(6) kommenttia

Rakennus näyttää hylätyltä, mutta lupa-asiat ovat vielä kunnossa − poikien leikki tulella aiheutti rajun palon

Vilhonkummuntien varrella oleva keskeneräinen asuintalo on hylätynnäköinen.

Kirkkonummen keskustan laidalla yli 10 vuotta seissyt keskeneräinen tiilirakennus on ihmetyttänyt ohikulkijoita. Viime viikon tulipalo herätti kysymyksen, milloin rakennus valmistuu.

Viime vuosikymmenellä aloitettu yksityinen rakennushanke on ollut pysähdyksissä vuosia. Toistaiseksi rakennuskohteen lupa-asiat ovat kuitenkin kunnossa.

Kirkkonummen kunnan vt. johtava rakennustarkastaja Daniel Grönroos kertoo, että useaan kertaan jatkettu rakennuslupa on voimassa vielä runsaan vuoden eli 6.6.2019 saakka.

Alun perin rakennuslupa on myönnetty vuonna 2005, joten rakennushankkeelle tulee ikää jo yli 13 vuotta.

− Aiemmin on omistajaa kehotettu pariinkin otteeseen suojaamaan rakennusta, ettei ulkopuolisilla ole pääsyä kohteeseen. Tämän jälkeen yksityinen omistaja on asentanut vanerilevyjä ikkunoiden suojaksi, Grönroos toteaa.

− Toivotaan että omistaja tekee rakennuksen valmiiksi rakennusluvan päättymisen mennessä.

Rakennuslupa myönnetään aluksi kolmeksi vuodeksi ja siihen voi anoa kaksi vuotta jatkoa. Tarkoitus on lain mukaan, että viidessä vuodessa rakennustyöt on saatu päätökseen.

Harkinnan mukaan rakennuskohteelle voidaan kuitenkin antaa lisäaikaa perustelluista syistä, kunhan jatkoa anotaan luvan voimassa ollessa.

Viime perjantaina illansuussa noin 400 neliön rakennuksessa syttyi tulipalo, joka aiheutti sankan savupilven Neidonkallion ylle. Pelastuslaitos kehotti ihmisiä olemaan sisällä.

Rakennuksen sisällä oli styroxlevyjä, jotka paloivat rajusti. Rakennuksessa ei ole muuta kuin harkkotiiliset ulkoseinät ja katto.  Sisällä on säilytetty rakennustarvikkeita kuten eristelevyjä.

Poliisi kertoi jo muutaman tunnin kuluttua palosta, että palon sytyttämisestä epäillään kolmea poikaa, joiden henkilöllisyys oli poliisin tiedossa.

Poliisi tutkii paloa törkeänä vahingontekona.

Pojat ovat Viisykkösen tietojen mukaan 12-13 -vuotiaita ja he leikkivät tulella. He ehtivät talosta ulos vaihingoittumatta.

Naapuruston kokemusten mukaan rakennuksessa on usein nähty nuorisoa sisällä.

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Mitenhän kunta ottaisi tämän hoitaakseen jos rakennuslupa on voimassa 6/2019? Rakennetaanko talo valmiiksi kunnan piikkiin vai mitä ehdotat?
Äänestäjä
Että kunta ottaisi jonkun asian hoitaakseen, turha luulla! Selityksien tiellä on paljon helpompi kulkea, - ei tarvitse tehdä mitään.
se on nähty
Oli miten vain mutta pysyköön penskat poissa tulitikkuleikkiensä kanssa.
Tuskin oli vahinko?
Kyseinen talo olisi syytä purkaa tai rakentaa valmiiksi ennen kuin seuraava vahinko sattuu. Tämä oli jo toinen palo talossa. Toistaiseksi henkilövahingoilta vältetty. On selvää että ongelmat jatkuu niin kauan kun siinä tyhjillään seisoo. Olisi asukkaiden turvan edusta että kunta ottaisi nyt asian pikaiseen käsittelyyn.
Anonyymi
Voi voi Sepänkannaksella 2 keskeneräistä työmaata seissyt sellaisenaan jo vuosia naapurustoa rumentamassa.

Oudointa on, että näistä keskeneräisistä rakennuksista ei tule mitään sanktiota, vaikka lupa umpeutuisi. Ei voida kuulemma tehdä mitään lain puitteissa. Tai siis näin ainakin on sanonut kunnan ex-rakennusvalvoja.

Tietenkin on välillä epäonnistuneita rakennushankkeita, jotka eivät vaan pääse maaliin asti. Olisikin hyvä, jos ennen rakentamista olisi jotenkin varmistettu, että löytyy rahat (+motivaatio) rakentamisen loppuun vientiin.


Maisemanpilaaja

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx