(23) kommenttia

Sivukirjastojen aukioloaikoja supistetaan, Veikkolan kirjasto kiinni lauantaisin – uusi pääkirjasto vaatii henkilöstöä

Veikkolan kirjasto on päätetty pitää lokakuusta lähtien lauantaisin kiinni.

Kirkkonummen uuden pääkirjaston avaaminen lokakuussa vaikuttaa Masalan ja Veikkolan kirjastojen avoinna pitämiseen. Henkilöstöä tarvitaan lisää uuteen pääkirjastoon.

Kirjastotoimi on päättänyt, että Veikkolan kirjasto on 5.10. lähtien kokonaan suljettu lauantaisin. Maanantaisin kirjasto suljetaan lisäksi tuntia aikaisemmin kello 19.

Masalan kirjasto toimii lauantaina lokakuusta lähtien lauantaisin ”miehittämättömänä” ja ovesta pääsee koodilla sisään. Masalassa omatoimikirjasto jatkaa entisellään.

Päätösten taustalla ovat henkilöstöresurssit, kun uusi kirjasto keskustaan avataan. Kirjasto oli anonut täksi vuodeksi kolmea lisävakanssia, mutta niitä ei myönnetty.

Kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen pitää erittäin valitettavana, että aukioloaikoja joudutaan sivukirjastoissa supistamaan. Hän harmittelee erityisesti Veikkolan tilannetta, kun kirjasto on kokonaan kiinni lauantaisin.

−Uusi pääkirjasto on kaksi kertaa suurempi kuin vanha. Siellä on enemmän valvottavaa ja palvelupisteitä, joissa on oltava henkilökuntaa, Kull-Poutanen sanoo.

Kirjastotoimella on ollut toiveissa, että pääkirjasto olisi auki myös sunnuntaisin. Sekään ei Kull-Poutasen mukaan onnistu ilman lisäresursseja.

Toisaalta isoa uutta kirjastoa ei voi ajatellakaan omatoimikirjastona kuten Masalassa. Paikalla on aina oltava valvova henkilökunta.

Pääkirjasto on avoinna maanantaista lauantaihin samoilla aukioloajoilla kuin ennenkin.

Kirjasto avataan lokakuun alkupuolella. Avaamispäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Kirjastoa kalustetaan ja varustetaan parhaillaan. Avaamisajankohtaan tuo epävarmuutta vielä meneillään olevan sähkötyöt.

Yksi mahdollinen avajaispäivä voisi olla Aleksis Kiven päivä 10.10. lauantaina.

Pääkirjastossa avautuu heti alusta lähtien myös kahvilla-ravintola.

> Myöhässä valmistuvan kirjaston hintalappu alkaa selvitä – konkurssi toi ison lisälaskun (Viisykkönen 20.8.)

  

(23) kommenttia
Kommentit (23)

Kommentit (23)

Mitä valvontaa kirjastossa on?
Valvojia vai kirjoja
Keskustan kirjasto on hyvä ja palvelee tarkoitustaan, sitä en vastusta. Ihmettelen vain miksi sunnuntaina pitää kirjaston olla auki? Ja muuala suljetaan sen takia lauantaina. Nyt ei lautakunnalla logiikka mennyt ihan putkeen
Tero
Mitä kirjaston väki nyt tekee kun pääkirjasto kiinni? Muuttaa?
Jospa kohta kirjasto aukeaa
Olisi ollut hienoa jos vaikkapa jonkinlainen lehtienlukusali olisi voitu pitää toiminnassa myös kirjaston muuten ollessa kiinni muuttovaiheessa. Lehdet on kuitenkin tilattu eikä kukaan tule lukemaan vanhoja lehtiä.
Leena
Aina ei saa kaikkea. Minulle riittää kirjojen lainaus ihan arkenakin. Sunnuntailisät ja palvelu on järkyttävän kallista.
Kirjat kunniaan
Arkipäivinä ollaan niin kiireisiä ja väsyneitä ettei jaksa käydä kirjastossa. Sitten kun on vapaata niin toivoisinkin pääkirjaston olevan auki lauantaisin myöhempään ja myös sunnuntaisin. Palvelisi paremmin myös lapsiperheitä koska lasten kanssa ei jaksa lähteä kirjastoon enää työpäivän jälkeen .
Arkisin pitkään ansiotyössä
Parempi yksi hyvä, kuin kolme huonosti hoidettua. Ei niitä kirjastoja kaupungissakaan ole joka nurkassa enää.
Rahansäästö
Nyt kun on tommonen hökkeli tonne keskustaan kalliilla kyhätty, niin ylimiehitys vaan sinne, ettei homma levii käsiin. Muuten virkamiehet menettää kasvonsa (menetti jo tosin keväällä) jälleen kerran.
Sökö
Miksi masalaa rakennetaan vimmatusti jos palveluja kokoajan heikennetään. Nyt jo tilanne, että monet muuttavat pois.
Ei loppuun ajateltua
Palveluja täytyy kehittää myös muissa kunnan osissa kuin Kirkonkylällä. Erityisesti Masalaan pitäisi saada uusi kirjasto/nuorisotalo. Nykyinen rakennus on elinkaarensa lopussa. Alue kasvaa ja kaunistuu, mutta kirjaston annetaan surkastua.
Sivistystä kyliin
Omatoimikirjastolle ääni täältäkin. Eikö kirjasto ole tarkoitettu kirjallisuuden lainaamista varten? Hyvin toimii kirjojen lainaaminen ihan omatoimisesti.
Ei uutta Oodia kiitos
Virkamiehet eivät ymmärrä, mitä ne tekevät, missä ne yrittävät säästä. Sivistys-palvelu ei kannata vähentää, koska lapset sitten oppivat jotakin muuta kuin kirjojen lukemista....
Tanja
Masalassa supistetaan hirveästi, ei tapahtumia, ei lauantaivuoroja ei enää lisää palvelua, ei satutunteja, ei mitään joita oli vuosia meidän alueella
Suvi
Hölmöläisen epiton jatkamista.
Anonyymi
Siis mitä valvottavaa, asiakkaitako? Omatoimikirjasto, ei valvottavaa? Voisiko joku viisaampi oikeesti selittää? Vanhassa kirjastossa oli yksi vahtimestari,istui yleensä pienessä kopissa lukemassa jotain. jos uusi kirjasto on puolet isompi niin ehkä kaksi vahtimestaria riittäisi valvomaan???
Chiquita
Säästöä vai ei.
Suosittelen hiihtoa, reitti on paljon lyhyempi.
Anonyymi
Pääasia kuitenkin, että kunta sai kuitenkin uutuuttaan hohkavan upean pääkirjaston. Veikkolan ja Masalan kirjastot voidaankin lähivuosina sulkea ja keskittää toiminnot ytimeen.
Talouden realiteetit
Kaikki rahat meni kirjaston rakentamiseen.. Nyt ei varaa henkilökuntaan!! Hyvin menee.. Olisiko pitänyt hiukan rajoittaa suuruuden hulluja suunnitelmia.
Jeppp
No äkkiähän tuon Veikkolan kirjaston lakkauttaisi kokonaan. Nyt panostetaan välillä keskustaan. Keskusta on se mitä kaavotetaan ja tarvitaan sinne uusia asukkaita. Veikkolassa on tosi hyvät palvelut mut kylä ei kasva.
Panostetaan keskustaan välillä
Onko kunta kuntalaisia varten vai toisinpäin? Veikkolasta käsin näyttää erikoiselta miksi maksaisi kunnallisveroja.
Veikkola
Eiköhän nämä omatoimiaukiolot ole mahdollisuus ja aiemmin siitä uutisoitiinkin erinomaisena toimintana. Jospa Veikkolaankin saataisiin omatoimiaikoja. Me asutaan Masalassa ja itse olen nauttinut omatoimiajasta. Ei henkilökuntaa joka kohdassa tarvita.
Lukuinto
Vaikea uskoa, että uutta kirjastoa ei pystytä pyörittämään pienemmällä henkilöstöllä, jolloin sivukirjastot pysyisivät elinvoimaisina
Mika
No äkkiähän tuolta Veikkolasta tullaan pääkirjastoon fillarilla talvella.
Säästö vai ei.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä