(13) kommenttia

Sortti-asemat ovat vain arkisin auki – HSY luopui kevään extra-päivistä lauantaisin

Sortti-asemat ovat normaalisti auki, mutta asiakasmääriä asema-alueella rajoitetaan. (kuva: HSY)

Jorvaksen ja Ämmässuon Sortti-asemat ovat auki normaalisti, mutta keväisin toteutettuja lauantaiaukioloja ei tule koronarajoitusten takia.

Sortti-asemat palvelevat asukkaita yleensä keväisin muutamana lauantaina, jotta asukkaat pääsevät helposti eroon muun muassa puutarhajätteistään.

Tänä keväänä jouduimme perumaan ne mahdollisten koronasta johtuvien liikkumisrajoitusten vuoksi, HSY kertoo nettisivullaan.

Ainoastaan Konalan Sortti-asema on auki myös viikonloppuisin eli lauantaisin ja sunnuntaisin 10.4. alkaen kello 10–17.

Sortti-asemilla asioinnissa on edelleen koronarajoituksia, jotka otettiin käyttöön vuosi sitten.

Sisään tulevien autojen määrää rajoitetaan ja infopisteessä voi asioida vain yksi henkilö kerrallaan.

Maksut voi kaikilla asemilla suorittaa ennakkoon eSortti.fi-verkkopalvelussa tai itsepalvelulaitteilla.

HSY on anonut ympäristöluvat Sortti-asemille, jotta niitä voitaisiin pitää auki viikonloppuisin. HSY:llä on suunnitelmissa jossakin vaiheessa laajentaa aukioloaikoja viikonloppuna ainakin lauantaisin.

> Kotinurkkien siivous on suosittua – Sortti-asemilla valtavasti asiakkaita, rajoitukset jatkuvat vielä pitkään (Viisykkönen 25.5.2020)

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Aina on helppo viedä toisilta viikonloppuvapaa. Sortti-asema on auki arkisin 14 tuntia. Kun vähän suunnittelee ja keräilee voimia, siellä jaksaa ja ehtii käydä viikollakin.
Pitäisi riittää
Luopukoon vain,kyllä siellä ehtii muutenkin käydä.
Ludde
Olin odottanut viikonloppuaukioloa. Toisaalta joku voisi sanoa, että pitää olla tyytyväinen siihen, että sortti on arkena 21 asti auki. Näin on sentään joku mahdollisuus ehtiä kierrättää.
Anonyymi
Etätöiden takia moni pääsee tuonne viikollakin, mutta jos koronalla perustellaan niin aukiolon tulisi olla jatkossa 24/7. Silloin olisi väljää.

Visioni toimivamnasta asemasta:
-Öisin maksu automaattiin, siihen tunnistautuminen henkkareilla ja luottokortilla. Kamerat kuvaisi toiminnan ja liian isot kuormat laskutettaisiin luottokortilta jälkikäteen.
-Porttien ulkopuolella olisi lava jonka kyljessä lukisi "idiooteille", sinne saisi heittää sen kaman jonka muuten heittäisi metsään.
Keijo
Koronan leviämispäivä on lauantai - pitäisi kertoa myös THL:lle ja hallitukselle.
Haloo
Vois olla ma ja ti kiinni ja la-su auki.
Kierrätys
Hsy selittää koronalla aukiolopäivät ja viime keväänä myös peräkärryjen vuokrauksen. Olisi ehkä tarvetta jollekin kouluja käyneelle päällikölle.
Pk
Häh, ei kait korona vaikuta viikonloppuna sen kummemmin kuin arkena?
Olli, rkm
voih ja juuri näitä lauantaiaikoja odotettiin kovasti,tosi tarpeeseen olisi.onhan ne asemat auki klo 21 mutta melko tiukille meilläkin ottaa että jaksaa lähteä vielä töiden jälkeen sorttiin.toivomus kaino hsy:lle :edes kerran olisi keväällä auki lauantaina.sääliksi käy näitä mökkiläisiä jotka käyttävät jorvaksen asemaa,mihin peräkärryn parkkeeraa työpäivän ajaksi ja tyhjentää vielä päivän päätteeksi,huh huh. voimia ja hyvää kevättä toivottaa
tienkäyttäjä
HSY säästää. Ei tarvitse maksaa työntekijöille viikonloppupalkkoja lisineen.
Tarvetta aukiololle olisi. Olisi hyvä saada vaikkapa 2-3 viikonloppua keväälle.
Kierrätykseen, ei metsiin
100 prosenttisella varmuudella ei tule olemaan lauantaisin auki koronan jälkeenkään.
Näin se menee
Ja milloin se Sortti on sitten auki?
En tiedä en.
Koronalla selitellään nykyään kaikki. Miksei vaan voi rehellisesti sanoa että HSY:tä henkilökuntineen ei vaan pätkääkään kiinnosta asiakkiden tarpeet aukioloajoista.
Asiakkaanne

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä