(4) kommenttia

Rengasvarkaita myös Kirkkonummella − Poliisi: Jos joku vaihtaa renkaita yöllä, on ihan ok kyseenalaistaa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos muistuttaa, että rengasvarkaita tuntuu taas olevan liikkeellä. Mukaan ovat lähteneet usein auton alta myös vanteet.

Poliisi on saanut alkuvuoden aikana kahdeksan rikosilmoitusta anastetuista autonrenkaista.

Tähän asti poliisin tietoon tulleita varkauksia on tapahtunut Kirkkonummella, Lohjalla ja Espoossa.

Autot, joista renkaat on varastettu, ovat monesti olleet parkissa tavallisella taloyhtiön parkkipaikalla. Monessa tapauksessa auto on kärsinyt pieniä vaurioita renkaiden luvattoman irrotuksen yhteydessä.

– Osa varkauksista on parhaillaan tutkinnassa, mutta yhdessä tapauksessa partiomme nappasi epäillyt kiinni itse teossa. He kertoivat partiolle vaihtavansa autoon kesärenkaita luvan kanssa, mutta selvittelyn jälkeen tuli esiin, että näin viaton tilanne ei ollut, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen.

Poliisi kannustaa asukkaita olemaan valppaana omassa naapurustossaan.

– Jos havaitsee tuntemattoman henkilön irrottavan renkaita, mutta auton läheisyydessä ei ole mitään irrotettavien renkaiden tilalle laitettavaa, on etenkin yöaikaan ihan ok kyseenalaistaa tuon henkilön toimet, Arifullen sanoo.

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Liikkuu sitä jotain porukkaa iltapäivisinkin ydin keskustassa. Lyhyen hetken aikana katosi polkupyörä perjantaina, jättäen vain katkaistun vaijerin maahan ja pahanmielen.
Johanna
Onhan se jo mallillaan kun renkaanvaihtajat tulee jo pyytämättä tänne
Palveluako
Itsekin olen nähnyt joskun, kun yöllä renkaita päästettiin poi autosta ja poliisi partio vilkut päällä meni tarkistamaan tilannetta, auto johon renkaika päästettiin oli venäjän rekisterissä. Monesti on nähnyt miten hätä keinot keksii, on laitettu kiviä tai muuta joutavampaa tavaraa tilalle, helpottamaan renkaiden vaihtoa, joten kyseessä lienee varsin yleinen käytäntö. Tapaukset ovat yksittäisiä, mutta paljon.
mutta tosi tarpeeseenhan renkaat
Keskustassa ainakin haahuilee ihme porukkaa öisin, kyttäävät paikkoja. Ei muuta kuin soittoa häkeen...
Rikolliset kuriin

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx