(0) kommenttia

Sähkökaapelia taajamissa maahan 400 km – urakka alkoi ja Kirkkonummi on vuorossa ensi vuonna

Caruna on aloittanut ilmasähköjohtojen vaihtamisen maakaapeleihin myös taajamissa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueella. (kuva: Caruna)

Sähkönjakelija Caruna siirtyy uudistamaan sähköverkkoa myös taajamissa, joissa ilmajohtoja siirretään maahan. Haja-asutusaluilla työtä on jatkunut jo vuosia.

Hankkeen aikana saadaan neljässä vuodessa kaikki Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten asemakaava-alueiden sähkönjakelu säänkestäväksi. Sähköasiakkaita urakan piirissä on lähes 50 000.  

Urakka alkoi tällä viikolla Espoon Gobbackassa. Kirkkonummella työt aloitetaan ensi vuonna, ja muun muassa Veikkolan taajama-alueen suunnittelutyöt ovat parhaillaan käynnissä.

− Neljän seuraavan vuoden aikana vaihdetaan 400 kilometriä ilmajohtoa maan alla kulkevaan säävarmaan kaapeliin. Hanke käsittää yhteensä noin 40 erillistä projektia ja lukuisia työmaa-alueita, Carunan hankepäällikkö Jere Mättö kertoo.

Verkonparannushankkeen kumppaneiksi haettiin Carunan mukaan aktiivisesti mukaan myös kuntia, jotka uusivat katuvaloverkostoaan sekä valokuituverkkoa rakentavia teleoperaattoreita.

Kauniaisissa ja Espoon Kalajärvellä on saatu jo sovittua yhteistyöstä.

− Maakaapelointitöiden yhteydessä tavoitteemme on saada kunkin alueen kaapelointityöt kuntoon yhdessä kuntien ja teleoperaattoreiden kanssa. Asiakkaidemme kannalta tämä tarkoittaa aiempaa vähemmän rakentamisesta aiheutunutta häiriötä, koska se oma lähikatu avataan vain kerran, Mättö toteaa.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä