkuu. Ei jää turhaan tileille homehtumaan.Porvaria tietysti ketuttaa,kun joutuu köyhälle antamaan muutaman sentin enenmän.
Kohti parempaa
On se vaan kumma,ettei jengi tajuu et näil päättäjillä on se "taikaseinä" mistä rahaa tulee ja tulee.Mitäs kivaa seuraavaksi rakennetaan?Vai pitäiskö hommata pari latukonetta lisää?
Ihme porukka
Hienoa, tämä on varmasti kaikille kylän kaikille asukkaille hyvä uutinen. Paikkahan on ihan mahtavin ja luonnon läheisyys on aivan käsin kosketeltavissa eikä rakennuksesta eikä etenkään rakennuttajasta taida löytyä moitteen sijaa.....
Olli (rakmest)
Surkea paikka ja todella ruman näköinen tulee tuosta rakennuksesta. Eikö esteettisyys merkitse mitään? Kain 45 miljoonalla saisi myös siedettävän näköisen laatikon?
Arkkitehtuuri kapina

Uusi sosiaali ja terveyspalvelu keskus rakennettaneen velkarahalla kuten yleensäkin köyhässä yhteiskunnassa tehdään kaikki nykyään. Rakentajakaan tuskin tekee konkurssia kesken rakentamisen, ellei yhtiötä ole myyty vähävaraiselle ostajalle.
Paljonhan tehdään konkursseja Suomessa ja kassat tyhjennetään rahoista, häivytään, mutta ei sentään kyseessä voi olla aina niin huonoa valintaa, kuin sijoittaisi johonkin Onecoiniin, Fincapitaan.
Kustannus arvio kylläkin voi heiittää, kuin Olkiluodossa. Käyttökustannukset tulevat olemaan todellakin erittäin korkeat, sen rahoittaminen tulee olemaan raskastaakka veronmaksajille.
rakensivathan faaraotkin jo aikoinaan paljon suurempaa
SRV:llä on aikamoista sekoilua tällä hetkellä. Suuri osa projekteista menee tappiolla (isot). YT:t ja irtisanomiset päällä. Toivottavasti pysyy pystyssä kunnes rakennus on valmis.
Kun rakennusfirmalla menee huonosti niin yritetään säästää kaikkialta mistä vaan voidaan ja mennään riman ali kun vaan pystytään.
Kunnan kannattaa nyt olla hyvin tarkkana.
Sivusta seuraa
Kunnan kirstu pohjaton, kuntalaiset maksaa mukisematta kaiken!!
Vai mitä??
Toivottavasti ihan kaikkea ei ole kopioitu Kalasatamasta.

Yle uutisoi (https://yle.fi/uutiset/3-10228668) "Kalasataman uusi terveyskeskusjätti saa moitteita henkilökunnalta: "Kukaan, joka aikoisi itse työskennellä täällä, ei olisi suunnitellut taloa näin""parhaat käytännöt jakoon, tai sitten ei?
Terveyskeskuksen sijainti huononeen tosi paljon!
Harmi
Toivotaan, että tämä hyvinvointikeskus saadaan maaliin ilman rakentajan konkurssia ja kirjastokin valmiiksi. Toisaalla täällä vaadittiin kulttuuritiloja, koska seurakuntatalo menee korjaukseen, niin kysyn vaan myös kunnan päättäjilta mistä he keksivät rahat kaikkeen.
Rolf Wikstedt

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx