(0) kommenttia

Ryntäys terveyskeskukseen- rokote loppui

Influenssarokotetta saa terveyskeskuksesta kunhan varaa ajan ja kuluu ryhmään, joille rokotetta annetaan ilmaiseksi.

Sikainfluenssaan menehtyneet potilaat ovat aiheuttaneet ruuhkan rokotukseen myös Kirkkonummella. Rokote pääsi jo loppumaan.

Uutiset sikainfluenssauhreista on saanut ihmiset sankoin joukoin hakemaan rokotteita. Osastonhoitaja Kati Aronen Kirkkonummen terveyskeskuksesta kertoo, että torstaina potilastoimistossa oli tuplaten asiakkaita normaalipäivään verrattuna.

Kova kysyntä tuli yllätyksenä. Alle 65-vuotiaille tarkoitettu influenssarokote loppui Aronen mukaan Kirkkonummelta, mutta sitä oli luvassa lisää vielä perjantain aikana. Tällä kertaa influenssarokotetta on kahta lajia: yli ja alle 65-vuotiaille. Vanhemmille ihmisille tarkoitettu rokote on Kirkkonummella riittänyt.

- Ensi viikolla rokotukset jatkuvat normaalisti. Mutta vain ajanvarauksella ja ennakkoon ilmoitetuille ryhmille, Aronen sanoo. Rokotuksia voi saada kaikilla Kirkkonummen kolmella terveysasemalla. 

Tänä talvena influenssarokotteita on ollut aikaisempaa hankalampi saada. Esimerkiksi apteekeissa niitä on ollut tarjolla hyvin rajoitetusti.

Kirkkonummen terveyskeskuksessa järjestettiin rokotuskampanja marras-joulukuun vaihteessa. – Olisi hyvä, että ihmiset ottaisivat rokotteet silloin kuin niitä yritetään tarjota. Toivottavasti tänä vuonna marraskuussa taas asian tulee mieleen, Aronen toivoo.

Tästä voit tarkistaa oletko oikeutettu maksuttomaan rokotukseen

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä