(2) kommenttia

Rotevat motoristit päräyttivät koulun pihalle ja oppilaat hurrasivat – viestinä oli jyrkkä "ei" koulukiusaamiselle

Motoristit vierailivat Gesterbyn koululla. Ari Santaharju (oik.) on käynyt vuosia puhumassa kouluissa koulukiusaamisen vastustamisesta.

Gesterbyn alakoulun oppilailla oli torstaina odotettu päivä aika ankeiden koronavuosien jälkeen. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua.

Koulun pihalle kaarsi jonossa runsaat 20 moottoripyörää ja nahkapukuista motoristia.

Asialla oli yhdistys, joka tempauksillaan ottaa kantaa koulukiusaamista vastaan.

Kutsu Gesterbyn koululta oli yhdistykselle lähetetty vuonna 2019, mutta koronan takia tapahtuma onnistui vasta nyt.

− Tämä on tarkkaan ottaen 283. kerta, kun vierailemme koulussa. Kysyntä on kova ja tämän vuoden kalenteri on täynnä, yhdistyksen tiedottaja Marko Saarinen kertoo.

Kaava tapahtumissa on aina sama. Kuka tahansa motoristi voi tulla mukaan. Yhdistyksen Facebook-sivuilla on runsaat 9 000 seuraajaa.

Koulun pihalle ajetaan ryhmässä ja siirrytään isoon saaliin, johon koko koulu kokoontuu.

Aluksi on puhe koulukiusaamisesta, sen jälkeen yllätyksenä taikurin esiintyminen ja pihalla oppilaat voivat tutustua ajoneuvoihin ja motoristeihin, jotka pyrkivät ottamaan puheeksi koulukiusaamisteemaa.

Jokainen motoristit koulukiusaamista vastaan merkeissä koulun pihaan ajettu mootŧoripyörä on merkityksellinen, yhdistys toteaa.

− Betoniraudoittaja ei välttämättä osaa pitää puheita. Kun hän ajaa moottoripyörän koulun pihaan, se on jo kannanotto koulukiusaamista vastaan, yhdistyksen pääpuhuja Ari Santaharju painottaa.

Santaharju on pitkänlinjan nuorisotyöntekijä, joka osaa ottaa yleisönsä. Kontrasti on hyvä: nahkapukuinen ja ehkä vähän pelottavankin näköinen mies puhuu lempeästi ja hauskasti asiaa, muttei saarnaa.

Tapahtumien taustalla on Tampereen seudulla vuonna 2013 syntynyt idea ja myöhemmin yhdistykseksi järjestäytynyt Motoristit Koulukiusaamista Vastaan ry.

Haluamme kouluvierailuillamme kertoa oppilaille, että motoristit eivät hyväksy kiusaamista ja samalla haluamme osoittaa kiusatuiksi joutuneille tukemme ja näyttää, ettei heitä ole unohdettu tai jätetty ongelmien kanssa yksin, yhdistys kertoo periaatteistaan.

Viitisen vuotta sitten samanlainen tilaisuus järjestettiin Veikkolan koululla.

> Motoristit kaarsivat Veikkolan koululle – ”Me ei muuten tykätä kun toisia kiusataan” (Viisykkönen 1.9.2016)

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Kiitos tapahtuman aloitteesta ja maksujen kuittaamisesta Gesterbyn koti- ja kouluyhdistykselle - hieno homma, lisää tällaista! :)
Kiitos myös tapahtuman järjestäjille
Toivottavasti jotkut ottaisivat kantaa myös päihteettömyyden vuoksi. Myös nuuska ja sähkötupakat myrkkyä aivoille!!
Stop huumeille!!!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä