(21) kommenttia

Selänne: Jos K-nummella hankalaa – akatemia voi mennä muualle

Teemu Selänne ja Roman Rotenberg haluaisivat Långvikiin jäähallin.

Teemu Selänne haluaa perustaa Långvikiin jääkiekkoakatemian, jolle rakennettaisiin kahden kentän jäähalli. Halli olisi osa hotellin toimintaa.

Selänne ja Långvikin omistajayhtiön toimitusjohtaja Roman Rotenberg kertoivat maanantai-iltana tiedotustilaisuudessa yhteisestä hankkeestaan.

Jäähalli-monitoimihalli olisi tarkoitus rakentaa aivan Långvikin hotellin viereen nykyiselle parkkipaikalle. Halli olisi kahdeksikon muotoinen eli se muistuttaa Selänteen pelinumerosta. Halli olisi tarkoitettu vain valmentamiseen ja harjoitteluun.

Selänne kertoi, että jäähalliluonnokset ovat hänen ja vaimo Sirpan käsialaa. – Suunnittelussa on käytetty kaikkea sitä kokemusta, mitä minulla on erittäin suuresta määrästä jäähalleja pelaajauran varrelta. Vaimo on ollut mukana miettimässä vuosien kokemuksen perusteella sitä, millainen halli pitäisi olla jääkiekkojunnujen ja heidän vanhempiensa näkökulmasta.

Hallisuunnitelmat tarvitsevat Långvikiin uuden asemakaavan, jonka valmistelu on päätetty jo aloittaa. Långvik Capitalin edustajat esittelivät suunnitelmiaan ennen lehdistöinfoa Kirkkonummen valtuutetuille.

Tällaista hallia ei ole muualla

Selänne toivoi, että hallisuunnitelmat menisivät eteenpäin ilman suurta vastustusta ja kuntalaiset ymmärtäisivät miten hienosta asiasta myös kunnan kannalta tässä on kyse.

Selänne korosti kesäkirkkonummelaisena, että hän haluaa jääkiekkoakatemian ja sille tilat erityisesti Kirkkonummelle. Hanke voidaan Selänteen mukaan tehdä muuallakin – vaikkapa ulkomailla – jos hanketta hankaloitetaan. Selänne korosti, että akatemia toimii kansainvälisesti.

Selänne ei ole muuttamassa Kirkkonummelle, hän aikoo jatkossakin asua USA:ssa. Mutta kausiluontoisesti hänen olisi tarkoitus olla aktiivisesti akatemian toiminnassa mukana. Selänne keskittyisi erityisesti nuorten pelaajien valmentamiseen ja lahjakkaimpien pelaajien opastamiseen kansainväliselle uralle.

Selänne kertoi, että Långvikin suunnitelmassa on otettu huomioon kaikki mitä hänen mielestään huipputason jääkiekkovalmennuksessa tarvitaan. Aivan vastaavia paikkoja ei Selänteen mukaan maailmalla ole.

Varuboden Areena ei Selänteen mukaan sovellu tiloiltaan millään muotoa hänen kaavailemaansa toimintaan.

Långvik Capitalin toimitusjohtaja Roman Rotenberg kertoi, että jäähallia käyttäisivät myös Helsingissä vierailevat KHL-liigan joukkueet. Pelaajat voisivat majoittua hotellissa, siksi yhtiö haluaa hotelliin satakunta huonetta lisää.

Hallin hinnasta ei saatu tietoa. Hinta tarkentuu, kun huonetilaohjelma ja muut suunnitelmat etenevät. Rotenberg sanoi, että kysymys on kuitenkin miljoonista.

Hankeen puuhamiehet toivoisivat, että halli olisi pystyssä jo joskus kolmen vuoden kuluttua. Toiveissa olisi, että asemakaava olisi valmis ensi vuonna. Rakentaminen kestää puolestatoista vuodesta kahteen vuoteen.

Itse rakennusprojektia vetää Ultivista Oy, jossa Teemu Selänne on osakkaana. Sama yhtiön on myös Espoon Westendin hotellihankkeen takana.

Tiedotustilaisuudessa Selänne ei vielä kertonut, aikooko hän pelata Jokereissa. Mietintä on vielä kesken.


(21) kommenttia
Kommentit (21)

Kommentit (21)

la6pvE <a href="http://zhyyxfkcchhi.com/">zhyyxfkcchhi</a>, [url=http://vhqeedvsdlxl.com/]vhqeedvsdlxl[/url], [link=http://oulqthfrviaw.com/]oulqthfrviaw[/link], http://bkpuqpkklxtc.com/
dlhsdfer
Vähän on käskevä äänensävy Teukalla. Uhkaileekin vielä. Menköön muualle, meillähän on jo jäähalli.
Joppe Joutomies
Parasta oli kunnanjohtaja Aarnion kommentti rakennusaikatauluun; "Onhan se mahdollista, mutta se olisi kyllä Kirkkonummen ennätys."

No varmasti oli todellinen MAAILMAN ENNÄTYS jos valittajien kirkkonummella saataisiin jotain päätettyä ja rakennettua alta kolmen vuoden.
Jussi Pesola
Ei Teemun halli mitään kaavamuutosta tai rakennuslupaa tarvitse kunhan sijoittaa seinärakenteisiin muutaman kuljetuskontin. Kylmälän haja-asutusalueellakin on jo vuosia toiminut rakennuslautakunnan siunaama konttihalli. Ei ehkä ihan yhtä suuri, mutta reilun omakotitontin kokoinen kuitenkin.

Konsernijaostosta voi kysellä tarkempia rakennusohjeita, sieltä löytyy alan erikoisosaamista.
Vinkki viitonen
Ehdottomasti muualle Vaik jenkkeihin sinnehän Selänne verotkin maksaa. toimii pulvaanina omalle firmalleen mut loppujen lopuks kulut Kirkkonummelaisille
jore
Kaiku vastaa: "akatemia voi mennä muualle". Te verotuloista, kunnalle tulevasta rahasta yms. puhuvat: olette kyllä kauhean naiiveja. Eihän Långvikin hotelli nytkään tuota kunnalle pennin latia. Yhtiö on (tarkoituksella) tappiollinen vuodesta toiseen eikä maksa yhteisöveroa ja työntekijät ovat kirjoilla ihan muualla. Tämä tilanne taatusti jatkuu niin kauan kuin omistuspohja on tämä. "Akatemia" (on muuten röyhkeä nimi mokomalle) tuottaisi kunnalle pelkkiä kuluja: kaavoitus maksaa, kunnallistekniikka maksaa, tieyhteys maksaa jne. jne. Eihän tästä olisi iloa kuin hölmöimmille lätkähaihattelijoille siihen asti, että tekin huomaatte, ettei siitä takkia tullutkaan, tulikin housuun.
Kärpäslätkäakateemikko
Hallihanke olisi todella hieno, älkää ihmiset vastustako turhaan. Kirkkonummi maailman kartalle junnukiekkoilussa, olisi täälläkin jotakin muuta mistä kirkkonummi tiedettäisiin kuin upinniemen varuskunta tai porkkalanniemi.
alapo
Joillakin iskee käsijarru heti päälle. Vastustetaan vastamisen ilosta. Jos hetken miettii: näitähän tyyppejähän on jokainen taloyhtiö täynnä. Ja jos kriittinen raja ylittyy, mikään projekti ei etene, koska vahditaan sitä omaa muutaman neliömetrin palstaa. Jos omaan pihaan ei mitään istuteta, niin ei sitten muidenkaan pihaan. Tämän kaltainen elämän asenne on todella haitaksi meille suomalaisille.

Tämän kaltainen Investointi voi tuoda pitkällä tähtäimellä hyötyjä - esim perheitä, jotka panostavat jääkiekkoon, muuttavat Kirkkonummelle. Tottakai investointi voi sisältää riskejä, kaikki ei ehkä kotiudu heti euroina, mutta ei sitä kyllä mitään saakaan, jos ei mitään tee. (pätee esim Loton pelaamisessa). Laitetaan laiva seilaamaan, niin katsotaan mitä sieltä tulee. Rohkeasti vain!
roy bean
Voi, voi, kuinka kirkkonummelaisia taas viedään kun pässiä narusta! Kuka oikeasti uskoo tähän "akatemiaan"? Voi olla, että se kantaa Selänteen nimeä ja rakennus saa julkisuutta muodostaan ja suunnittelijoistaan, mutta toiminnan järjestää kyllä ihan joku muu. Ken tietää kuinka kauan tämä "akatemia"-toiminta jatkuu... Mielestäni tämä on hieno myyntipuhe ja mainoskikka hotellilta saada haluamansa halli Kirkkonummelle. Tosiasia on se, että se voi työllistää pari henkilöä, jmutta verorahoja se ei kuntaan tuo senttiäkään.
Kolikon kääntöpuoli
Kannatan: muualle!
tärkeimmät asiat a
Voi Luoja, kuinka hieno hanke kunnalle olisi. Rahaa, näkyvyyttä ja toimintaa monellekin lähikunnalle. Halleja tuhansille junnuille harjoitteluun. Työpaikkoja kymmenille tänne syrjäseuduille :) Vau...nyt tuulta purjeisiin projektia kannattamaan!!! Olen mykistynyt hankkeen ihanuudesta omalle asuinkunnalleni :) Rakas kunnanjohtajamme....tee jotakin projektin eteen....äläkä vain nauti virkahyödyistä!!
Långvikilainen, kirkkonummelainen
Huippu-urheilun näkökulmasta katsottuna loistojuttu! Kirkkonummi kartalle, yes!
Sportti
Vieköön hallinsa ulkomaille niin ei meille jää paskoja siivottavaksi. Katsokaa miten Hjalliksen hallin kanssa kävi. Voisivat viedä vaikka viroon. Teemu sen enemää kuin Rotenberg eivät maksa veroja suomeen, vaan käyttävät meitä van de mina pelinappulona. Pois tällaiset keinottelijat Suomesta.
Kirkkonummelainen argh!
Mitä verotuloja, yhteistövero tulee maksuun vain verotettavasta tulosta, kun tulos tehtaillaan nollaan, ei veroja tule maksuun
verotuloharha
Muualle.
Anonyymi
Eipä vastustajia haluta Siuntioonkaan. Menköön Lohjalle. ;)
Anonyymi
Hölmöä, olisi tällaista hanketta vastustaa. Luulisi verotulojen kelpaavan.
Kummallista, että Suomessa ei ole F1 rataa, vaikka meiltä lähtee maailmalle huippukuljettajia. Selänteen innoittamana myös tällainen olisi piristysruiske Suomelle!
Pallas Athene
Tällä hankkeella varmistetaan, että KHL:n majoittumisesta ja harjoittelusta tuomat tulot menevät varmasti Suomen verottajan ulottumattomiin.
Anonyymi
Minä kehtaan vastustaa! Järkyttävää että iso raha menee kaavoituksessa muiden tärkeiden kaavojen ohi ryminällä. Jäitä hattuun päättäjille!
Anonyymi
Jos Suomessa kenelläkään on minkäänlaista suoraselkäisyyttä, niin näiden veljesten kanssa kukaan ei tässä maailman tilanteessa lähde yhteistyöhön! Koittakaa nyt jääkiekkohöyrypäätkin ymmärtää, että Rotenbergit ovat EU-pakotelistojen kärjessä!
Anonyymi
Jos joku kehtaa tätä vastustaa tai hankaloittaa niin voitaneen pakkopassittaa Siuntion puolelle :-)
8 forever

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä