(4) kommenttia

Rukouksetkin on mitattu sekuntikellolla etukäteen – Kirkkonummen kirkosta kaksi tuntia suoraa tv-lähetystä jouluaamuna

Pyhän Mikaelin kirkosta televisioidaan kaksi jumalanpalvelusta jouluaamuna.

Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko muuntuu tv-studioksi joulupäivän aamuna. Kirkosta televisioidaan kaksi jumalanpalvelusta peräkkäin.

Tv-jumalanpalveluksista on sovittu alkuvuodesta ja vastuutiimit ovat suunnitelleet lähetyksiä syksystä lähtien. Toinen jumalanpalveluksista on ruotsiksi ja toinen suomeksi.

Jumalanpalvelukset on pitänyt suunnitella erityisen tarkasti. Lähetysaika on tasan tunti ja ohjaajan pitää tietää täsmälleen mitä jumalanpalveluksessa seuraavaksi tapahtuu.

Jumalanpalvelusten vastuuhenkilöiden ovat mitanneet sekunnin tarkasti kaikkien virsien, laulujen ja luettavien tekstien kestot.

– Prosessi on ollut hämmästyttävän pitkä ja työläs. Vaikka yritimme ennakoida mitä tuleman pitää, oli viisinkertainen työmäärä normi joulujumalanpalvelukseen verrattuna silti aika iso yllätys, toteaa kanttori Ilona Nyman Kotimaa Pro -nettijulkaisussa.

Tv-jumalanpalveluksia lähetään 32:na sunnuntaina vuodessa eri puolilta Suomea. Lähetykset tuottaa Yle yhdessä Kirkon tiedotuskeskuksen kanssa.

Yle lähettää myös ortodoksisten, katolisten ja vapaiden kristillisten uskonyhteisöjen jumalanpalveluksia. Esimerkiksi toisena joulupäivänä on TV:ssä joululiturgia Tampereen ortodoksisesta kirkosta.

Joulupäivän aamuna ensimmäinen jumalanpalvelus lähetetään Kirkkonummelta kello 8 TV Femmalla ja suomenkielinen jumalanpalvelus kello 10 TV 1:llä.

Kello 8:n jumalanpelveluksessa on liturgi Lars-Henrik Höglund ja saarnan pitää Linus Stråhlman.

Lisäksi esiintyvät Susann Joki, Pasi Saarelma ja Mikaelkören.

Kello 10:ltä alkaa suomenkielinen jumalanpalvelus. Saarna ja liturgi kappalainen Tuula Peura. Kanttori ja kuoronjohtaja Ilona Nyman. Urkuri Mari Sirén
Laulu- ja soitinyhtye Verso perheineen esiintyy.

Tv-jumalanpalveluksiin on luonnollisesti kaikilla vapaa pääsyy. Kirkkokansan toivotaan olevan ajoissa paikalla.

 

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Joulupäivän aamun jumalanpalvelus on kuvattu aina kerran vuosikymmenessä Kirkkonummella. Tuntuu taas, että tämä joillekin täysin uusia asia.
BEng
Toivottavasti kirkon kauniit kattokruunut nyt tätä tilaisuutta varten pyyhitään pölystä. Ei ole aiempina jouluina kovin kiillellyt.
Anonyymi
Toivottavasti ei kovin viihteellisesti.
Anonyymi
Ihanaa, monet pääsevät nyt mukaan joulutunnelmaan ihan oikeesti...tai sit vaan viihteellisesti?
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä