(2) kommenttia

Senioreille luvassa HSL-matkoja -50 % − vaatii käynnin asiointipisteessä, lähimmät ovat Espoossa ja Siuntiossa

HSL:n joukkoliikennematkoja voivat ostaa 70 vuotta täyttäneet matkustajat puoleen hintaan ensi keväästä lähtien. Alennusliput ovat voimassa päivällä ruuhka-aikojen ulkopuolella.

HSL uudistaa joukkoliikenteen maksuvyöhykkeet ja liput. Samalla lippuvalikoimaan tulee 70 vuotta täyttäneille uusi alennuslippu, jolla voi matkustaa klo 9–14 alkavilla matkoilla joka päivä. Alennus lasketaan aikuisten lipun hinnasta.

Voidakseen ostaa alennushintaisia arvo- ja lisävyöhykelippuja 70 vuotta täyttäneiden pitää käydä henkilökohtaisesti palvelupisteessä päivittämässä HSL-korttinsa.

Henkilökohtaisen HSL-kortin asiakasryhmän voi päivittää missä tahansa palvelupisteessä. Kirkkonummella ei palvelupistettä ole, vaan käynti pitää tehdä esimeriksi Espoossa.

Kortin päivitys onnistuu HSL:n Rautatientorin, Itäkeskuksen ja Pasilan palvelupisteissä, Espoon, Vantaan ja Keravan asiointipisteissä sekä Kauniaisten, Tuusulan, Sipoon ja Siuntion palvelupisteissä.

HSL aloittaa asiakasryhmän päivitykset jo nyt, jotta asiakkailla on aikaa asioida palvelupisteessä itselleen parhaiten sopivana ajankohtana. Kortin päivittäminen on maksutonta.

Alennushintaiset liput tulevat myyntiin samana päivänä, kun uudet vyöhykkeet otetaan käyttöön.

Uudistuksen päivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta pyrkimyksenä on siirtyä uusiin vyöhykkeisiin ensi kevään aikana.

Vyöhykeuudistus vaatii myös, että kaikki vanhat HSL-kortit vaihdetaan uusiin. Vaihdon voi tehdä kaikissa lipunmyyntipisteissä kuten R-kioskeilla.

Vaihto-operaatio on ollut käynnissä jo viime vuoden lopulta. Kortinvaihto ensi kevääseen saakka on maksuton.

> HSL:n matkakortit on vaihdettava, miljoonan kortin vaihtourakka alkoi − myös korvaava sovellus löytyy (Viisykkönen 23.10.)

> Kirkkonummella bussi -ja junakyyti kallistuu selvästi − HSL:n matkustajille uudet kortit ja hinnat (Viisykkönen 30.10.)

> Lue: Kirkkonummen bussilinjastoon tulee muutoksia 4.3. 

(2) kommenttia

Kommentit (2)

Kuinka VOI olla mahdollista. Nykyteknologian aikaan että yli 70 v. Ihmisiä hyppyytetään päivittämässä lippujaan muualla kuin Kirkkonummen keskustassa? Kaikki muukin onnistuu palvelupisteessä esim. R-kioskit. Voiko HSL selvittää mikä on se ylipääsemätön ongelma joka estää vanhuksia hoitamasta asiaa kotipaikkakunnallaan?
V
Milloin asiointipiste saadaan Kirkkonummelle? Tästä on tehty kuntalaisaloite neljä-viisi vuotta sitten. Mihin se on hautautunut? Eivätkö päättäjät käytä itse julkisia, kun eivät saa asiointipistettä järjestettyä kirkkonummelaisia palvelemaan?
Ihme ja kumma

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx