(5) kommenttia

Runkovesiputki meni poikki − laajoilla alueilla loppui vedentulo

Aluksi vedenjakelu oli poikki varsin isolla alueella. (punaisella merkitty)

Kirkkonummella 51:n eteläpuolisilla alueilla oli sunnuntai-iltana laajoilla alueilla vesikatkos, kun runkovesiputki meni poikki.

Pelastuslaitos tiedotti kello 21:n aikoihin, että Kantvikin, Kolsarin ja Bron alueilla on pitkäkestoinen vedensyttöhäiriö.

Vajaan tunnin kuluttua kerrottiin, että vuoto on eristetty ja Kummihovin päässä olevat talot ovat vielä ilman vettä, mutta muualle Kirkkonummelle tulee vettä normaalisti. Myöhään illalla enää kolme kerrostaloa oli ilman vettä.

Runkoputken katkeamisen syystä ei ollut vielä illalla tietoa.

Häiriöalueen vedenjakelussa tehtiin muutoksia hiljakkoin. Kirkkonummen Vesi valmistautuu keskustan vesitornin purkuun muuttamalla vedentoimitusalueita.

Bron, Kolsarin ja Pranglintien alueet yhdistettiin Kantvikin painepiiriin.

Muutoksen vuoksi veden ominaismaun voi havaita muuttuvan, mutta talousvesi on laadultaan hyvää ja sitä voi käyttää turvallisesti, vesilaitos tiedotti pari viikkoa sitten.

(5) kommenttia

Kommentit (5)

Kuulehan "Rahalla saa..." Kirkkonummi on takapajula mitä kunnallistekniikkaan haja-asutusalueilla koko maan mittakaavassa tulee. Liittyykö parenteesin aikaan vai mihin? Miksi Kirkkonummen haja-asutusalueella asuvien pitäisi olla huonommassa asemassa kuin muualla Suomessa? Monia vesiosuuskuntia on Kirkkonummella rakennettu, mutta se vaatii mittaamattoman määrän työtä yksityisiltä ihmisiltä lähteä ajamaan asiaa. Kunta ei sitä tee. Kustannukset loppuviimeksi ovat suht kohtuulliset per talous, siitä ei ole kyse.
Fiksua on taas
"Mitä väliä on jos vesi on poikki, sehän on vain pieni osa kuntalaisilta pois. Suurin osa joutuu käyttämään oma kaivo kun kunta ei saa kunnallistekniikka lisätty."

Kunnallistekniikka on nimenomaan siellä, missä on suurin osa väestä tiheästi asutettuna. Muutaman asukkaan harvaan asutut alueet saakin olla oman kaivon varassa, koska kunnallistekniikka olisi liian kallista rakentaa per metri per maksaja. Toki sinä kunnallistekniikan saat mihin tahansa, kunhan olet siitä valmis maksamaan todellisten kustannusten mukaan. Voi olla ettei muutama sata tonnia riitä.
rahalla saa, ei koske köyhiä
Tällaisia ikäviä putkirikkoja vaan sattuu aina sillontällöin , onneksi katkokset jäävät varsin lyhyiksi:)
pasi kuikka
Mitä väliä on jos vesi on poikki, sehän on vain pieni osa kuntalaisilta pois. Suurin osa joutuu käyttämään oma kaivo kun kunta ei saa kunnallistekniikka lisätty.
Kalkki ja rautaa juodaan.
Kunnan touhut kokeneena voi ennustaa että vesiongelmat jatkuvat niin pitkään kun se uusi vesitorni tai -allas on valmis, sisäänajettu ja täyteen toimintakuntoon saatu.
muutaman vuoden jatkokertomus

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx