(15) kommenttia

Rakentamista riittää vuosiksi – valtuusto hyväksyi kaksi hanketta, toinen on kunnan historian suurin

Havainnekuvat: Ylhäällä Nissnikun koulu ja alhaalla hyvinvoitikeskus.

Kirkkonummen kunnalla on edessään mittavat investoinnit, jotka tuovat tavan takaa valtuuston listalle jopa kymmenien miljoonien hankkeita.

Kunnanvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana hyvinvointikeskuksen uuden kustannusarvion. Päätös on historiallinen.

Hanke on ollut harvinaisen monivaiheinen ja pitkä. Myös kustannusarvio on paisunut Kirkkonummella ennennäkemättömällä tavalla.

Hyvinvointikeskus on ollut lukuisia kertoja ennenkin valtuuston asialistalla, mutta tällä kertaa todennäköisesti viimeistä kertaa.

Keskukselle on valittu jo urakoitsijat ja rakennustyöt on määrä alkaa vielä tänä vuonna.

> Hyvinvointikeskukselle valittiin rakentajat ja hinta nousi – SRV sai kolmannen ison urakan Kirkkonummelta (Viisykkönen 24.10.)

Matkan varrella keskuksen nimi muuttui terveyskeskuksesta hyvinvointikeskukseksi. Kustannusarvio laskettiin aluksi kovasti pieleen, puhuttiin 26 miljoonasta eurosta.

Nyt kustannusarvio on 44,5 miljoonaa euroa. Valtuusto korotti summaa maanantaina 1,5 miljoonalla eurolla.

Toinen maanantain kokouksessa ollut hanke on NIssnikun koulu Masalassa.

Päätettävänä oli kouluhankkeen päätöksentekoprosessin ensimmäinen vaihe eli hankesuunnitelma.

Valtuusto päätti, että Nissnikun koululle rakennetaan kokonaan uudet tilat.

Uusi saman katon alle tuleva koulu suunnitellaan 800:lle oppilaalle entiselle tontille. Tällä hetkellä oppilaita on ala- ja yläkoulussa yhteensä 640.

Rakennustyöt on suunniteltu aloitettavaksi neljän vuoden kuluttua. Kustannusarvio on tällä hetkellä noin 23 miljoonaa euroa.

Nissnikun alakoulu toimii jo väistötiloissa koulun pihalla. Yläkoulun toimintaa aiotaan jatkaa vanhoissa tiloissa vielä neljä vuotta.

Tiloissa on ollut sisäilmaongelmia, joita pyritään ratkomaan muun muassa ilmanvaihtoa parantamalla ja uusimmalla.

Kun Nissnikun uuden koulun rakentaminen alkaa, pitää yläkoululle etsiä väistötilat.

Yksi vaihtoehto on kuljettaa oppilaita Gesterbyn koulukeskuksen nykyisiin väistötiloihin, joista osa vapautuu, kun uusia tiloja saadaan valmiiksi.

> Masalaan on ehdolla tällainen 800 oppilaan uusi koulu vanhojen tilalle − katso kuvat! (Viisykkönen 16.8.)

(15) kommenttia

Kommentit (15)

Sivut

Muistaako kukaan, että nykyterveyskeskuksen saneeraus ja lisärakennusten rakentaminen torpattiin kunnanvaltuustossa yhden äänen enemmistöllä hyvinvointikeskuksen hyväksi.
Ei mitään nimiä, mutta dokumentit ovat tallessa. Ne "Hyvinvointikeskuksen " aikaansaaneet eivät ole enää korkeissa viroissaan valtakunnallisesti eikä ihan kohta kunnallispolitiikassakaan ainakaan kaikki. Talouspolitiikkaa ymmärtämättömät, muissa kuin talousasioista oppia saaneet ja muissa ammateissa toimineet ovat nykymenon "arkkitehteja" (huom lainausmerkit!). Lisätalousarvioita ei tarvittaisi ja kustannukset olisivat olleet nykyhanketta alhaisemmat. Grynderitulot nykyterkkarin alueen myynnistä ovat "Hyvinvointikeskuksen" kustannuksiin verrattuna vähäiset. Kannatan Kirkkonummen lähestymistä Espoon suuntaan morsiusehdokkaana, kosijaksi ei meistä olisi....
Puolivaivainen, ei -villainen
Nimimerkille "Masa": Juuri näin pitäisi toimia: Integraatio pääkaupungin suuntaan Espoon kanssa ja Grankulla siihen saman tein, toisi vahvan länsi-Uuusmaalaisen tehokaupungin vastapainona Helsingille ja suur-Vantaalle pääradan varressa. Uusi sukupolvi kuntapäätträjissämme ja virkamiehistön uudistaminen organisaation kolmelta ylimmältä portaalta tekisi "eetvarttia".
Äänestäjä
Josko toimii Yhtä hyvin kuin kunnantalolla ensimmäinen sade ja paperit pöydällä märkänä toivottavasti ei ole taas kolmen konstin timpurit ja valvojat
Kosteeta on
Kirkkonummi pitää liittää Espooseen heti.
Hyödyt:
- kunnallisvero laskee
- metron jatko
- infra kuntoon
- kaavoitus ja rakennusluvat aukeavat
- asuntojen jälleenmyyntiarvo nousee
Masa
Rakennushankkeet ovat varsin hyviä ja ammattilaisten käsissä varmasti myös edullisesti ja laadukkaasti toteuttavissa..
Olli (rkm)

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx