(0) kommenttia

Sibeliuksen löytämä kalliomaalaus inspiroi konsertteihin

Sean Sibeliuksen Hvitträskistä löytämä kalliomaalaus on inspiroinut ryhmän kolmen alan taiteiljoita luomaan konserttisarjan.

Kalliomaalaukset ovat innoittaneet taiteilijaryhmän ainutlaatuiseen konserttisarjaan. Suomessa ensimmäisenä kalliomaalauksen löysi Jean Sibelius Hvitträskistä.

Viiden taiteilijan ryhmä on ideoinut tapahtumaa erityisesti Kirkkonummen Hvitträskissä, missä Sibelius vieraillessaan arkkitehtiystäviensä luona vuonna 1911 huomasi kalliomaalaukset ja ilmoitti niistä museovirastoon. Sen jälkeen Suomesta on löydetty yli 100 monituhatvuotista kalliomaalausta.

Kaikuvat kallio –konserteissa on mukana kolme taiteenlajia: musiikki, runous ja kuvataiteet. Tekijät sanovat, että konsertit anatavat mahdollisuuden nähdä ja kuulla, miten tuhansia vuosia vanha suomalainen kalliomaalaustaide inspiroi nykypäivän taiteilijoita.

Konsetteja järjestetään Kouvolassa, Ristiinassa ja viimeisenä Hvitträskissä 17.8.

Konserttisarja esittelee uusia teoksia säveltäjä Harri Vuorelta, runoilija Eeva Tikalta ja taidegraafikko Matti Hintikalta. Konserteissa kantaesitetään myös Jaakko Kuusiston tuore kamarimusiikkisovitus Sibeliuksen sävelrunosta Satu.

Taiteellisesta suunnittelusta vastaavat muusikot Mia Kasper ja Laura Kokko.

Konserttien yhteydessä on mahdollista tutustua konserttipaikkojen läheisyydessä oleviin kalliomaalauksiin. Vuonna 2013 ilmestyneen kirjan Suomen kalliomaalaukset – Bongarin käsikirja tekijät, kirjailija Jukka Parkkinen ja arkeologi Tuija Wetterstrand, johdattavat konserttiyleisöä kalliomaalausten maailmaan.

Lisätietoja tästä

 


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä