(0) kommenttia

Sarvvikin kadut rakennetaan valmiiksi

Ukonkellontie on yksi Sarvvikin uusista kaduista ja teistä. Rakennustyö on aloitettu muutama päivä sitten.

Moottoritien varrella sijaitsevan Sarvvikin uuden asuinalueen kunnallistekniikka saadaan valmiiksi ensi vuonna. Alueelle tulee yli 10 uutta katua ja tietä.

Espoon rajalle ulottuva Sarvvik rakentuu kahdessa osassa. Espoon lahden rannalla aloitettiin ensimmäisen asuinkohteen rakennustyöt viime syksynä.

Sarvvikin toisen puoliskon kortteleiden kunnallistekniset työt on puolestaan aloitettu muutama päivä sitten. Uusia kortteleita valmistuu nyt 51:n ja golf-kentän väliselle alueelle.

Loput katu-,vesi-ja viemärityöt Sarvvikissa saadaan valmiiksi ensi vuoden loppuun mennessä. Tämän jälkeen koko uusi Sarvvikin asuinalue on valmiina talonrakennustöihin.

Sarvvikin rakentuminen on ollut hitaanpuolesta. Alueen kaava valmistui jo vuonna 2005 ja ensimmäistä taloa päästiin tekemään vuonna 2013.

Uusia asukkaita 2 000

Sarvvikissa suurimman osan rakennusoikeudesta omistaa Sato, joka on perinteisesti ollut vuokra-asuntojen tuottaja. Sarvvikissa vuokra-asuntojen osuu jää kuitenkin alle puoleen.  Uusia asukkaita Sarvvikiin on tulossa 10 – 15 vuoden sisällä noin 2 000. Alueelle nousee myös kerrostaloja.

Kirkkonummen kunnalla on alueen maanomistajien kanssa sopimus kunnallistekniikan rakentamisesta, jonka kustannuksiin maanomistajat osallistuvat. Kunta on luvannut rakentaa alueelle myös koulun ja päiväkodin.

Nyt aloitetun kunnallisteknisen urakan toteuttaa Maanrakennus Ralf Ajalin Oy. Urakan hinta on noin 2,8 miljoonaa euroa.

Sarvvikiin tulee seuraavan nimisiä uusia katuja ja teitä: Heinäkedontie ja –aukio, Finnbyntie, Niittyrinne ja Niittyrinteenaukio, Metsätähdentie ja –aukio, Metsätähdenkuja, Metsäniitynkuja, Metsätähdenpolku, Sinikellontie, Ukonkellontie, Harakankellonkuja, Ukonkellonkuja, ja Sarvvikinraitti.

Arkisto (16.10.) Nimisäätöä: Sarfvik on Sarvvik - Tolsa Korkullaksi


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx