(1) kommentti

Säätiö haluaa loputkin Volsin kartanon rakennuksista

Uusi vuokra-alue on rajattu mustalla viivalla.

Volsin kartanon kunnostanut Säästöpankkisäätiö haluaisi laajentaa kartanoaluettaan ja olisi valmis ostamaan pihapiirissä olevat kunnan omistamat rakennukset kuten ison vanhan navetan.

Kunta myi rappiolle joutuneen kartanon paikalliselle säätiölle 45 000 eurolla vuonna 2008 ehdolla, että kartano entisöidään ja kunnostetaan.  Sen säätiö on tehnyt noin 1,8 miljoonalla eurolla ja Vols on nyt juhla-ja kulttuurikäytössä. Säätiö käyttää karatnosta ruotsinkielistä nimeä Wohls Gård.

Säästöpankkisäätiö on ilmoittanut, että Volsin kartanon toiminnan ja kehittämisen kannalta säätiöllä olisi tarve saada käyttöönsä myös loppuosa kartanon pihapiiriin kuuluvista rakennuksista.

Kysymys olisi vanhasta navetasta, sepän pajasta, talousrakennuksista ja asuinrakennuksesta. Maa-aluetta säätiö vuokraisi 1,7 hehtaaria lisää.

Myytävät rakennukset ovat tällä hetkellä kunnan käytössä varasto- ja työtiloina sekä vuokrattuina asuntoina.

Osa rakennuksista jäisi kunnan hallintaan määräajaksi, jotta rakennuksissa olevalle toiminnalle saadaan järjestettyä korvaavat tilat.

Kunnanjohtaja esittää kunnanhallitukselle (31.3.), että rakennukset myydään Säästöpankkisäätiölle 150 000 eurolla ja maa-alue vuokrataan vajaan 3 000 euron vuosivuokralla.

Volsissa toimii myös kunnan vanhainkoti. Entinen Volsin kansakoulu on kansalaisopiston ja yhdistysten käytössä. Volsin pellot on vuokrattu naapurikylän maanviljelijälle.

> Säätiö kunnostanut Wohlsin kartanoa 1,8 miljoonalla eurolla (Viisykkönen 8.9.15)

LISÄTTY (1.4.): Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan esityksen 

 


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Sanoohan sen järkikin että 150.000 eurolla Kirkkonummella ei saa kuin autotallin tai kurjan kaksion. Tässä ollaan myymässä käytössä olevia asuntoja ja rakennuksia
Mikä ihmeen tarkoitus kunnalla on lahjoittaa Kirkkonummelaisten veronmaksajien maksamia
wohls asuntoja/rakennuksia "lahjana" pääasiassa ruotsinkielisten pappojen hallitsemalla säätiölle.

Ei se kunnan raha näin lisäänny, että verotetaan kuntalaisia ja sitten luovutetaan ilmaiseksi Kirkkonummen veronmaksajien omistamia kiinteistöjä. Nyt seis tämä homma. Jos myydään niin pitää myydä oikeilla hinnoilla eikä lahjoittaa ? Mikä ihmeen tarkoitus kunnalla on suosia yhtä säätiötä ?
voi taivas

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä