(19) kommenttia

Sisäilmaongelmat sulkevat päiväkodin − jo kaksi vuotta sitten kosteutta tutkittiin

Jolkbyn päiväkodin sisäilmaongelmia on tutkittu ennenkin. (arkistokuva)

Heikkilän koulun vieressä toimiva Jolkbyn päiväkoti on päätetty sulkea piakkoin. Rakenteista on löytynyt mikrobeja.

Päiväkodista on tullut ilmoituksia sisäilmaoireista, ja siksi päiväkodin tiloissa on avattu rakenteita, ja niistä on otettu näytteitä.

Näytteistä on löytynyt kosteusperäisiä mikrobeja, mikä viittaa siihen, että rakennuksessa on kosteusvaurioita. Vaurioitunut alue on puhdistettu ja eristetty muista tiloista sekä alipaineistettu. kunta tiedottaa.

– Suljemme nyt Jolkbyn päiväkodin vähän ennakoitua aikaisemmin. Alueen lapsille tullaan tulevaisuudessa tarjoamaan palveluja muun muassa Jokirinteen oppimiskeskuksesta sen valmistuttua, kertoo toimitilapäällikkö Jarno Köykkä.

Jolkbyn päiväkodin lapsimäärä on niin pieni, että kunta pystyy sijoittamaan lapset tässä vaiheessa muihin päiväkoteihin. Päiväkoti suljetaan tammikuussa.

Päiväkodin sisäilmaongelmia tutkittiin jo kaksi vuotta sitten:

> Viemäri vuotanut ehkä vuosia talon alle – Jolkbyn päiväkodissa tutkitaan alapohjaa (Viisykkönen 4.11.2016)

(19) kommenttia
Kommentit (19)

Kommentit (19)

" Siirtyykö vuorohoitolapset Kantvikiin? Yöhoito, viikonloppuhoito? "

Näitä kysymyksiä henkilöstö miettii... Hyvin nihkeästi ovat saaneet vastauksia.
Avoin tiedottaminen on asia, joka täytyy toteutua.
Ei voi olla niin, että täytyy viisykkösessä kysellä.
Avoin tiedottaminen tuo luottamusta... sitä tarvitaan haasteellisissa tilanteissa.
Avoin tiedottaminen
Ongelmat ei johdu rakentamisesta vaan vääränlaisesta ylläpidosta aktiivisen käyttöajan ulkopuolella. Nyt on käytäntö, että heti kun rakennus tyhjenee ihmisistä, ajetaan ilmanvaihto minimiin, jolloin kosteus jää muhimaan rakennuksen sisälle. Oikea tapa olisi pistää ilmanvaihto suuremmalle ja palauttaa normaalitasolle vain hieman ennen henkilökunnan saapumista rakennukseen. Nostaa lämmitys- ja sähkökuluja mutta jatkaa rakennuksen käyttöikää 20-40 vuotta.
tahallaan tuhottua omaisuutta
Siirtyykö vuorohoitolapset Kantvikiin? Yöhoito, viikonloppuhoito?

Mitä päiväkodissa tutkittiin vuosina 2010-2014, jos kosteutta alettiin tutkimaan vasta 2016? Entä vuosituhannen alkupuolella? Olisi kiva, jos joku asioista tietävä selkeyttäisi.
Verorahoilla tutkittu ja korjattu moneen otteeseen..
Meille tarjotut paikat on kantvikissa joten hiukka on eri suunnalla ja pistää aamurutiinit vähän uusiksi. Samat hoitajat kulkee ryhmien mukana. Poikkeuksena on eskarilaiset jotka ilmeisesti on tarkoitus sijoittaa heikkilän koululle.
Päiväkodin asiakas
Mihin sijoitetaan vuorohoitolapset? Entä työntekijät?
Ihmettelen vaan..
Ainahan meillä on kaikki pitänyt olla " Suomen parasta" terveyskeskuksen suunnittelusta lähtien. Myös kirjaston suunnitteluun piti saada tunnettu ja ilmeisesti myös "Suomen paras" yritys. Tulosta odotellaan. Jokiniityn koulukompleksista en ole vielä nähnyt mainintaa Suomen paras, mutta ainakin alamme johtaa parakkien määrässä ennen kuin sinne päästään. Tämä parhaan valinta perustunee kustannuksiin. Mutta " rahaahan on aina ollut", kuten eräs päättäjämme on sanonut.
Jos Veikkolan koulun sisäkatot on väärin tehty, tippuvat alas, ja tekijä on sama kuin konkurssin tehnyt remonttifirma Helsingin kouluissa, saa unohtaa korvaukset.
Veronmaksajat maksavat. Syvät taskut on oltava lähivuosina, että sieltä kaikki maksut löytyvät.

kalliiksi tulee virheet
Kaikissa kunnan rakennuksissa ei voi olla rakennusaikaisia virheitä. Käyttö- huolto- ja ylläpitotyökin vaatii vastuuntuntoa ja viitseliäisyyttä.
Jos on rakennusvirheitä ne yleensä huomataan suht nopesti mikäli käyttäjät ja huolto ovat ajantasalla ja viitseliäitä, eli tuovat heti esille havainnot jotka sitten lähdetään korjamaan sen taholta jolla vastuu virheestä.
Ei esim uutta autoakaan voi vaan ajella ja syyttää autotehdasta sitten kun se on rikki.
Olihan Kirkkonummella omasta mielestään "Suomen paras rakennuspäällikkö" silloin kun näitä on rakennettu.
Koulu ja päiväkotitoimintaan kuuluu myös itse talo
Jokin on pielessä jos kaikki rakennukset homehtuu adia täytyisi tutkia onko mahdollinen rakennusvirhe tms
Huntti Allu
Upinniemi-valittaja taas vauhdissa. Upinniemeen on kyliltä sellainen 12km ja se sijaitsee sotilasalueella. Ei vaan toimi ja piste.

Kovin ovat kaikki julkiset rakennukset huonossa kunnossa, mutta epäilen että monella talonomistajalla on ihan sama ongelma, mutta siitä ollaan hiljaa kun maksaja näkyy peilistä.
sdkfz
Olen samaa mieltä. Kirkkonummen voisi myydä Espoolle tai Helsingille. Loppuisi tämä kunnan piiripienipyöriileikki. Tulisi varmaan säästöä. Ja enemmän ammattitaitoa hallintoon ja johtoon.
Voi taivas2
Onko valitukset kirjattu ylös? Nimet talteen: ketkä valittaneet, mitä vastattu/mitä tehty!
Nythän taitaa olla niin että vastuuta pääsee piiloon vähättelyllä ja valehtelulla ja kunnan kaveripiiri suojaa toisiaan.
Tehkää selkoartikkeli Viisykköseen, miten menee vastuut? Piirtäkää vaikka kuvio, että kaikki ymmärtää. Työntekijät ja lapset eivät tiedä oikeuksiaan. Alistutaan ja sairastutaan ennemmin tai myöhemmin.
Joku näistäkin surkeista rakennuksista on aikanaan käärinyt voitot .

Todella vihainen homeenhaistelija
Upinniemessä oli kuulemma koulu, päiväkoti, neuvola ja kirjasto samassa rakennuksessa jossa ei vissiinkään ollut ikinä mitään sisäilmaongelmia mutta kunta päätti purkaa koko rakennuksen mielestään ilmeisen tarpeettomana. Kuka tai ketkä tekevät tällaisia järjenvastaisia päätöksiä....?
Anonyymi
Vieläkään Kirkkonummen kunta EI O L E pureutunut ongelmien ytimeen, eli miksi näin on käynyt. Rakennus toisensa jälkeen tulee käyttökelvottomaksi. Näyttää siltä ettei mitään tapahdukaan nykyisellä JOHDOLLA joka on vastuussa kaikesta tästä. Välinpitämättömyydelle kaikissa toimintaportaissa ei tehdä mitään, vastuuntuntoa, ammattitaitoa ja reagointia havaittuihin epäkohtiin ei reagoida, annetaan mennä vaan. Aivan käsittämätöntä. Kehitysmaissa ja diktatuureissakaan ei olla näin saamattomia.
Hälläväliä sekunda
Mitä ihmettä! Kuntako odottaa että päiväkoti/koulu kerrallaa menee tähän kuntoon ja vasta sitten aletaan toimia sensijaan että NE KAIKKI TARKASTETTAISIIN YHDELLÄ KERTAA!!!!!?????

Lapset on pelkkiä pelinappuloita kunnassa ja vanhemmat senkuin juoksee kuin pässitnarussa :) :) Hölmöläisten touhua.

Miksi ette ota lapsianne pois näistä kouluista ja päiväkodeista kaikki yhtäaikaa????? EHKÄ sitten kunta herää toimimaan. Tai sitten ei.
Sairasta touhua kunnassa, todella sairasta
Hyvin moni nauraa meille jolla on asuntoauto/vaunu mutta kohta kaikki Kirkkonummen lapset käyvät päiväkodin tai koulun juuri sellaisissa tilapäisratkaisuissa.
Tervetuloa joukkoon.
ihan sama mieltä! Onko tosiaan tarkoitus sijoittaa lapset pitkin Knummen päiväkoteja ja samalla erottaa tutuista aikuisista ja kavereista! kuka miettiiä SITTEN lapsistä eikä vaan rahoista?
Nina
Onko tosiaan tarkoitus sijoittaa lapset pitkin Knummen päiväkoteja ja samalla erottaa tutuista aikuisista ja kavereista?! Hyvä toki, että suljetaan kun kerran on homeongelma, mutta sekin on varmasti ollut tiedossa jo pitkään! Luulisi siis, että tätäkin asiaa olisi voitu ennakoida ja järjestää päiväkodin lapsille ja hlökunnalle toiset tilat.
Mikä tässä kunnassa oikein on pielessä kun kaikki on homeessa?!?
Koko kunta ja päättäjät homeessa
Jolkbyn päiväkodissa epäiltiin ja mukamas tutkittiin kosteus/home-epäilyä jo 2000-luvun alkuvuosina,ei löytyny mitään mutta henkilökunta oireili.
ilpo rauteva
Pitäiskö koko kunta myydä vaikka Helsingille niin saisivat sopivan maankaatopaikan läheltä. Kaikki kunnan rakennukset joko ovat homeessa tai katot putoilee.
Voi taivas.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx