(4) kommenttia

Rakentamattomaan saareen voidaan rakentaa luksustason kokouspaikka − arvovieraat viedään saareen lossilla

Edesholmeniin ei saa rakentaa siltaa. Saaren omistaja kaavailee kulkuyhteydeksi kuvan tyyppistä lossia.

Porkkalanniemen itälaidalla sijaitsevaan rakentamattomaan saareen voidaan rakentaa huipputason loma- ja edustuspaikka, joka kelpaa saaren omistajan mukaan vaikkapa valtiovieraille.

Kirkkonummen kunnanvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana uuden ranta-asemakaavan Edesholmenin saarelle. Tyhjän saaren kaavoitus on ollut vireillä kolmeen otteeseen lähes 30 vuoden ajan.

Yksityinen kiinteistöyhtiö aikoo rakentaa 16 hehtaarin saarelle neljä korkeatasoista rakennusta kokous-ja edustuskäyttöön. Vieraita mahtuisi kerrallaan korkeintaan 30.

Nykyisin Edesholmenilla on vain vanha rantasauna. (sijainti, katso kartta alla)

Alun perin saareen yritti saada kokous- ja edustuspaikkaa SanomaWSOY vuonna 1990. Kaavahanke kariutui tuolloin.

Saaren uusi omistaja aloitti uudelleen kaavoitusprosessin, joka sekin tyssäsi lopulta runsaat kaksi vuotta sitten valituksiin ja oikeuden päätöksiin.

Saaren omistajayhtiö anoin uudelleen ranta-asemakaava viime vuonna. Uudessa kaavaehdotuksessa pyrittiin luontoarvoja ottamaan entistä paremmin huomioon. (Lue: Viisykkönen 17.4.2017)

Saarelle yritettiin saada vuosia sitten lupa rakentaa myös silta. Kirkkonummen kunta myönsi siltaluvan, josta valitettiin ja KHO kumosi päätöksen. (Viisykkönen 30.12.2015)

Uusi ranta-asemakaava on nyt siis hyväksytty kunnanvaltuustossa.

Koska siltahanke kariutui, saaren omistaja kaavailee saarelle lossia eli lauttaa.

Pienehkö itsekuljetettava lossi olisi Kirkkonummen ensimmäinen.

> Helsingin seurakunnille leirikeskuksen laajennuslupa Porkkalassa − Myös Kesko voi kehittää omaa rantapaikkaansa


(4) kommenttia

Kommentit (4)

Voivoivoi, sinne katoaa taas hyvät kalapaikat. Saaressa oleillut 10v. Hyvä sauna!
Kala
Onhan tässäkin kanssaeläjät valittanut kaikesta hallinto-oikeuteen ja jarrutellut koko hommaa 30 vuotta. Ihan turhaa kiusantekoa taas kerran. Hienoa, että homma nyt etenee ja lisääntyvissä määrin ihmiset pääsevät nauttimaan saariston luonnosta. Kyllä tänne niemelle ja lähisaariin mahtuu vielä elämää vaikka kuinka paljon, vaikka muutamat yrittääkin kaikkien tänne tulon estää. Minusta tuohon voisi tulla myös silta, olisi turvallisempi ja pitkässä juoksussa halvempi ratkaisu kuin lossi.
Natiivi
Kirkkonummen kunta on kyllä antanut luvan (jopa siltaan). Asia on aikaisemmin pysäytynyt oikeudessa
Anonyymi
Kyllä Kirkkonummella homma luistaa. Jo 30 vuodessa saatin näinkin iso päätös paperille. Kyllä hyvää kannattaa odottaa jos ikää ei ole yli 20 vuotta.
Itse 63v joten en hae rakennuslupaa.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx