(0) kommenttia

Rahakoira Massi osaa lentokentällä työnsä

Huume-ja rahakoira Massi sai koulutuksensa Veikkolassa ja on aloittanut työnsä Helsinki-Vantaalla. Kuva: Tulli

Kirkkonummen Veikkolasta Tullin koirakoulusta valmistunut rahakoira Massi on osoittanut heti taitonsa: koira nuuhkaisi lentokentällä matkustajalta 13 000 euroa käteistä.

Labradorinnoutaja Massia koulutettiin Veikkolassa vuoden verran, ja se valmistui tehtäväänsä huume-ja rahakoiraksi viime kuussa. Massi on tullin ensimmäinen rahakoira, polisilla vastaavia koiria on jo muutama. Tullin koiria käytetään erityisesti Helsinki-Vantaalla ja itärajan ylityspaikoilla.

Massi kiinnitti huomionsa keskiviikkona 9.7. matkustajaan, joka matkusti Saksasta Helsingin kautta Bangkokiin. Matkustajalta löydettiin tarkastuksessa 13 000 euroa käteistä, joista hän ei ollut antanut käteisrahailmoitusta.

Löytö on Tullin koirakoulun mukaan nuorelle koiralle hyvä tulos. Se osoittaa, että koiran koulutus on toiminut, ja koira on vireä sekä innokas omaksumaan oppinsa.

Massi sai normaalin palkinnon: Leikkihetken isäntänsä Timon kanssa ja makoisan luun.

Rahakoiran toiminta liittyy siihen, että matkustajan pitää ilmoittaa EU:n ulkorajalla, jos hänellä on käteistä rahaa yli 10 000 euroa.

Käteisen rahan ilmoittamatta jättäminen voi tullin mukaan olla suoraan kytköksissä rahanpesuun ja myös mahdolliseen terrorismin rahoittamiseen.

Massin nettisivut sponsoriyhtiön sivustolla


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä