(0) kommenttia

Seurakunta taipui lopulta Vesitorninmäen suunnitteluun

Vesitorninmäen kaava-alue on rajattu kartassa punaisella. Alueelle on kaavailtu 750 uutta asukasta. Kartta: Kirkkonummen kunta

Yli 700 uuden asukkaan Vesitorninmäen alueen suunnittelu pääsee etenemään. Kirkkonummen seurakuntayhtymä suostui viimein osallistumaan kaavatyöhön.

Vesitornimäen suunnitellussa on Kirkkonummen kunnan ja seurakuntayhtymän välillä ollut suorastaan repivä riita. Lopulta kunta anoi pari vuotta sitten seurakunnan maan pakkolunastamista. Prosessi on yhä kesken ympäristöministeriössä.

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstai-iltana, että seurakunta lähtee maanomistajana mukaan Vesitorninmäen asemakaavan tekoon.

Kirkkonummen kunnanarkkitehti Tero Luomajärvi kertoo, että Vesitorninmäen asemakaavaa on valmistelut jo pitkälle. Mutta seurakunnan kantaa on Luomajärven mukaan odoteltu ennen kuin asiassa on edetty ja viety asemakaavaluonnosta lautakuntakäsittelyyn.

- Tässä on haluttu, että taustat ovat selvät ennen kuin suunnittelu etenee. Jos toisaalta lunastuspäätös olisi tullut, silloinkin olisi kaavatyössä päätetty edetä, Luomajärvi sanoo.

Asemakaavaluonnos tulee yhdyskuntatekniikan lautakuntaan muutaman viikon sisällä.

Koulutontti kiistan harjalla

Vesitorninmäen alueen asemakaavoitus on lähtenyt käyntiin kahden maanomistajan Sato Oy:n ja NCC:n aloitteesta. Molemmat yhtiöt omistavat alueella maata.

Kolmas maanomistaja Kirkkonummen seurakuntayhtymä on ollut nyreissään siitä, että seurakunnan maita on kaavailtu koulutontiksi ja virkistysalueeksi, kun taas kahden yhtiön maat on osoitettu asuntorakentamiseen. Seurakunnan mielestä muut maanomistajat pääsevät kuorimaan kerman, ja se joutuu myymään maansa halvemmalla kunnalle.

Vesitorninmäen alue on keskustan kehittämisessä erittäin oleellinen. Kaava-alue on 34,5 hehtaaria, ja sinne mahtuu uusia asukkaita arviolta 750. Suunnitelmissa on ollut rakentaa alueelle myös uusi koulu.

Uuden terveyskeskuksen Jokiniityn tontti ei kuulu Vesitorninmäen alueeseen. Terveyskeskus päätettiin tällä viikolla sijoittaa Jokiniittyyn niin sanotulle Y-tontille, joka sijaitsee Vesitorninmäen suunnittelualueen pohjoispuolella.  

Taustaa Vesitorninmäen suunnittelusta

   

 

 


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä