(10) kommenttia

S-ryhmä avaa myymälöitä Espooseen – jo neljäs Prisma rakenteilla, uusi Alepa Kauklahteen

Espoon Nöykkiöön avautuu uusi S-market ensi talvena. (havainnekuva: HOK-Elanto)

Osuusliike HOK-Elanto laajentaa vauhdilla toimintaansa Espoossa. Uusia myymälöitä avautuu kahdessa vuodessa viisi.

Kauklahteen on rakenteilla uusi Alepa, joka valmistuu ensi jouluun mennessä. HOK-Elannolla ei ole nyt myymälää Kauklahdessa, kun taas Keskolla on kaksi.

Kauklahden Alepa rakennetaan Kauklahdessa Elannon entisen myymälän paikalle.

Etelä-Espooseen on tulossa varsinainen Prisma-keskittymä, kun ensi vuoden aikana uusi Prisma valmistuu Kauppakeskus Lippulaivaan Espoonlahden tulevan metroaseman yhteyteen.

Prismat toimivat jo Olarissa ja lähistöllä Länsiväylän toisella puolella Isossa Omenassa. Myös Leppävaaran Sellossa on Prisma.

Espoonlahden Lippulaivaan tulee noin 100 uutta myymälää ja muita palveluita, kuten aluekirjasto.

Lippulaivan alle rakentuu metroaseman lisäksi myös uusi bussiterminaali, johon ajetaan bussien syöttöliikennelinjoja Etelä-Espoosta ja todennäköisesti myös Kirkkonummelta.

Kirkkonummen bussilinjojen päätepysäkkiratkaisu on kuitenkin vielä auki. Vaihtoehtona on nykyinen järjestelmä, jolloin Kirkkonummen bussien terminaali on Isossa Omenassa Matinkylässä.

> Uusi vaihtoehto nostettu esille Kirkkonummen bussien päätepysäkiksi, kun metron jatke valmistuu Kivenlahteen (Viisykkönen 25.11.)

Kaupallisten palvelujen voimakas lisääntyminen erityisesti Etelä-Espoossa aiheuttaa suuria haasteita Kirkkonummen palveluille.

Tästä on esimerkkinä neljän vaateliikkeen lopettaminen vuoden sisällä Kirkkonummen keskustassa. (Viisykkönen 15.1.)

HOK-Elannon muut kauppahankkeet Espoossa ovat Alepat Matinkylään ja Jupperiin sekä S-market Nöykkiöön.

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Hei vain kauppiaat Siuntioon joku kauppa missä tilaa ja valinnanvaraa enemmän vaatteita ym. käyttötavaraa olisi mahtavaa ei aina tarttis mennä Lohjalle tai Kirkkonummelle ja tarjouksia nyt ei ole mitään
Fakta
Fakta meitä on monta Siuntiolaista jotka toivotaan uutta kauppaa jossa enemmän tilaa ja valikoimaa ja tietty tarjouksia asukasluku ei riitä mutta joku muu sitten kuin Lidl onhan täällä S-marketti mutta hirmu pienet valikoimat henkilökunta ihan ok mutta korona-aikana tuo ostajamäärä liian suuri tartunnat leviää on jo nyt levinnyt
Ei valittaja
Espoo-fanit voivatkin mennä sinne Espooseen, hei hei.
Siis jos eivät ole jo siellä...
Taitavat "Espoo-fanit" huhuilla vain maksukykyisiä kimppaan?
Vihdoin: miten Varubodenin vedenlaatu vaikuttaa Elantoon? Ei se Alepa tule Varubodenin paikalle.
Minä
Siuntioonkin uusi kauppa K-market tms. Kuitenkin jotain kilpailua tahdottaisiin joten tervetuloa täällä olisi jollekin kaupalle jossa halvempia hintoja ja tilaa enemmän
Fakta
Ralle näinhän siinä näyttää käyneen. Yrityksiä lähtee ja keskusta kuihtuu. Kunta pumppaa samaan aikaan velkarahaa ja yrittää elvytttää nykyistä keskustaa epätoivoisesti. Taisi tuo Kirkkonummen nykyinen keskusta tai päätös siitä olla olemassa jo ennen Isoa Omenaa. Luonnollinen taloudellinen, toiminnallinen ja väestöllinen kasvu tulee Espoon suunnasta ei esim. Kirkkonummelta tai Inkoosta.
Palle
Ei auta kirkkonummelaisia yhtää
Kirkkonummelainen neljäkymmentä vuott
X, eli Kirkkonummen kivikirkko rakennettu aikoinaan väärään paikkaan. Ois pitänyt rakentaa silloin lähemmäs Isoa Omenaa. Mikä moka!
Ralle
Juurikin näin. Tässä alkaa pikku hiljaa Kirkkonummen päättäjillekin ehkä valjeta se, että nykyinen Kirkkonummen keskusta on talousmaantieteellisestä ja kaupallisesta näkökulmasta väärässä paikassa. Pahimmillaan nykyiset suuret velkarahalla kuolleeseen keskustaan tehtävät investoinnit voivat olla tulevaisuudessa lähtölaukaus pakkoliitokseen Espoon kanssa. Nykyinen keskusta on aikanaan päättäjien tekemä megatason virhearvio. Sundbergin, Masalan ja Sarfvikin vetovoimaan artikkelissa kerrotut asiat tulevat vaikuttamaan positiivisesti.
X
Asuin Varubodenin talossa Kauklahdessa vuonna 1976 ja valitin kun juomavesi oli hunomakuinen. He kertoivat että kohta tulee uusi kauppa joten älä huoli. Eihän mennyt kun 45 vuotta kun tuli se kauppa.
Vihdoin.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx