(13) kommenttia

Rotenberg ja Långvik USA:n pakotelistalle

Långvikin omistaja Roman Rotenberg on joutunut USA:n pakotelistalle.

Långvikin kylpylähotelliyhtiö ja sen omistaja Roman Rotenberg ovat joutuneet Yhdysvaltain pakotelistalle. USA:n ulkoministeriö tiedotti asiasta torstaiyönä Suomen aikaa.

Uudella listalla on muutama henkilö ja yhtiö. Pakotteet ovat osa USA:n painostustoimia Venäjää vastaan Ukrainan sotatoimien ja Krimin valtauksen johdosta.

Roman Rotenberg joutui USA:n mukaan pakotelistalle yhteyksistään isäänsä Boris Rotenbergiin, joka on ollut jo aiemmin USA:n pakotetoimien kohteena.

Myös EU:lla on vastaavanlaiset pakotelistat, mutta Roman Rotenberg ei ole ollut niillä.

Roman Rotenberg on sekä Suomen että Venäjän kansalainen. Hän omistaa kokonaan Långvik Capital –yhtiön, joka puolestaan hallinnoin Långvikin hotellia.

Rotenberg omistaa myös Hartwall Areenaa ja jääkiekkojoukkue Jokereita.

USA:n pakotelistalle joutumisen vaikutuksista esimerkiksi Långvikin toimintaan ei ole tietoa.

Kirkkonummen kunta valmistelee parhaillaan uutta asemakaavaa Långvikin hotellialueelle. Kaava mahdollistaisi laajentaa hotellia ja rakentaa sen viereen monitoimihallin.

Hallihankkeessa on mukana myös Teemu Selänne.

> Soini: USA:n pakotelistalla ei vaikutusta Suomessa


(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Kuntalainen

Nykyinen jäähalli ei todellakaan ole puolityhjillään..
Tule vaikka käymään niin kerron mikä todellinen tilanne niin ei tule väärää tietoa levitettyä..... Terveisin Toni Nilsson
Anonyymi
Miten ylipäätään kukaan voi olla yllättynyt siitä että Roman Rotenberg holdingyhtiöineen joutuu pakotelistoille? Omistusjärjestelyt v. 2014 olivat ilmeisen keinotekoiset (kuka "ostaa" vakavasti vuodesta toiseen tappiollisen yrityksen?) ja toiminnan pyörittäminen on täysin riippuvainen omistajien, myös entisten, järjestämästä rahoituksesta, jonka alkuperää voi vain arvailla.
Ei Suomen valtio voi tehdä Yhdysvaltain asettamille pakotteille yhtään mitään, sensijaan Rotenbergit voivat valita: joko he tukevat Venäjän nykyistä expansiopolitiikkaa, tai sitten eivät. Jos he - kuten otaksuttavaa on- jatkavat kuten ennenkin, on länsimaiden sanktioista turhaa valittaa. Me tavalliset suomalaiset ja kuntalaiset voimme vain todeta että Rotenbergien liiketoimista on syytä pysyä visusti erossa.
Kampela
Putinin kaveri kehtaa vielä syyttää asiasta Suomea: "Olemme olleet koko ajan yhteydessä ulkoministeriöön ja noudattaneet kaikkia ohjeita. Tulee mieleen, missä määrin ministeriö on huolehtinut Suomen kansalaisten ja yritysten eduista."

Tuli mieleen, että missä määrin herra itse on huolehtinut Suomen eduista bisneksissään.
AOK
Ihmettelen hieman Teemu Selänteen toimintaa, että hän antaa nimensä kaikenlaiseen bisnekseen. Eikös Kirkkonummen keskustassa seiso nytkin yksi halli puolityhjillään, josta piti aikoinaan tulla Teemun mukanaolosta Jokereiden yksi harjoitushalleista. Nyt kun katsoo Långvikin Capitalin tilinpäätöstietoja julkisista rekistereistä, niin ei se ihan liikemiehiltä ole mennyt putkeen. Viisi vuotta on tahkottu kuuden miljoonan liikevaihdolla joka vuosi miljoona tappiota. Toivottavasti kunnassa ollaan kuitenkin valveilla, jotta kunta saa omansa pois näistä projekteista.
kuntalainen_
Toivottavasti Kirkkonummella aletaan ymmärtämään, mikä on maailmanpoliittinen tilanne, Suomen asema siinä ja ymmärretään irrottautua tästä typerästä vain jääkiekkoon perustuvasta sekä suuren rahan sokaisemasta Långvik-hankkeesta. On ollut jo alunperin typerää, että tuon Långvikin alueen, lähellä Suomen tärkeintä merivoimien tukikohtaa, on annettu päätyä Venäläisten omistukseen! Nyt sitten suomalaiskansalliseen tapaan ihmetellään, kun on jo housussa. Olisi nyt jo aika ymmärtää, että nämä pakotteet ovat arkitodellisuutta, jotka siis liittyvät Venäjän toimiin Ukrainassa ja Malesialaiskoneen alasampumiseen. Tässä katsannossa pitäisi Kirkkonummenkin harkita toimiaan huomattavasti perusteellisemmin!
Juha Blomfelt
Kirkkonummen kunnan tehtävä ei ole olla ulkopolitiikan johtaja taikka USA:n orja.
Suomen toiminnan säätelee Arkadianmäki ja Bryssel -- ei USA taikka Kirkkonummi.

Millaisen signaalin Kirkkonummi antaisi jos nyt kiltisti tottelisi USA:ta ja samalla EU&/Suomi toteaa henkilöiden olevan OK?

Kuten jo aikaisemminkin totesin niin Kirkkonummen tehtävä ei ole olla kansainvälisen politiikan luoja -- Kirkkonummen tulee seurata ja totella Arkadianmäen ohjeita. Yhä edelleen olen vakuuttunut että asiassa on riittävä keskusteluyhteys Kirkkonummen kunnan ja eduskunnan (& ministeriöiden) kanssa.
Jerri Kämpe-Hellenius
Pitää nyt kuitenkin huomata, että nyt ei ole kyse vain Rotenbergistä ja Kirkkonummesta, myös muista pakotelistalle joutuneista ja esimerkiksi Paananen miettii miten monta työpaikkaa mahdollisesti tässäkin menetetään. Sitäkö persut haluavat, työpaikkojene menetystä? Suomi on taas isojen uhittelujen välissä pienenä kansana hätää kärsimässä. KIITOS EU! Poliitikoista voi kyllä todeta, että kumartelu on arkipäivää, tosin siinä tuppaa unohtumaan, että mihin sitä kulloisellakin kerralla tulee pyllisteltyä, kun nokka viistää maata. Unohtakaa jo se ryssäviha, tosiasia on, että Suomella on yli 1000 kilometriä rajaa Venäjän kanssa ja on osattava pelata korttinsa siltäkin osin oikein, ettei meidän suomalaisten tarvitse miettiä reaktioita ja tällä en tarkoita mitään kumartelua mihinkään suuntaan, vaan aidosti suomalaisten etujen takana seisomista. Mutta vaikeaahan se on, kun Usa on masinoinassa koko Euta Venäjää vastaan ja sitä myöten saamaan myös rajanaapurin Suomen Natoon.

Liittovaltion lainsäädännön? Suomessa, suomistoliiton ;)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015073120115403_uu.shtml

Exä
Venäjä ja venäjänmieliset saavat nyt sitä mitä ovat tilanneetkin. Olisi kannattanut pohtia näitä jo reilu vuosi sitten Venäjän lähettäessä niitä kuuluisia vihreitä miehiä Krimille. Ja puolustusministeri Niiinistön avaus Ahvenanmaan paremmasta sotilaallisesta varustamisesta on nykyhallituksen paras avaus tähän mennessä.
Ei-suomettunut
Kyllä Perussuomalaisten pj, ulkoministeri Timo Soini on ottanut jo reagoinut asiaan ja ulkoministeriö on vaatinut Yhdysvalloilta perusteluita pakotteille.

Omana mielipiteenäni näen edelleen, että jos yritys on Yhdysvaltojen pakotelistalla, niin ei puhuta ns. ihan normi firmasta. Tuskin koko kirkkonummelainen elinkeinoelämä on kiinni yhden yrityksen toiminnasta tai toimimattomuudesta?

Totta kai yrittäjyyttä pitää edistää, mutta tarviiko sellaista yrittäjyyttä, johon liittyy kansainvälistä etupiiripolitiikkaa ja siten myös hyvin kyseenalaista pr-arvoa Kirkkonummen kunnalle?
Vesa-Pekka Sainio
Uuden Suomen jutussa Vahasalo nimeää Putinin konnaksi ja Strandell, joka käytti yhdessäkin valtuuston kokouksessa venäläisistä halventavaa r-sanaa, puhuu nyt niin hienostuneesti.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/95833-suuri-kysymysmerkki-nousi-tama-ikava-asia-teemu-selanteen-visiolle
medianseuraaja
Mahtaako Yhdysvalloissa verotussyistä asuva Selänne tiedostaa, että yhteistoiminta sanktiolistoilla olevien kanssa on Liittovaltion lainsäädännön perusteella myös rikosoikeudellisesti ankarasti sanktioitu?
Kampela
No ei oo totta! Persutko ne ihan tosissaan Usan suuntaan kumartelevat? Eikö pitäisi kuitenkin kumarrella työpaikkojen ja bisnekseen suuntaan? Usan tarkoitus lienee lamaannuttaa eurooppalaisten yritystoiminta käyttäen keppihevosenaan tällä kertaa Ukrainaa ja Venäjää ja sitä ei Suomi saa olla tukemassa. Tämä ei tarkoita, että olisin yhtään sen enempää kallellaan Venäjän suuntaan. Suomen on ensisijaisesti mietittävä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa (jolle ei loppua ole näkyvissä) omia etujaan, eikä lamaannuttaa yritystoimintaa milloin Usan tai Eun vaatimusten takia. Nyt persut järkeä!!!
Exä
Mitä sanovat valtuutetut? Haluaako Kirkkonummen kunta ihan aikuisten oikeasti profiloitua Yhdysvaltojen vastaisesti, myöntämällä edellytykset (kaavan) pakotelistalla olevan yhtiön toiminnan laajentamiselle? Kysehän ei ole tässä vaiheessa enään normi yritystoiminnan harjoittamisesta, vaan geopolitiikasta.
Vesa-Pekka Sainio

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä