(0) kommenttia

Rangersin tie sarjanousuun aukeaa?

Valmennuspäällikkö Sebastian Fager-Pintilä uskoo vahvasti, että Rangersilla on mahdollisuuksia sarjanousuun.

Kirkkonummi Rangersin miesten ykkösjoukkueella on lauantaina paljon pelissä. Silloin nähdään millaisia mahdollisuuksia joukkueella on nousta salibandyn ykkösdivisioonaan.

Rangers saa vastaansa kotipommisuojassa salibandyn mahtiseuran Helsingistä Tapanilan erän, joka johtaa lohkoa. Rangers on kolmantena. Kirkkonummelaisten tähtäimessä on luonnollisesti voitto, joka tällä kertaa olisi erityisen tärkeä.

Runsaan kuukauden päästä siintää silmissä karsintaottelut ja nousu ykkösdivariin, josta joukkue putosi kaksi vuotta sitten. Lauantaina ei joukkueen kohtalo vielä ratkea, mutta ottelun lopputulos ennakoi millainen työ sarjanousu vielä on.

Rangersin valmennuspäällikkö Sebastian Fager-Pintilä uskoo vahvasti joukkueen voittoon ja vakuuttaa, ettei puheessa ole pelkkää uhoa.  – Kausi on ollut tasainen ja nousujohtoinen. Kotona ei ole hävitty yhtään ottelua, Fager-Pintilä listaa. Katso Sebastianin videohaastattelu!

Myös joukkueen kapteenilla Niko Hakalalla ja päävalmentajalla Markus Leppäsellä on vahva mielipide asiasta. – Harjoittelumäärä on noussut, sitoutuminen on parantunut.

Joukkuejohto kiittelee noususta erityisesti seuran strategiaa, jossa luotetaan lähes pelkästään omiin kasvatteihin. Edustusjoukkueen pelaajat ovat kirkkonummelaisia, ja joka vuosi heitä saadaan poimittua riittävästi omista junnuista.

Takaisin kohti liigaa

Lauantaina on kentällä testissä myös Rangersin pidemmän tähtäimen tavoite: takaisin liigaan eli Suomen salibandyn ”etusivulle”. Liigassa Kirkkonummi pelasi 2001-04. Liigaan on pitkä loikka, ensin on selvittävä 1. divisioonaan.

Mahdollinen sarjanousu jo yhdellä pykälällä olisi joukkueelle ja seuralle iso askel. Rahaakin kuluisi reippaanlaisesti lisää.

Yksi suuri asia on kapteeni Hakalan mukaan ottelupaikat. Nyt ottelumatkat ovat varsin lyhyitä, kaikki pelit ovat Helsingin seudulla.  Ykkösdivarissa otteluita voi olla Oulussa saakka.

Kotikenttä Pommarissa kuitenkin riittäisi vielä ainakin sääntöjen puitteissa. Liigassa pitäisi olla jo otteluhalli, ja se on salibandyihmisten toiveissa toki muutenkin.

Liikunta ja junnut kuitenkin…

Miesten edustusjoukkueen menestys on Rangersille iso juttu, mutta Fager-Pintilä muistuttaa, että seura on nimenomaan paljon muutakin. Joukkueita on kolmisenkymmentä ja lisenssipelaajia vajaat 600, heistä valtaosa junioreita ja poikia. Tyttöjä yritetään koko ajan houkutella lisää.

- Junioreita tarvitaan, jotta heistä osa nousee edustusjoukkuepelaajiksi. Oleellisinta junnutyössä on kuitenkin tarjota liikuntaa ja pelaamisen iloa kaikenikäisille ja tasoisille junioreille, Fager-Pintilä painottaa.

Junnutoiminnankin kannalta on Fager-Pintilän mukaan hyvin tärkeää ykkösjoukkueet ja niiden menestys. Esikuvat kannustavat harrastuksessa eteenpäin.

Rangersin kotiottelu keskustan väestönsuojassa la 22.2. klo 17.

(26.9.) Rangers: Tavoitteena ykkösdivari 


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä