(5) kommenttia

Sjökullan hintaa yritetään alas neuvottelemalla

Sjökullan vanha kyläkoulu odottaa yhä lopullisia päätöksiä remontista.

Kirkkonummi yrittää saada Sjökullan ruotsinkielisen oppimiskeskuksen kustannuksia alaspäin kutsumalla rakennusurakoitsijoita neuvottelupöytään. Lähtökohtana on alkuperäisen laajuinen hanke.

Sjökullan ala-asteen ja päiväkodin rakennushankkeeseen tuli ongelmia, kun arvioidut remontti-ja rakennuskustannukset ylittivät konsulttiarvioinnissa selvästi hankkeeseen varatut määrärahat. Sjökullalle on varattu rahaa 5,45 miljoonaa euroa, kustannuksiksi on laskettu 6,3 miljoonaa.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta keskusteli tiistai-iltana pitkään Sjökullasta. Poliittisesti arkaan aiheeseen liittyy poikkeuksellinen ehto: Valtuusto päätti viime vuonna erikseen, ettei hanketta saa viedä eteenpäin, jos kustannukset eivät näytä pysyvän varatuissa määrärahoissa.

Lautakunta päätti, ettei hanketta lähdetä tässä vaiheessa karsimaan eikä myöskään lisärahaa lähdetä vielä pyytämään valtuustolta.

Lautakunnassa Harri Kreus (kok.) ehdotti, että hanke kilpailutetaan neuvottelumenettelynä. Ehdotuksen mukaan hanke pistetään urakkakilpailuun kaikilla tehdyillä piirustuksilla. Jos urakoitsijoiden hinnat eivät mahdu budjetin raameihin, hinnoista yritetään neuvotella.

Hankkeessa pidetään kuitenkin yhä kiinni siitä, että kaikki vanhat tilat remontoidaan ja nykyisen koulun viereen tehdä uusi lisärakennus koulun ja uuden päiväkodin käyttöön.

Jos urakkahinnassa ei päästä kilpailutuksella ja neuvotteluilla toivottuun tulokseen, sitten asia siirretään valtuuston ratkaistavaksi.

Kreusin ehdotuksesta äänestettiin, se voitti 5-2. Asian esittelijä toimialajohtaja Jari Tirkkonen oli muun muassa ehdottanut, että hanke kilpailutetaan siten, että sen osia voidaan helposti karsi rakennusurakasta pois.

Joka tapauksessa Sjökullan hanke etenee nyt jollakin tavalla. Lautakunta hyväksyi loputkin piirustukset, joten kunta voi lähettää rakennusyhtiöille urakkatarjouspyyntöjä.

Alun perin Sjökullassa piti aloittaa rakennustyöt jo ensi syksynä, mutta hanke uhkaa viivästyä. Aikaa kuluu, jos urakkahinnat eivät mahdu hankkeelle varattuihin määrärahoihin ja valtuusto joutuu kesän jälkeen käsittelemään asiaa.

Arkisto (20.5.) Sjökullalle lisähintaa lähes 900 000 euroa

Palvelutuotannon lautakunnan pöytäkirja (27.5.) 


(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Jos haluaa säilyttää ruotsinkielen POHJOIS kirkkonummella kannattaa rakentaa hyvässä paikassa ja nopeasti RUOTSINKIELINEN koulu ja päiväkoti!! Koska kohta suurin osa menee alas kirkkonummen keskustaan tai sitten valitsee suomenkielisen koulun...
säilytä ruotsia pohjoisessa
Mikä suomenkielinen koulu on tullut "noin vain ylös"? Kovasti haluaisin tietää, koska eteläisellä Kirkkonummella ei ole ainakaan ainuttakaan uudehkoa koulua edes. Todella vanhoja ja paljon korjausta vaativia melkeinpä kaikki.
Ei syytetä suomenkielisiä siitä, että päättäjät ovat tehneet höppäniä päätöksiä.
Missä?
Eli mikä vuosi tämä projekti on valmis?? Eiks se pitänyt olla valmis jo.. On kiva kun suomenkieliset koulut tulevat noin vaan "ylös" mutta ei ruotsinkieliset ja ne laitetaan sitten ihan metsään...
ruotsinkielinen äiti
Jestas kun on hakuammuntaa! Onnea yritykselle neuvotella rakennusfirmojen kanssa. Luuleeko palvelutuotannon lautakunta, että firmat heittävät paljon ylimääräistä summiin, jotta pääsevät neuvottelemaan? Kyllä tarjoukset "nahkoineen" vedetään nykyaikana. Firmat voi tehdä nopeasti huonoa jälkeä. Tästä kunnassa pitäs olla jo kokemusta.
Venyy varmasti
Ja niinhän siinä sitten kävi, että alkuperäisellä hinnalla ei ollut mitään tekemistä todellisuuden kanssa.
Viljo "Ville" Savolainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx