(4) kommenttia

Ruokakauppa sujui pandemiasta huolimatta hyvin – VBO kasvatti marketmyyntiä lähes 10 prosenttia

S-market Masala avattiin viime syksynä. Uusi kauppa oli VBO:lle noin 5 miljoonan euron investointi.

Ruuan myyntiin keskittyvä vähittäiskauppa on selvinnyt koronavuodesta pääosin hyvin. Ihmiset ovat olleet kotosalla ja tehneet ruokaostoksia kaupoissa aiempaa enemmän.

Osuuskauppa Varuboden-Osla pystyi kasvattamaan viime vuonna kokonaismyyntiään 3,4 prosenttia. Myynti oli 444 miljoonaa euroa. Myös operatiivinen tulos parani edellisvuodesta 7,8 miljoonaan euroon.  

Osuuskauppa toimii Länsi- ja Itä-Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla ja sen kotipaikka on historiallisista syistä Kirkkonummi ja pääkonttori on Vantaalla. Työntekijöitä on noin 880.

VBO:lla toimii aika vähän ravintola-alalla toisin kuin esimeriksi HOK-Elanto. Ravintolat ovat kärsineet koronasta toimialoista miltei eniten.

Vaikka osa toimialoista kärsi pandemiasta, marketkaupan kasvanut myynti piti osuuskaupan tuloksellisena. Marketeissa myynti kasvoi lähes 10 prosenttia.

VBO:ssa vältyttiin viime vuonna myös lomautuksilta, kun työntekijöitä voitiin siirtää toisiin tehtäviin.

Ruoan verkkokaupan kysyntä on kasvanut huomattavasti koronapandemian aikana ja palveluja lisätään. Noutopiste toimii muun muassa Kirkkonummen Prismassa.

Varuboden Sale Graniin Kauniaisissa tulee ruoan verkkokaupan noutopiste, itse keräily tehdään Kirkkonummella Prismassa.

VBO investoi koko toimialueellaan viime vuonna noin 16,7 miljoonaa euroa. Yksi merkittävä investointi oli uusi Masalan S-market.

Koko S-ryhmä on laajentanut uusiutuvan energian käyttöä. Tänä vuonna muun muassa Kirkkonummen Prisman katolle asennetaan aurinkopaneeleita.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Kyllähän tuolta tulee haettua makkarat, pihvilihat ja kasvikset grilliin....
Olli H.
Herppu.
Eikö Lidl ole juuri lähikauppa ? Itse käymme City Marketissa koska siellä on meille sopivaa ruokaa. VBO kaupat kierrämme kaukaa.
Näin meillä.
Kyllä minä tykkään asioida näissä meidän lähi pikkukaupoissa mielluummin kuin isoissa marketeissa tai jossain liiddelissä.
Herppu
Hyvä, VBO on yksi Kirkkonummen suurimmista veronmaksajista, joten kaikki hyödymme menestyksestä.
Asiakkaanne

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä