(4) kommenttia

Sirkustaiteilija asettui Rehndahliin – kotieläinpiha aukeaa taas

Linda Helske on emännöinyt Rehndahlin kotieläintilaa nyt pari kuukautta. Karitsat ovat tämänkeväisiä.

Haisunäätä tulossa kesäksi

Rehndahlin kotieläinpihaa Hilassa on viime viikot ehostettu uusin voimin. Epävarmuus toiminnan jatkosta on lopullisesti ohi, ja Rehndahlin eläimet ovat tavattavissa jälleen lauantaista lähtien.

Rehndahlin tilan osti viime helmikuussa sirkustaitelija Linda Helske sen jälkeen, kun tilan luoja ja entinen omistaja oli menehtynyt viime kesänä. Jatkajaa etsittiin toiminnalle kuukausia.

Rehndahlin eläimet ovat talven mittaan lisääntyneet ja uusia on ostettu. Helskeen mukaan kesällä kotieläin-ja ratsutilalla on noin 100 eläintä. Paikkoja on ehostettu, ja työtä on ollut uudelle omistajalle paljon.

- Tiesin kyllä mihin ryhdyin. Hevosia ja eläimiä on ollut kotonani aina, Helske kertoo. Hänen vanhemmillaan on myös kotieläintila Pirkanmaalla.

Tilalle on hankittu uutuutena villapossuja. – Ne ovat sellaisia pula-ajan porsaita. Niillä on villainen turkki ja pystyvät olemaan ulkona vaikka ympäri vuoden.

Lauantaina avataan myös uusi kanilinnake, jonne lapset pääsevät paijaamaan kymmeniä kaneja.

- Haisunäätäkin on kesäksi tulossa ihan täältä kotimaasta, mutta se ole ihan varmaa.

Sirkuskin saapuu kylään

Helskeellä on Helsingissä ystävänsä kanssa sirkus-ja tankotanssikoulu. Jo alusta pitäen on Rehndahlin kehittämisessä ollut ajatuksena yhdistää sirkusta ja kotieläinpihaa.

- Ensi vuoden kesällä on varmuudella Rehndahlissa sirkusesityksiä, mutta todennäköisesti jo ensi kesä-ja heinäkuussa, Helske lupaa.

Tilalla on ratsastusmaneesi, ja se soveltuu Helskeen mukaan erittäin hyvin myös sirkusesityksiin.

- Luvassa on nimenomaan kotimaista sirkusta, jota ystäväporukka tulee tänne esittämään.

Sirkusesityksiä on tarjolla jo ensi lauantaina (2.5.) Rehndahlin avajaisissa, joita vietetään kello 11-16.

Sen jälkeen kotieläinpiha on avoinna joka päivä kello 11-17. Katso kartta jutun alta.

> Rehndahl

> 51-Arkisto (27.2.) Sirkustaiteilija osti Rehndahlin kotieläinpihan


(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Tulossa ollaan, 3 lastenlasta kertynyt. Hyvä kun aukioloaika on aikaisempaa pidempään.Työssäkäyvätkin pääsevät arkena paremmin.
Eeva
Mahtava juttu ja tsemppiä uusiin koitoksiin!
Mielelläni maksan sen 10e per nuppi tukeakseni yksityisyrittäjää ja pitääkseni huolta että tällaiset paikat pysyvät auki ja toiminta on kannattavaa! Entinen omistaja jätti hienon perinnön.
Jennijeejee
Kiva homma ja toivottavasti myös hinnoittelun järkevöinti on uuden omistajan suunnitelmissa. Ei viitsisi eläimiin tutustumisesta maksaa lähes samaa hintaa kuin täysmittaisesta Linnanmäen reissusta.
viisihenkinen lapsiperhe
Hienoa! Ja onnea uudelle yrittäjälle!
Keke

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä