(0) kommenttia

Ragvaldsin museo kutsuu viherpeukaloita

Ragvaldsin kesä tarjoaa monia tilaisuuksia muun muassa puutarhanhoidosta.

Ragvaldsin museoalueella tutustutaan kasviston koko elinkaareen: teemailloissa istutetaan ensi hedelmäpuita, syksyllä opetellaan kompostointia.

Kasvitarhan ystävien toiminta Ragvaldsin museoalueella jatkuu tänäkin vuonna. Kevään toiminta käynnistyy Omppuillan merkeissä tiistaina 8.4. Huhtikuun aikana tutustutaan myös arkeologiaan harrastuksena ja Kirkkonummella käynnistyneeseen ruokaosuuskuntatoimintaan.

Tilaisuuksien tukikohtana on Ragvaldsin harmaa Renkitupa Överbyntien eteläpuolella, mutta toiminta tapahtuu osittain myös ulkona. Tämän vuoden toiminta Renkituvassa kytketään Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemavuoteen "Näkymätön kulttuuriympäristö".

Toukokuun alussa pidetään rikkaruohotalkoot, josta voi saada poistokasveja kotiin viemisiksikin. Väinönputki ja muutamat muut kasvit viihtyvät niin hyvin, että eivät pysy penkeissään! Luontopolulla tavataan Överby uf:n kanssa ruotsinkielisessä tilaisuudessa toukokuun lopulla.

Kesäkuussa tutustutaan vanhojen perennapenkkien restaurointiin. Opiskelija Mira Rantanen esittelee kevään aikana kunnostamiaan kukkapenkkejä päärakennuksen ympäristössä. Myös perinteinen pohjoismainen luonnonkukkien päivä kuuluu ohjelmaan sunnuntaina 15.6. 

Syksylle on luvassa kompostityöpaja, ympäristöasiantuntija Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:stä näyttää kädestä pitäen, miten komposti käynnistetään ja saadaan toimimaan. 

Kevään osalta kalenteri on jo täynnä, mutta syyskaudelle mahtuu vielä lisää teemailtoja. Teemailtojen järjestämisestä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä kulttuuritoimenjohtaja Maaret Elorantaan, 0400-012872.

Lisää toiminnasta kunnan nettisivuilta

Kasvitarhan ystävät


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx